JuniorLangrennRomerike

Så var de en supertrio i Frogner…

Men også andre klubber dominerte i langrenns-KM!

Sportsmanden skrev i forrige uke om den friske langennssatsingen i Frogner IL, som dominerer resultatlistene i gutter 16 år. Vi omtalte de to klassekameratene som i lokalpressen er blitt kalt «superduoen» – Herman Martens Meyer og Ivar André Ryttervold, men vi «advarte» samtidig om at duoen var i ferd med å bli en trio, siden også Amund Hoel hadde stadig bedre resultater å vise til.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det skulle vise seg raskt å gå «troll i ord», for allerede på lørdag la de tre beslag på hele seierspallen i KM klassisk 5 km for Oslo & Akershus i Skui. Trippelseier til Frogner IL! Herman Martens Meyer vant, seks sekunder foran Ivar André Ryttervold og med Amund Hoel på bronseplass.

SUPERTRIO: Frogner IL erobrer seierspallen på 5 km klassisk, KM, G16. Fra venstre: Ivar André Ryttervold (sølv), Herman Martens Meyer (gull) og Amund Hoel (bronse).
Foto: Arnstein Andreassen

Men også i andre klubber drives det svært godt i aldersbestemte klasser, og på søndagens KM i fristil syntes en av fjorårets beste løpere i klassen og vinner av Spar-cupen, Thomas Bucher-Johannessen fra Fossum IF, at nå får det være nok Frogner-dominans. Bucher-Johannessen satser også på skiskyting i år og har derfor ikke vært med på så mange klassiskrenn denne sesongen, ei heller i lørdagens renn. Men søndag var han på startstreken, og vant, foran Martens Meyer og klubbkameraten Simen Thune Rolfsen, med Hoel på fjerde og Oppegårds David Bleich på femte.

Thomas Bucher-Johannessen fra Fossum IF vant søndagens KM i fristil. Her er han nærmest kamera under Oslo Skifestival 20.januar, der han blir slått i spurten med ett tidel av Jonas Kolderup Lund fra Rustad i kamp om sølv og bronse i jaktstarten. Dagen før hadde Thomas marginene på sin side da han vant 5 km fristil, sekundet foran Petter Stakston fra Søre Ål IL, vinner av jaktstarten i Oslo Skifestival.
Foto: Arnstein Andreassen

Ryttervold på sin side må stå over en del fristilsrenn pga litt problemer med leggene, for øvrig det samme som Justina Kowalczyk sliter med, og droppet søndagens renn. I stedet valgte han rolige restitusjonsturer på Sjusjøen og trening i Birkebeinerløypen. Ivar tenker nemlig å prøve seg både i selve Birkebeinerrennet og i UngdomsBirken i år. Men først er det flere renn i BDO-cupen og årets hovedmål, Hovedlandsrennet på Savalen første helgen i mars.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Lovende tvillingsøstre i Nes Ski

Men det var altså ikke bare Frogner IL som dominerte i KM. I jenter 17 år ble det firedobbelt til Nes Ski på 5 km klassisk, med Tiril og Lotta Udnes Weng på de to øverste trinnene. Kun 5 sekunder skilte de to tvillingsøstrene og bare vinneren av seniorklassen i Jardarrennet, Eldbjørg Dirdal Moxnes fra Gjerdrum IL, hadde bedre tid enn Tiril Udnes Weng. Emilie Kongsten, vinner av klasse 19-20 år, splittet for øvrig de to tvillingene tidsmessig.

Gutter 17 ble vunnet av Erland Kvasle fra Asker Skiklubb. Her var distansen 10 km. Vinnertiden var 30.34, for øvrig over minuttet raskere enn vinnertiden i klassen over, som var Eirik Bruland fra Bærums Skiklubb. Desidert raskest av samtlige var imidlertid Johan Hoel i klasse 19-20 år, med vinnertiden 28.55. Johan går for Åsen IL og er eldre bror av bronsemedaljør Amund fra Frogner IL.

Åsen IL har sin egen superduo 

For også i Åsen IL drives det svært godt, og i søndagens 20 km fristil fellesstart gjentok Johan Hoel bedriften og ble kretsmester for andre dag på rad, etter knallhard kamp, spurtduell og målfoto mot klubbkameraten Magne Haga, bror til den ferske U23-verdensmester Ragnhild Haga. Begge to fikk samme tid, 46.37.

Lovende Johan Hoel fra Åsen IL kommer vi nok til å høre mer fra fremover. Det ble to gull i eldste juniorklasse under KM for Oslo & Akershus i helgen.
Foto: Arnstein Andreassen
Det samme gjelder Magne Haga, som fikk samme tid som klubbkameraten Hoel på søndagens fristil fellesstart.
Foto: Arnstein Andreassen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igjen ble det firedobbelt til Nes Ski i jenter 17, med ny dobbeltseier til Udnes Weng-tvillingene. Denne gangen skilte det bare ett sekund mellom dem.

Det gjøres en kjempejobb med rekrutteringsarbeidet rundt omkring og det skal bli spennende å følge flere av disse utøverne, som kanskje blir morgendagens langrennsstjerner. Det spirer og gror i hvert fall godt i mange klubber på Østlandsområdet, og helt sikkert mange andre steder i landet også!

Les også: Frognergutter satser friskt.

 

Frogners lag i KM, fra venstre Amund Hoel, Ivar A. Ryttervold, Herman Martens Meyer og Ingar Høiseth (nr 8 på 5 km klassisk.)
Foto: Arnstein Andreassen


 

Sportsmanden.no  
 
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Så var de en supertrio i Frogner…

Kommentarfeltet er stengt