Halvmaraton

Synøve Brox smadret aldersrekorden på halvmaraton

Superveteranen Synøve Brox slo til igjen. I Paris halvmaraton smadret hun den tidligere norske aldersrekorden på halvmaraton i klasse K65-69 år med over 10 minutter!

Den nye norske aldersrekorden i klassen lyder på imponerende 1:27:36. 65-åringen fra SK Vidar tok med det en sterk 136.plass av hele 19.437 kvinner som fullførte halvmaraton i Paris, og hun var totalt overlegen i klassen, som hun vant med rundt 12 minutter. Ren utklassing, med andre ord!

Imponerende var også deltagerantallet i Paris, med nesten 48.000 løpere søndag 3. mars. Det enda mer kjente Paris Marathon går av stabelen søndag 7.april.

Den tidligere klasserekorden ble satt av Anne-Grete Brekken Haugen i Bergen City Maraton i 2019.

Synøve Brox, som fire ganger er kåret til Årets veteranløper av Kondis, har fra før også klasserekorden i K60-64 år på 1:24:29.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Synøve Brox er sin egen trener, men hun løper for SK Vidar og er samboer med Jack Waitz, så enkelte gode råd får hun nok med seg på veien. Her er de to før fjorårets Oslo Maraton sammen med løypesjefen og Kondis-president Tim Bennett og Tero Paivarinne.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)
Synøve Brox i SkiLøpet i 2016, året hun ble kåret til årets veteranløper for andre år på rad. Hun fortalte da at en av hemmelighetene bak den sterke fremgangen i godt voksen alder, var at hun gikk mye! Rask gange til og fra jobb utgjorde en stor del av treningen hennes den gangen.
(Foto: Trond T. Hansen / Sportsmanden.no)
Aldersrekorder halvmaraton, kvinner (før Brox sitt løp).
Kilde: Kondis.no
Aldersrekorder halvmaraton, menn.
Kilde: Kondis.no

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.