FjellmaratonHalvmaratonHelse og treningPremium

Ble stygt kvestet for to år siden, gjorde comeback med andreplass i Fjellmaraton. –Den gode formen reddet livet mitt!

Fjellmaraton 2019: Anine Meadows Elieson vinner halvmaraton under svært våte og krevende forhold. Hun hadde flyttet til Valdres og fremtiden så lys ut for den muntre damen, som elsket å løpe. Året etterpå ble livet brått snudd opp, ned. En møtende bil fikk sleng på hengeren og kollisjonen i 80 km/t var ikke til å unngå.

At Anine i det hele tatt overlevde det voldsomme kræsjet er nesten utrolig. Heldigvis var hun alene i bilen.

–Legene sa at man normalt ikke overlever en kollisjon i den farten, og at det trolig var den gode formen min som reddet meg, forteller hun i målområdet eter årets halvmaraton.

For livet har ikke livet vært lett de siste årene for løperen og friluftsentusiasten fra Snøgg IL. Det ble et langt sykehusopphold, mange operasjoner og em lang rekonvalesens både fysisk og mentalt. At hun i det hele tatt skulle kunne løpe igjen var langt fra sikkert. Men i helgen skjedde det altså, to år etter forrige gang hun løp med startnummer!

– I dag er det kun fokus på å fullføre, på mestringsfølelse, fortalte hun før start.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Et spesielt øyeblikk for Aninen Meadows Elieson, der hun til venstre i bildet stiller klokken sin like før starten i sitt comeback etter to svært vanskelige år.
Foto: Frode Monsen

Og mestringsfølelsen kom, i fullt monn. Så snart startskuddet smalt på Valdresflya, smatt Elieson ut av «startblokkene» i forbausende god fart. 1 time, 25 minutter og 28 sekunder senere kunne hun strekke hendene over hodet da hun passerte målstreken på Beitostølen. Hun ble sågar der og da utropt som vinner av speaker, men regjerende Norgesmester på maraton, Silje Eklund, var forlengst løpt i mål.
Men andreplass totalt og klasseseier i K23-39 år var uansett som en stor seier å regne for Anine.

DAGENS GLADESTE: Anine kan slippe jubelen løs etter målgang.
Foto: Frode Monsen

– Jeg så ikke på klokken en eneste gang underveis, jeg løp kun på følelsen, fortalte hun gledesstrålende etterpå.

Og selv om tiden overhodet ikke var viktig, er det gjerne noe som skjer når man får startnummer på brystet igjen og kan konkurrere med flere hundre likesinnede. Tid og plassering var følgelig en formidabel bonus, men det viktigste for Anine var å fullføre, å kjenne at kroppen fungerer igjen og å være tilbake i løpsmiljøet som betyr så mye for henne.

Etter alt det hun har vært gjennom de siste årene må dette utvilsomt være både dagens beste – og desidert mest gledelige prestasjon!

IMPONERTE: Ikke bare fullførte Anine Meadows Elieson halvmaratonøpet i sitt comeback – hun var nest raskest av samtlige kvinner. Her i innspurten.
Foto: Hans Edgard Rakeie

Resultater halvmaraton

Mer fra årets Fjellmaraton her

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -