LøpingMotbakkeløpStor-Oslo

Kristian Monsen raskest i årets Mistbergløp

Tøft og varmt i motbakkeløp på Eidsvoll

Forhåndsfavoritten Kristian Monsen fra Ull/Kisa vant lørdag motbakkeløpet Mistbergløpet på Eidsvoll. Løpet som feiret 5 års-jubileum i år ble arrangert i strålende sol, noe som førte til at varmen ble en ekstra utfordring for de 218 deltakerne som fant veien til Minnesund denne helgen.

Fjorårstoer Ulrik Grevle Lolland fra Moss IL, som nylig viste storform da han vant det andre løpet i Follotrimmen, var mest offensiv i første del av løpet og tok tidlig ledelsen. Denne beholdt han til halvveis da vinneren Kristian Monsen overtok ledelsen.

IMG_4441
Ulrik Grevle Lolland fra Moss IL har tatt en klar ledelse etter 500 meter.

– Jeg hadde fokus på å løpe mitt eget løp i dag og holdt bare en jevn fart hele veien. Da jeg tok igjen Ulrik halvveis skjønte jeg at han var sliten og derfra og til mål var det en kamp mot meg selv. Motbakkeløp gir lite rom for hvile underveis og det må jobbes hele veien, fortalte Monsen til Sportsmanden.no etter løpet.

Monsens tid ble 28.44. Han var med dette hele 47 sekunder foran toer Kristian Karlsen, som snek seg noen sekunder foran Ulrik Lolland i mål. Dette var for øvrig Monsens debut i Mistbergløpet, og han uttalte at Per Christian Torgersrud sin løyperekord på 27,48 fra 2014 er veldig imponerende med tanke på at løypa er 6,6 km lang og har en stigning på 460 høydemeter. Monsen er en rutinert motbakkeløper som vet hva han snakker om, og har flere ganger vunnet Åneskøl opp i Feiring.

IMG_4442
Startnummer 58 Kristian Monsen løp kontrollert første del av løpet og ligger her sammen med nr 39 Sindre Pettersen, Nittedal Skiskytterlag, nr 37 Amund Hoel, Frogner IL og nr 38 Elias Ytterlid Pettersen, Strømmen og Lillestrøm skiklubb i gruppen som fulgte etter Lolland.

På kvinnesiden var det unge Ingvild Wollebek fra Ås IL som vant på tiden 38.34: Hun var da nesten minuttet foran toer Marissa Stander fra Eidsvoll sykkelklubb med 39.33.

Team Sportsmanden stilte med en representant i årets løp, nemlig Runar Sannerud. Han vant klasse 40-49 år med tiden 31.53 og uttalte til Sportmanden.no etter løpet at han var brukbart fornøyd med resultatet etter en litt hard åpning, og at han nå satser på å lure frem formen til neste helgs Birkebeinerløp.

IMG_4436
Runar Sannerud, Team Sportsmanden, åpnet offensivt og ligger her foran Lars Anders Tenold fra arrangørklubben Nordre Eidsvoll IL, nr 51 Hans Amund Solberg, Studio P og nr 59 Rune Nordgård, Hurdal IL.

Til tross for strålende sol og en tørr trasé, var det kun 218 deltakere i årets jubileumsutgave av Mistbergløpet. Dette er en nedgang på 100 deltakere fra rekordåret i 2014. Arrangøren har tilrettelagt for et flott familiearrangement med både eget barne- og ungdomsløp og trimklasse, i tillegg til den ordinære konkurranseklassen. Løpet inngår også i Romerikstrippelen sammen med Åneskøl opp i Feiring 25.juni og Rognstadkollen opp i Hurdal 24.september.

IMG_4435
2 x Kristian, med etternavn Karlsen og Monsen, la beslag på de to øverste trinnene på seierspallen.