FollotrimmenOppegård

Over hundre løp Follotrimmen fra Sofiemyr i sommervarmen

Kun ett av løpene i Follotrimmen går i Oppegård. «Ukens løype» forrige uke var også den lengste distansen i løpskarusellen, den 8 kilometer lange og ganske så tøffe runden fra Sofiemyr, med retur gjennom lysløypen.   

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Mens Myrvollstoppens store sønn Eivind Bjørhei nok en gang var uimotståelig der han fosset gjennom løypen på 27.53, melder stadig flere seg på i sjiktet like bak. Nærmest denne gangen var spydebæringen Jan-Henrik Melbø med 28.33, og på tredjeplass med 28.49 finner vi enda en kar med lokal forankring. Erling Christiansen er oppvokst i Oslo, men etter noen år på Myrvolltoppen han også, har familien på fire etablert seg på Sofiemyr.

–Løypa går nesten forbi huset mitt, kunne han fortelle. Dermed var det bare å stikke ut i lunsjpausen fra hjemmekontoret og bli med.

Nå er ikke Erling Christiansen et ubeskrevet blad innen kondisjonsidretten i Oppegård. I 2018 vant han Grønliåsen Rundt på knallsterke 39.38, som fortsatt er løyperekord i det lokale terrengløpet. Samme året vant den tidligere langrennsløperen også Svartskogløpet over 11 km, og to år tidligere gikk han helt til topps i Oppegårdmila, etter tidenes jevneste og hurtigste innspurt i det løpet. Så Erling vet å stille opp – og å markere seg – i de lokale løpene, selv om dette faktisk var hans debut i Follotrimmen, som så mange i Oppegård bruker som motivasjon, test av egen form og sosialt samkvem med andre likesinnede. 

Erling Christiansen er en meget sterk terrengløper. Her underveis til seier i Svartskogløpet for et par år siden. 
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no

–Dette er første gang jeg løper Follotrimmen, men jeg blir nok med flere ganger fremover, forteller Erling, som ga alt, selv om han løp alene. 

–Det var tøft i varmen, men jeg presset meg skikkelig. Jeg løper bra oppover og nedover, men synes jeg har endel å gå på i flatt terreng. Beina mine er best når det er variasjon hele tiden, sier han.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
Trippeltriumf også for Mia K. Wiig

Raskeste kvinne i Follotrimmens løp på Sofiemyr var nok en gang unge Mia K. Wiig (klasse K20-24 år) fra Løplabbet i Ski, som med vinnertiden 31.55 også står med tre strake seire. Beste lokale løper var Tine Kaasa fra Myrvoll på femteplass med 37.39. Hun er også nykommer i Follotrimmen. 

–Jeg har aldri løpt Follotrimmen før, og den eneste løypa jeg har løpt tidligere er den som starter på Sofiemyr. Jeg var meget fornøyd etter løpet i Drøbak, men det på Finstad ble løpt under sleipt og vått føre, så det kunne vært bedre. Det på Sofiemyr var jeg også godt fornøyd med, forteller Tine.

GOD INNSATS! Tine Kaasa (i midten) med venninnene Olaug Hogseth Kvilesjø og Alice Andreassen fra løpegruppen Suburban Housewives Gym Association!

Thomas Kenworthy fra Greverud er ikke nykommer. Thomas har også vært medlem av friidrettsgruppen i Oppegård idrettslag i snart «en mannsalder», og er blant annet en av ildsjelene for idrettslagets terrengkarusell, som i mange år har blitt arrangert i nærområdet ved klubbhuset på Østre Greverud. 

–Det gikk akkurat litt for fort, jeg åpnet nok litt for hardt, fortalte Thomas etter å ha gjenvunnet pusten etter sitt løp på 38.38 i sommervarmen. Det holdt til 8.plass av hele 15 deltakere i klasse M55-59 år, der nivået i toppen er imponerende høyt. Geir Simonsen fra Drøbak vant klassen på 31.21 foran Bård Brune fra Kråkstad, som etterpå virket en smule «mellomfornøyd» etter knallsterke 32.35. Han ble jo slått av Simonsen, men hadde over fire minutter ned til nestemann på resultatlisten! 

–Det var tøft! Jeg åpnet altfor hardt, jeg lærer visst aldri, fortalte han etterpå med et smil. 

SPENT STEMNING FØR START: Fra venstre Kristian Kaltenborn, Steinar Hegge, Thomas Kenworthy, Inger Anne Pedersen og Øyvind Kvernen.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no
GOD STEMNING ETTERPÅ. Fra venstre Kristian Kaltenborn, Inger Anne Pedersen, Merete Bolin, Hans-Jørgen Lund og Steinar Hegge – alle fra Oppegård og Langhus – utenfor Sofiemyr stadion. 
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no

På vår runde traff vi også Arvid Tomasgård, pensjonert politimann fra Follo Politidistrikt som i flere år har vært arrangementsansvarlig for Follotrimmen sammen med kona Sidsel Tandberg. Tomasgård var godt fornøyd med deltakelsen i årets koronatilpassede versjon av Follotrimmen. I tredje løp fullførte 106 på tid, i tillegg til 30-40 personer som fullfører i trimklassen uten tid. 

Tomasgård fortalte også at de aller fleste var fornøyde med årets alternative variant i form av  «ukens løype», som også er malen for det siste løpet før sommerferien, som går denne uken fra Ski stadion. Men han la til at både deltakere og arrangør nå gledet seg stort til man etter sommerferien etter alt å dømme kan gjennomføre de fire høstløpene på normalt vis.

Arrangørens Arvid Tomasgård (t.v.) i samtale med Arvid Mathiesen. Tomasgård er godt fornøyd med deltakelsen hittil i Follotrimmen, mens Mathiesen var fornøyd med sitt løp. På forsidebildet er han i fint driv. Du kan lese Arvid Mathiesens egen reportasjer fra Follotrimmen på bloggen Turogtrening.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no
HARE: Mens noen starter samtidig, har ekteparet Bolin Lund funnet sin egen variant for å holde motivasjonen og trykket oppe. Merete Bolin legger i vei litt før mannen….,
…og Hans-Jørgen Lund kan ta opp jakten på kona!
Bra løpt av begge to, med 37.01 på Hans-Jørgen og 38.11 på Merete.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SISTE INNSPURT: Målet var like over broen ved Sofiemyr. Her har Inger Anne Pedersen bare noen meter igjen av sitt løp.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Vi avslutter der hvor vi startet, med Arvid Mathisen som her setter kursen nordover igjen i lysløypen mot Fløisbonn.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Resultater Follotrimmen, løp 3 fra Sofiemyr, 8. – 11. juni 2021
Alt om Follotrimmen

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -