Bjørn Tore TarangerTreningUltraløp

Løper mest i Norge?

Bjørn Tore Taranger tilbakela 542 km på 10 dager!

Ultraløper Bjørn Tore Kronen Taranger liker å løpe. Så godt liker han det, at han på treningsleiren på Gran Canaria nylig tilbakela 5,42 mil, hver dag, i 10 dager! I gjennomsnitt.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Skal du bli god, så må du løpe MYE. Det er bergenserens motto. Og Bjørn Tore sitt hårete mål er å bli verdensmester en dag…

image5-610x813
Bjørn Tore Taranger i energirike omgivelser på stiene på Gran Canaria, der han løp mil etter mil. (Foto: Fra bloggen)

– Treningsleiren på Gran Canaria ble en ren opptur for min del! Ekstreme mengder med trening, kilometer på kilometer, mil på mil! På 10 dager sanket jeg inn 542 km, der det meste ble løpt i fjellterrenget. Stiene rundt omkring på Gran Canaria er fantastiske. Jeg storkoste meg hver eneste dag, mye takket være en herlig mix av utøvere fra forskjellige klubber (Gular, Bergen løpeklubb, Norna-Salhus & Viking) & sjefen selv, Jan Fjærestad! Vi kjørte på med 2 løpeøkter for dagen, noen dager 3 for min del, forteller Taranger.

image26-610x457
Det var en stor gjeng som var på treningsleir på Gran Canaria, med trener Jan Fjærestad i spissen. Mannen som selv var kjent for sine enorme treningsmengder holder formen ved like og er selv med på treningsturene. Dessverre har han helt sluttet å konkurrere, for det er neppe mange i Norge i klasse 60-64 år som holder hans nivå. (Foto: Fra bloggen)

Innlagt i oppholdet var også Gran Canaria Halvmaraton, som ble tatt som en god fartsøkt med 1.18.03 som sluttid. Mer fra GC Marathon og andre norske løpere her. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

I sitt siste innlegg på bloggen sin forteller Taranger også om sine erfaringer med Bislett Indoor 50 km.

– Bislett 50 km ble en fin gjennomkjøring med tanke på både NM & VM i 100 km senere i år! Jeg fikk endel trøbbel med min venstre storetå etter ca 17-18 kilometers løping men kom meg selvsagt til mål selv med intense smerter de siste 30 km! Jeg gir meg aldri, uansett!!! Jeg SKAL til mål!!!

Problemene førte imidlertid til at hverken målet om pallen eller pers på maraton underveis ble oppnådd. Dog ble det 6.plass på 3 timer og 25 minutter.

– Det er alltid en fantastisk herlig stemning i kjelleren på Bislett stadion… Rett & slett ubeskrivelig! sier Bjørn Tore. Noe vi kan skrive under på. Sportsmanden har lagt ut en fyldig reportasje fra Bislett og vår egen rapport kommer også snart på SportsBloggen, men vi er litt på etterskudd her også, som vi var på Bislett, i hvert fall hvis vi sammenligner oss med Turbo-Taranger!…

image13-610x465
Bjørn Tore har her god pes fra Gjermund Sørstad (t.h.) og Knut Eraker Hole, som til slutt ble hhv nummer 3 og 5. Bak skimtes også debutanten Inge Hasund fra Bøler som tok en sterk 4.plass. Sørstad har også blogget om sitt eget løp, som du kan lese HER. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Bjørn Tore forteller også om sin deltakelse på halvmaraton i Maratonkarusellen i hjembyen sist helg, bare uken etter fem-mila på Bislett:

– Maratonkarusellens jubileumsløp nr. 50 ble en herlig fartsøkt med topp stemning!!! Jeg åpnet fornuftig og fulgte planen til punkt å prikke… ihvertfall etter de første 400m…

Vi kan røpe at det gikk fortere enn på Gran Canaria, men hvordan det gikk med vår fargerike blogger kan du lese her.

Og selvsagt har Sportsmanden også lagt ut en fyldig bildereportasje fra Maratonkarusellens jubileumsløp.

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -