ØstfoldTerrengløp

Vellykket testløp i terrenget i Spydeberg

Spydeberg ILs langrennsgruppe har et flott kunstsnøanlegg, som benyttes mye i vinterhalvåret. I det siste har ildsjelene i klubben begynt å tenke på å arrangere litt på sommerstid også. Det ble derfor bestemt at vi skulle prøve ut et testløp i den kuperte 2,5 km løypa ved Haugenveien/Skimtefjell nå i juni. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ettersom det fortsatt er noen begrensninger i forhold til smittevernregler, så måtte antall deltagere holdes nede. Målet i år var å teste ut 5 km (2 runder) og 10 km (4 runder) med et begrenset antall deltagere, samt bruk av brikker og tidtakersystem. 

Langrennsgruppa hadde dugnad hele lørdagen, og sørget for at gress var klippet, kvister fjernet, underlaget fint og løypa var godt merket.

Søndag kl 12.00 kunne vi endelig sende ut 30 løpere på 10 km og 8 løpere på 5 km. Løypa starter ganske flatt over skistadion før det bærer inn i den lange brattbakken. Deretter er det kupert hele veien, mao en skikkelig jobbeløype, som skulle løpes 4 ganger for de fleste som stilte opp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Martin Thon (tidligere NM vinner sprint jr) startet slik som langrennsløpere pleier, og dro fra resten av feltet umiddelbart. Han fikk nok noen sekunder ekstra på forfølgerne hvor det var få som viste dravilje fra start. Kan vel konkludere med at det skyldes respekt for løypa. Marius Borger og Vegard Kne byttet på å ligge i front av hovedfeltet de første to rundene. Ryktene sier at Martin hadde ca 50 sekunder på hovedfeltet på det meste. De første rundene gikk nokså kontrollert, og det ble en gruppe som lå ganske samlet. Rett før den tredje runden startet var det Jonas Melby Bråten som satt opp farten i hovedfeltet, og det rykket var det bare Vegard Kne, Marius Borger og Fredrik H. Tronstad som ble med på. Undertegnede (Roar Tomter, red.anm.) var en av de som hadde mer enn nok med å opprettholde eksisterende fart. Ut på den siste runden fikk vi igjen se hvordan det lå an ved runding innerst i løypa. Da var Martin fortsatt i tet, mens Jonas var nærmere. Vegard hadde sluppet ryggen til Jonas, men tredjeplassen virket sikker da Marius og Fredrik da var kjørt av lasset.

Det som virket som en trygg og komfortabel seier for Martin Thon, endte opp med at Jonas M. Bråten hentet han inn på slutten. Martin måtte da dra fram en spurt for å sikre seieren på tiden 41.21, som var 2 sekunder for Jonas til slutt. Vegard Kne kom inn på tredjeplass foran Fredrik H. Tronstad, som virket svært sprek da han giret om og løp fra Marius Borger den siste kilometeren inn til mål. 

På kvinnesiden var Sara Silje Svae klart best i dag. Hun kom i mål på tiden 50.49 (nr 14 totalt) og var med det nesten 1.30 før Anne Johansen, som kom inn som nummer to (nr 17 totalt). Marthe Nordlunde var ytterligere snaue 2 minutter bak Anne på 3.plass (nr 20 totalt).

På 5km ble det seier til Mia Wiig (kvinne- og totalvinner) foran Anna Solberg og Pia Helene Paulsen. Mia Wiig står også med tre strake seire i Follotrimmen i år (red.anm.)

Et meget vellykket testløp i en hard, men flott løype i strålende sommervær er konklusjonen etter søndagens terrengløp. Løperne kom med gode tilbakemeldinger på at samme runde løpes flere ganger. Det er hyggelig å komme inn til runding på stadion med heiarop fra tilskuerne som hadde møtt opp. I tillegg var det lagt opp til salg av pølser, burger, kaffe og brus mm. Det ble et kompakt og flott løp, som blir enda bedre når det arrangeres normalt neste år. Det er allerede bestemt at dette skal gjennomføres som et «ordentlig» løp fra neste år, så det er bare å glede seg. Spydeberg IL langrenn gjør en strålende jobb med dette anlegget hele året, og det er flott at de er villig til å ta på seg et skikkelig terrengløp framover. 

Resultater

Bilder fra testløpet

Martin Thon i front rett før målgang, bak skimtes Jonas Melby Bråten som hentet inn hele forspranget, men Martin hadde en spurt på lager som sikret seieren med 2 sekunders margin.
Martin Thon kan smile etter at seieren er sikret.
Anne Johansen, som ble nr 2 av kvinnene.
KLAR: Slik så det ut før start, der Marius Borger og Roar Tomter (bak til høyre i bildet) forklarer løypa før start.
Gunnar Jonsson var et av tre fra Team Sportsmanden som stilte til start. Her fra innspurten…
…og her puster Gunnar Jonsson ut etter løpet.
Dagens løpende reporter Roar Tomter før start. I bakgrunn står Cato Solberg, leder av langrennsgruppa i Spydeberg IL.
Foto: Marius Borger.
Pallen damer:
Nr 1 Sara Silje Svae
Nr 2 Anne Johansen
Nr 3 Marthe Nordlunde
Pallen herrer:
Nr 1 Martin Thon
Nr 2 Jonas Melby Bråten
Nr 3 Vegard Vikshåland Kne

Alle bilder der annet ikke er nevnt: Roar Tomter / Sportsmanden.no

Sportsmanden.no / Roar Tomter

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -