HelgeløpetLøpskarusellenPinsemaratonRun4life

Jon Ilseng og Inger J. Klokset vant 10 miles-løpet

Himmelspretten og Pinsemaraton og -ultra på programmet i de neste Helgeløpene

Run4life og Sportsmanden arrangerte sist helg et virtuelt løp over den klassisk britiske distansen 10 miles. Raskest i Helgeløpet over 16,1 km var Jon Ilseng fra Bøler IF, som kun var ni sekunder fra å sprenge timesgrensen med vinnertiden 1.00.09 i sin debut i Helgeløpet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– 10 miles unnagjort i perfekt løype og under perfekte forhold. Kom akkurat ikke under 1 time, skrev Jon Ilseng i Løpskarusellens facebookgruppe etterpå, der alle deltakerne og andre som ønsker det kan legge ut egne innlegg i et sosialt løpssamfunn.

Jon Ilseng er en av landets beste 50-åringer og holder et meget høyt nivå. Han er også initiativtaker til det populære diskusjonsforumet Negativ Splitt. På forsidebildet er Ilseng (i midten) i aksjon i Lørenskog halvmaraton høsten 2017, da han perset på distansen med 1.15.01.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Hard kamp om seieren hos kvinnene

På kvinnesiden var det svært tett og tøff kamp om seieren. Til slutt var det veteranen Inger Johanne Klokset fra Team Sportsmanden som vant på 1.17.29, drøye halvminuttet foran vinneren av samme distanse fra Påskeløpene, Marte Kjøren fra Lillehammer IF (1.18.10), som på sin side bare var noen sekunder foran Anne Renate Bergtun fra Asker Skiklubb (1.18.24). Tre damer innenfor minuttet her altså.

Hos mennene var det mer luft mellom deltakerne i toppen. Tom Erik Åsen fra Team Sportsmanden og Skåbu Fjellmaraton var nest best med 1.06.01, mens Knut Bjørn Stokke fra Ås IL knep den siste plassen på «pallen» med 1.11.37.

Den mest kjente og meritterte deltakeren i Helgeløpet 10 miles var nok Vera Nystad, superveteranen og maratonspesialisten som i 2017 ble kåret til Årets veteranløper i Norge. Vera deltar også i Løpskarusellen der hun har sendt inn en rekke resultater på halvmaraton. På selveste nasjonaldagen 17.mai løp Vera sine 10 miles eller 16,1 km på 1.37.03, før hun også fortsatte med å løpe «17.mairaton»!

SPREK: Vera Nystad sendte oss dette bildet med følgende kommentar etter sin 10 miles:
«16 km på 17.mai. Det gikk ikke å løpe i bunad, måtte skifte»…

Resultater Helgeløpet 10 miles

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hard kamp om deltakerne…

I knallhard konkurranse med alle distansene som Oslo Maraton tilbød gjennom sitt virtuelle konsept «17.mairaton» var deltakelsen i Helgeløpet naturlig nok ganske begrenset med 20 deltakere, hvorav 13 menn og 7 kvinner. At Sportsmanden og Run4life var først ute med virtuelle løp et par år før koronakrisen inntraff er det få som tenker på, men vi er glade for hver og en som deltar og dermed gir et lite og svært viktig bidrag til at vi kanskje kan klare å holde hodet over vannet rent økonomisk gjennom krisen.

Tusen takk til alle som deltok i helgen! Og vil DU støtte Sportsmanden litt ekstra i disse svært krevende tidene, kan du lese litt mer om det og gjøre det her.

Vil du være med på en av de kommende Helgeløpene, som i første omgang er satt opp med ulike løp og distanser hver helg ut juni, så kan du se full oversikt via nedtrekksmenyen Virtuelle løp ovenfor.

Her får du også litt info om våre spennende arrangementer de kommende to helgene:

Nye utfordringer- først ut er Helgeløpet nr 7 med 5 km, 10 km og Himmelspretten

Førstkommende helg er det 5km og 10km – samt Himmelspretten som står på programmet. Det siste er enten som et motbakkeløp på 3 km eller ved å sanke flest mulige høydemeter over samme distanse.

…Deretter kommer Pinsemaraton og -ultraløp!

Før vi deretter «slår på stortrommen» og arrangerer Pinsemaraton og -ultra i pinsehelgen. Velg mellom halvmaraton, maraton eller en av ultradistansene 50 km eller 80 km!

Følg med – bli med – spre løpeglede!
Her er noe for enhver smak!


Alt om Helgeløpene og Løpskarusellen finner du på hjemmesiden her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -