Langrenn

Petter og Maiken back in business

Hat-trick for Maiken Caspersen Falla på sprinten i Drammen – Petter Northug jr. på vei mot storformen

SAMSUNG CSC
HAT-TRICK: Maiken Caspersen Falla kom nærmest rett fra sykesengen til å bli historisk, som den første som vinner den prestisjefulle sprinten i Drammen tre år på rad. Her fra VM-sprinten i Falun.
(Foto: Frode Monsen)

Så slo endelig Petter Northug jr til med sin første verdenscupseier siden VM i Falun. Verdensmesteren i sprint viste enorm styrke da han som den eneste valgte å stake på blanke ski i samtlige heat i Drammen. Men det var langtfra gitt at det var noen stor fordel denne gangen, men fjorårsvinner Eirik Brandsdal var for langt bak da spurten startet. Dermed ble det trippel norsk med Northug, Hattestad og Brandsdal på pallen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Det har føltes bra den siste tida. Jeg kom på at jeg er tittelforsvarer på denne distansen, så jeg burde jo ta det, sa en selvsikker og sprudlende Petter Northug jr. til Nrk etterpå.

– Jeg kjenner at overskuddet begynner å komme, så det kjennes bra. Stakingen kostet ingenting, så den farten her skal jeg lett holde i fem mil på lørdag, sa vinneren spøkefullt foran Kollen-femmila til helgen, som han kalte for årets tøffeste løp.

SAMSUNG CSC
Petter Northug jr. er tilbake i storslag og lovet å stake like fort i 50 km som han gjorde på sprinten i Drammen. Da må han gå langt fortere enn han gjorde her, i tilsvarende løp på femmilsfesten i fjor. (Foto: Frode Monsen)

På kvinnesiden ble det også dobbelt norsk, etter at Maiken Caspersen Falla kom voldsomt på slutten og nedkjempet makkeren fra gulløpet i lagsprinten i VM i fjor, Ingvild Flugstad Østberg.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg trives godt her i Drammen og oppløpet passer bra for meg. Endelig var det min tur, så da var det godt å slå til, sa Maiken etterpå. Hun har slitt med sykdom og måtte nøye seg med å se de siste rennene på tv, så det smakte nok ekstra godt å være tilbake «på banen» igjen, og attpåtil med seier som resultat.

Det svenske stjerneskuddet Stina Nilsson jublet for tredjeplassen, som befestet stillingen i tet i sprintcupen, men etter at hun sammen med den norske duoen hadde gått seiersrunden og mottatt publikums hyllest, så skal hun ha blitt degradert til sisteplass i finalen, uten at vi i skrivende stund vet hvorfor.

Gjennombrudd for Even Northug 

Mens storebror vant for andre gang i Drammen (Petter vant også i 2013), så fikk lillebror Even sitt gjennombrudd i verdenscupen med en fin 8.plass etter sterk innsats i kvartfinalen, bare noen dager etter at han gikk sisteetappen i NM da Strindheim tok bronsemedaljen.

Ungdomssprinten ble for øvrig ikke arrangert i år, til tross for stor suksess i de foregående årene. 

SAMSUNG CSC
Maiken Caspersen Falla er back in business. Men kan hun hevde seg på 30 km i Kollen på søndag også? (Foto: Frode Monsen)

Resultater finaler, Drammen

Kvinner – Sprint finale, klassisk
1. Maiken Caspersen Falla, Norge 2:57.96
2. Ingvild Flugstad Østberg, Norge +0.81
3. Natalia Matveeva, Russland +3.27
4. Krista Pärmäkoski, Finland +4.28
5. Heidi Weng, Norge +8.69
6. Stina Nilsson, Sverige – Deplassert

Menn – Sprint finale, klassisk
1. Petter Northug, Norge 2:38.95
2. Ola Vigen Hattestad, Norge +0.41
3. Eirik Brandsdal, Norge +0.47
4. Finn Hågen Krogh, Norge +1.98
5. Teodor Peterson, Sverige +2.13
6. Alexander Panzhinskiy, Russland +11.51

Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -