JuniorLangrennRomerike

Frognergutter satser friskt!

Målfoto måtte skille klassekamerater i Hovedlandsrennet

Det har vakt en smule oppsikt at to klassekamerater fra Sørum og lille Frogner IL tidvis har dominert resultatlistene i langrenn i gutteklassene. I fjor tok Herman Martens Meyer og Ivar André Ryttervold dobbeltseier i Hovedlandsrennet på sprinten og det måtte målfoto  til for å skille de to kameratene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Hovedlandsrennet for gutter 15 år i 2012: Målfoto må til for å skille de to klassekameratene og klubbkameratene, som var i en klasse for seg i sprintfinalen i Harstad. Herman (t.v.) får kastet seg skotuppen foran Ivar.

Og i vinter fortsatte de med dobbeltseire både i det første rennet i BDO-cupen for 16-åringer (for Oslo, Akershus og Østfold) og i Lauritz Bergendahls Minneløp. Det første rennet vant Ivar foran Herman, mens det var motsatt rekkefølge i neste renn. Og det slutter ikke der. Helgen etterpå vant Ivar KM i sprint. Herman var ikke med her, men lille Frogner IL har flere gode langrennsløpere, og Amund Hoel tok en sterk bronsemedalje.

I Oslo Skifestival gikk det ikke like bra for Frognergutta, selv om det ble 4. og 5. plass til Ryttervold og Hoel på søndagens jaktstart med skibytte, som ble vunnet av Petter Stakston fra Søre Ål. Lørdagens 5 km fristil ble vunnet av Thomas Bucher-Johannessen fra Fossum, fjorårets sammenlagtvinner av Spar-Cupen for 15 åringer (nå BDO-cupen), foran Martens Meyer og Ryttervold.

Klar til start i Oslo Skifestival.

Men i helgen var det tilbake på seiersporet for Frogner IL og Ivar André Ryttervold, som med to seire sikret seg 200 poeng og overtok dermed ledelsen sammenlagt i BDO-cupen, foran Jonas Kolderup Lund fra Rustad IL og Hermann Martens Meyer, med Amund Hoel på 5.plass.

Klar til start i Rossignolrennet i Lillomarka, som inngår i BDO-cupen.

Lørdag vant Ivar Rossignolrennet over 6 km i Lillomarka, foran de to argeste sammenlagtkonkurrentene. Og Frogner IL hadde tre av de fire beste, da Amund Hoel fulgte opp med fjerdeplass, med Oppegårds Fredrik Tveter på femte og Henrik Sørlie Haug fra Fossum IF på sjetteplass.

Jonas Kolderup Lund fra Rustad IL i grønt, frankert av laget fra Frogner IL etter Rossignolrennet 26.januar. Fra venstre Ingar Høiseth (nr 21), Herman Martens Meyer (nr 3), Ivar André Ryttervold (nr 1), Jonas K. Lund (nr 2), Amund Hoel (nr 4) og Torbjørn Sætren (nr 11).

Søndag ble det nesten reprise i det 5 km lange Åsrennet i klassisk stil, som var flyttet til golfbanen i Drøbak pga snøforholdene. I den relativt lette traséen gjorde Ivar Ryttervold som Jørgen Aukland alltid gjør, han staket seg gjennom løypen på blanke ski. Og vant! Pallen var den samme som dagen før, men Herman Martens Meyer og Jonas Kolderup Lund byttet plass, det samme gjorde Tveter og Hoel.

Dermed ble det ble  ny dobbeltseier til superduoen fra Frogner IL, som er i ferd med å bli en trio. Det skal bli spennende å følge disse guttene i årene fremover.

Suksessen har heller ikke gått helt upåaktet hen i lokalavisen Romerike Blad.
Herman og Ivar, klassekamerater fra det lille stedet Frogner i Sørum kommune i Akershus, er to av landers beste langrennsløpere i 16 ås klassen. Her jubler de etter dobbeltseier i det første rennet i BDO-cupen.