HelgeløpetPåmeldingRun4lifeTerrengløpVeldedighet

Bli med på Vibeke Skofteruds virtuelle minneløp – et terrengløp for alle som går 1.mai-helgen!

Førstkommende helg, fra 1. – 3.mai, kan du løpe Vibeke Skofteruds virtuelle minneløp!

Dette er et virtuelt terrengløp som arrangeres av Run4life i samarbeid med Sportsmanden og Slitu IF Skigruppe.

Vibeke Skofteruds minneløp ble arrangert av Slitu IF Skigruppe for første gang i fjor, og løpet var en stor suksess med over 600 deltakere og massevis av tilskuere:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Vibeke Skofteruds minneløp ble en minnerik affære

Marit Bjørgen var med på å kaste glans over fjorårets arrangement og hedre sin gode venninne.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Det ordinære løpet skulle ha gått på samme dato som i fjor, 1.mai, men er selvfølgelig avlyst som følge av koronakrisen. Det er derfor veldig gledelig at arrangøren Slitu IF Skigruppe ved primus motor Geir Arne Johannessen var kjempepositiv til å samarbeide om er virtuelt arrangement.

Vibeke Skofteruds virtuelle minneløp blir også det fjerde løpet i serien Helgeløpene, som arrangeres av Run4life med ulike distanser hver helg ut juni.

PRIMUS MOTOR: Geir Arne Johannessen, som selv var treneren til Vibeke Skofterud i starten av karrieren, sørget for et kjempearrangement da Vibeke Skofteruds minneløp ble arrangert i fjor. Her med en annen lokal «helt» og ildsjel, Roar Tomter, etter fjorårets løp.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

I den virtuelle versjonen av Vibeke Skofteruds minneløp kan du velge mellom kort løype på 6 km eller lang løype på 12 km. Du kan løpe der du selv ønsker i løpet av fredag, lørdag eller søndag. De eneste veiledende retningslinjene for løpet – foruten at alle må forholde seg til smittevernrådene, ta hensyn til andre og holde nødvendig avstand – er at mesteparten av løpet helst bør gå på sti eller i grusvei i terrenget. Minst 50 % bør være terreng eller sti, og det resterende på grusvei/skogsvei og maksimum 10 % på asfalt. Men har du f.eks. en kupert løype på en gruset skogsvei e.l., som det ofte er i terrengløp, så er det «fritt frem». Det viktigste er jo å bli med, å fullføre en av distansene i frisk luft og fin natur.

Det egentlige minneløpet i Slitu hadde distanser på cirka 10 km og 20 km. Så om du har lyst å løpe like langt som i fjorårets hovedløp, kan du jo bare slå sammen kort og lang løype. Da blir det tilnærmet samme distanse, som i i fjor ble målt til 19,1 km på Strava. Og for de som er lokalkjent, som løp den lengste distansen i det ordentlige Minneløpet i fjor eller som vil gjøre seg kjent med traseen via løypekartet her, så er det selvsagt ekstra kult om man løper i selve traséen fra Minneløpet.

De som gjør det, blir gjort litt ekstra stas på her på Sportsmanden!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I helgens virtuelle løp kan man også velge Terrengtrimmen uten tid, der målet bare er å fullføre minst 4 kilometer. Fin utfordring for eksempel om du er nybegynner eller for hele familien. Hensikten er å komme seg ut i naturen og få trimmet på den ene eller andre måten, og kjenne at man lever.

STOR STEMNING: Det var mange tilskuere og stor jubel da Sondre Fylling løp mot mål som vinner av den lengste distansen i fjorårets minneløp. Men alle fikk jubel i Slitu, eller man jublet selv når man løp over mål, som på forsidebildet.
(Foto: Jacob Bolin Lund)
Sportsmandens redaktør Frode Monsen som selv løp 20 kilometeren i fjor, er stolt over at Sportsmanden får æren av å arrangere Vibeke Skofteruds virtuelle minneløp i samarbeid med Slitu IF Skigruppe og Run4life.
(Foto: Jacob Bolin Lund)

Påmelding til Vibeke Skofteruds virtuelle minneløp kan gjøres her.

Kr 50 av startkontingenten går uavkortet til Vibeke Westby Skofteruds Minnefond. Ved påmeldingen er det også anledning til å gi et større beløp til fondet, dersom man ønsker det. Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond har til formål å yte støtte til allmennyttige og veldedige formål innen psykisk og fysisk helse.

Les mer om Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond her.

Deler av påmeldingsavgiften doneres direkte til Minnefondet, og man kan også donere mer om man ønsker gjennom påmeldingen.


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -