LangrennStor-Oslo

Silkeføre i Lillehammer-regionen!

PRESSEMELDING 4. NOVEMBER 2013

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Nå går løypemaskinene for fullt i Lillehammerregionen! Over 90 km løyper er klare for langrennsfolket.

I øyeblikket kjører løypemaskinene ved Skeikampen, Sjusjøen, Nordseter, Gålå og Kvitfjell for fullt. Til nå har de laget til sammen over 110 km løyper og mesteparten er preparert for både klassisk og skøyting. Skeikampen har lengst løyper med 42 km der 30 av disse har topp kvalitet for både klassisk og skøyting. Nordseter kan også vise til fantastiske forhold der du kan gå 40 km på en tur i lettgått fjellterreng med perfekte midtvinterforhold. Sjusjøen har kjørt både konkurranseløypene ved Natrudstilen, lysløypa og stadion på Sjusjøen. Kvitfjell og Gålå har kjørt henholdsvis ca 17 km og 20 km skøytetrasé. Til sammen gir dette de beste langrennsforholdene i Sør-Norge.

Sjusjoen langrennsarena Foto Visit Sjusjøen-
Fra Sjusjøen langrennsarena i dag. (Foto: visitsjusjoen.no)

Skisporet.no ikke oppdatert

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Meldinger fra destinasjonene viser at skisporet.no ikke er oppdatert for maskinene på Sjusjøen, Nordseter og Gålå. Bernt Bjørnsgård i Skisporet.no bekrefter at de har hatt problemer med senderne i noen maskiner, men at dette vil bli løst så fort det lar seg gjøre.

Eliten er på plass

På Natrudstilen er hele 16 landslag på plass og en rekke klubber fra inn og utland.  Dette anlegget er så populært at det er innført treningstider og treningsavgifter.

-Dette gjøres for å garantere alle kvalitetstid på snø. Vi har stor trafikk men vi har god plass og det er plass til flere sier løypesjef Johannes Haukåsveen.

Lange skiturer

De beste forholdene for virkelig å strekke på med lange gode turer finner du likevel på Nordseter og Skeikampen. Her holder løypene perfekt midtvinterstandard i fem meters bredde og klassiskspor på begge sider.

-Jeg kom akkurat inn fra en totimers tur. Dette er bare helt fantastisk sier løypesjef for Nordseterløypene Jan Flohr.

Nordseter espen harald bjerke og daniel stock   Foto-Jan Flohr
Daniel Stock og Espen Harald Bjerke fra dagens treningstur på Nordseter. (Foto: Jan Flohr)


Ledig kapasitet

Alle som har nykjørte langrennsløyper i Lillehammerområdet melder at de har god plass til flere gjester, både i løypene og på overnattingsstedene.

Verdens beste langrennstilbud

-Langrenn er et helårsprodukt i Lillehammerregionen. Vi er først ute med skiforhold nesten hvert år etterfulgt av en meget lang og snøsikker vinter. Vi har verdens lengste sammenhengende løypenett, arrangementer i verdensklasse, høy kompetanse på idrett og fantastiske naturlige forutsetninger sier leder for utviklingsavdelingen i Visit Lillehammer, Ove Gjesdal.

 

Fra Skeikampen i dag. (Foto: Torger Fenstad)
Fra Skeikampen i dag. (Foto: Torger Fenstad)

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -