FollotrimmenKarusellerResultater

Geir Gjessing og Guro Person raskest i Follotrimmen på Sofiemyr

Det femte og siste løpet i Follotrimmen før sommerferien gikk tradisjonen tro fra Sofiemyr onsdag ettermiddag. Før løpet stod både Geir Gjessing og Erling Christiansen med to seire hver. Men Christiansen hadde kun to starter, og altså vunnet begge, med Gjessing på andreplass. Alle gode ting var imidlertid tre for løperen fra Ski IL, som i tredje forsøk også fikk has på Team Sportsmandens storløper og gikk seirende ut av duellen dem imellom.

De to var i en klasse for seg. At vinnertiden på 29.58 er noe svakere enn i tidligere år, skyldes at løypen var forlenget med en ekstra sløyfe på den nye grusveien nedenfor Fløisbonn gård mot Beredskapssenteret. Erling Christiansen, som også tok løpet som en siste hard gjennomkjøring før Birkebeinerløpet på lørdag, tok noe innpå mot slutten, og var 8 sekunder bak i mål på 29.46.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Som så mange ganger før fulgte den lovende 19-åringen Mathias Stähli nærmest, med 31.14, mens det ble en knallhard kamp og en liten prestisjeduell om fjerdeplassen mellom de to unge, lokale langrennsløperne Sebastian Endrestad og Kristoffer Mogen. Endrestad, som i vinter faktisk har gått verdenscuplangrenn for Chile, hadde den beste spurten av de to og var seks sekunder før løperen fra Oppegård IL i mål på 32.28.

VARMT: Erling Christiansen måtte kaste t-skjorten underveis i et siste forsøk på å innhente Geir Gjessing (forsidebildet), men forspranget var blitt for stort.
TØFF DUELL: Det brygger opp til spurtduell mellom langrennsløperne Sebastian Endrestad (bakerst) og Kristoffer Mogen.


Raskest av kvinnene var Guro Person, som med tiden 37.20 sikret seg årets andre seier i Follotrimmen. Tina Rusten var nest best med 38.46.

Det var supre løpsfohold etter at det hadde lettet og solen tittet frem etter tildels kraftig regnvær natten før og tidligere på dagen.

Nå tar Follotrimmen sin vanlige sommerpause, før den avsluttes med tre løp i august og september.

SEIERSSMIL: Guro Person har full kontroll om seieren i dameklassen.
LØPEGLEDE: Det var som vanlig mange blide fjes å se i Follotrimmen. Vi kommer tilbake med en stor bildeserie av de fleste løperne.
HESTEKREFTER: Fine omgivelser med både tobeinte og firbeinte tilskuere.

Vi legger ut en billedserie fra løpet i egen artikkel.

Resultater Follotrimmen fra Sofiemyr, 8.juni 2022

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Sportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -