FolloLøping

Ungt søskenpar vant Halvmila

Like mange valgte den halve distansen i Oppegårdmila

Det ble ny deltakerrekord også i årets Oppegårdmila, da 613 fullførte de fire distansene, mot 575 i fjor. Og i år var det nesten like mange som løp Halvmila, med 174 fullførende, mot 178 på hoveddistansen 10km. I tillegg løp 135 Minimila og hele 126 små barn deltok med iver og glød på Micromila. Oppegårdmila levde altså opp til intensjonen om å være et arrangement for hele familien.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Allerede på vei ut fra stadionområdet har Amaru Wijman og Sebastian Endrestad tatt føringen, med beste kvinne Tesse Den Heijer ikke langt bak.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Også på Halvmila var det fire løpere som skilte seg ut tidlig. Ja faktisk var de de eneste som løp i første pulje, så her kan man trygt «spare inn» en pulje til neste år. I kvartetten var det imidlertid to unge søsken som opprinnelig er fra Nederland, som sørget for dobbeltseier til familien og til FIK Ren-Eng. Aller først i mål kom unge Amaru Wijman, som løper i klasse 16-17 år, på gode 18.36. Og ikke langt bak, med kun tre gutter foran seg, kom søsteren Tessa Den Heijer som vinner av kvinneklassen på 19.05.

SAMSUNG CSC
Lovende nederlender som løper for FIK Ren-Eng; Amaru Wijman kommer først ut av skogen og spurter mot mål.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Søsteren Tessa den Heijer er ikke langt bak og sørger for at det blir seier til familien i begge klasser.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

-Det var en tøff løype, litt anderledes, men veldig gøy, fortalte en svært glad vinner Tessa Den Heijer til Sportsmanden etterpå. Tessa hadde Halvmila som sin siste konkurranse før hun stiller i det nederlandske mesterskapet på 5000m senere i måneden.

– Da er målet å komme under 17 minutter, fortalte «den flyvende hollenderen», som imponerte stort da hun vant Fredrikstadløpet i april på 1.20.00 og som har pers på 5000m på 17.03.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Sympatiske Tessa Den Heijer gir tommel opp både for seieren og for arrangementet.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Den lovende løperen har også løpt flere sterke etapper for FIK Ren-Eng i Holmenkollstafetten, men fortalte gledelig nok at hun til neste år gjerne løper for Team Sportsmanden i Vårens vakreste eventyr!

– Jeg følger med, det er veldig gøy det dere har fått til med Team Sportsmanden, uttalte hun.

Familien har flyttet til Halden, som nok blir klubben hennes fra neste sesong, men i friidrett er det som kjent ingen «overgangsvinduer» i løpet av sesongen, slik det er i fotballen.

På de andre pallplassene kom unge Synne Borge fra Oppegård IL med 20.03 (klasse 14-15 år)  og Marte Sofie Buraas (20.28) fra Lillehammer IF, som for øvrig løp sterkt for Team Sportsmanden i nevnte Holmenkollstafetten. På torsdag er hun nok på plass på Bislett for å heie på sin litt mer kjente storebror Sindre under Bislett Games.

(NB: Kathrine Hammerstad står fortsatt oppført som vinner på EQ Timing sine resultatlister med tiden 15.06, noe som mer helt feil.)

SAMSUNG CSC
Med så mange puljestarter, er det fare for litt tidskluss. Her er startnummer 431 Kathrine Hammerstad på vei mot mål med vannflaske i hånden. Hun står fortsatt oppført som løpets vinner med tiden 15.06, noe som for lengst burde vært rettet. Bak kommer startnummer 392 Synne Borge, som altså ble nummer 2 totalt av kvinnene. 
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Synne Borge spurter friskt til den gode sluttiden 20.03. Like i hælene kommer ingen ringere enn redaktøren av Oppegård Avis, Anders Nordheim Dahl. Han står imidlertid oppført med tiden 1.32.03… Kanskje vår gode kollega fra kommunens gratisavis må oppklare dette?
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
På tredjeplass kom Marte Sofie Buraas fra Lillehammer IF. Lillesøsteren til Sindre har slitt med en skade og meldte seg på Halvmila i siste liten.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Den lovende lokale langrennsløperen Sebastian Endrestad fra Oppegård IL og Skiteam Follo var nest raskest i mål på 18.51, mens unggutten Tobias Grønstad fra IK Tjalve, som løper i klasse 14-15 år, tok en imponerende tredjeplass totalt på 19,02, foran to enda yngre gutter; Milan Spijker, også han fra FIK Ren-Eng og Dawit Sham fra arrangørklubben Oppegård IL, på hhv 19.52 og 21.14. Begge løper i klasse 12-13 år, og det var faktisk hele 5 gutter fra denne klassen inne blant de 15 raskeste mennene! Så det spirer og gror virkelig på løpsfronten i Follo om dagen.

SAMSUNG CSC
Nytt sterkt løp av Sebastian Endrestad, som forsvarte arrangørklubbens ære med 2.plass.
SAMSUNG CSC
Unge Tobias Grønstad stod for en av dagens største prestasjonener med 3.plass totalt på 19.02 i klasse 14-15 år.
SAMSUNG CSC
Milan Spiker bidro også sterkt til FIK Ren-Eng dominansen på 5km, der han stormer inn til 4.plass av gutta på 19.52 fra klasse 12-13 år!

SAMSUNG CSC
Dawit Sham fra Oppegård IL løper også i klasse 12-13 år og var ikke stort dårligere med 5.plass. Eller fikk han det?
SAMSUNG CSC
Denne lille karen kom nemlig foran Dawit på oppløpet, men står ikke på resultatlisten. Eskil Skarstein Rød er imidlertid ennå ikke 12 år og kan derfor ifølge særnorske regler ikke være med på resultatlistene. Men den imponerende tiden 20.22 sier sitt. Kanskje en kommende storløper?

Flere bilder fra Halvmila

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Firkløver fra Team Sportsmanden: Ruby Semb puster fornøyd ut etter Halvmila, flankert av Charles Granquist og Christoffer Ladstein som løp Oppegårdmila. Unge Karsten Ladstein løp også Halvmila og gjorde det meget bra med 23.54 og 15.plass totalt av mennene. Likevel hadde han 5 gutter foran seg i klasse 12-13 år, så her var det mange lovende unggutter som var med å prege Halvmila. Ruby fikk samme plassering (6.plass) i klasse K40-44 år på 28.50.
SAMSUNG CSC
På pallen i yngste jenteklasse, 12-13 år: 1. Kine E. Rye-Holmboe (21.43), 2. Hedda Helgheim (23.15) og 3.Marie Meinert-Rød (24.14) Sistnevnte var en av 15 jenter fra fotballaget til Kolbotn IL Jenter 03 som løp Halvmila. (Se egen sak)
SAMSUNG CSC
Pallen jenter 14-15 år: 1. Synne Borge (20.03), 2.Frida Kroken (22.04) og 3.Lene Laugen (24.18)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle bilder: Frode Monsen / Sportsmanden

Se hovedreportasjen fra Oppegårdmila her, som for øvrig vil oppdateres med flere bilder!

Resultater Halvmila

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -