Grønliåsen RundtOppegårdTerrengløp

Tredje strake seier i Grønliåsen Rundt

Det lokale terrengløpet Grønliåsen rundt ble arrangert for fjerde gang på søndag. Med et noe mindre program og 86 deltakere som løp på tid, i tillegg til at flere også valgte å ta de ti kilometerne som en fin tur uten tidtaking, ble det ny suksess for løpet.

Grønliåsen Rundt startet egentlig med Stopp Støyen-løpet i 2017. Suksessen var formidabel med nærmere 800 deltakere som løp, gikk eller syklet i protest mot den planlagte skyte- og helikopterstøyen fra Politiets kommende beredskapssenter på Taraldrud. Initiativtaker Kristin Granum Rosebø besluttet å gjøre dette til et årlig arrangement. Start og mål ble flyttet til Tårnåsen skole og etter hvert kom to nye distanser til; Grønliåsen på kryss og tvers og Grønliåsen opp og ned.

Etter fjoråret var Rosebø usikker på om hun skulle gå på et nytt år, og koronasituasjonen gjorde at det først ganske nylig ble endelig klart at løpet ville bli arrangert i år. Men nå med kun den opprinnelige distansen på 10 km over og rundt den vakre Grønliåsen, som brukes så flittig av Oppegårds befolkning både til tur og trening.

Arrangementet kunne skilte med felles oppvarming med musikk før løpet og kiosk med mulighet for å fylle på energilagrene med saft, kaffe, kaker og boller etter løpet. Og underveis sørget hele 20 løypevakter for at løperne kom seg trygt og riktig gjennom skogen.

DUGNADSGJENGEN: Kristin Granum Rosebø takker alle som bidro til å arrangere Grønliåsen Rundt. Også de to som allerede var sendt av gårde for å bemanne drikestasjonen.

I år ble det for første gang utenlandsk seier ved Stefano Zanotto. Italieneren som løper for Rustad IL vant på 42.13 og var den eneste som slo kvinnevinneren Kristine Meinert Rød. Den tidligere svømmeren fra Tårnåsen kjenner løypene ut og inn, og med den sterke vinnertiden 43.10 fullførte hun sitt hat-trick med sin tredje strake seier i Grønliåsen Rundt. I fjor slo hun alle mannfolka, i år nesten alle. Årets løp var imidlertid 19 sekunder raskere enn fjorårets vinnertid, og dermed ny løyperekord for kvinnene.

I TET: Stefano Zanotto med Atle Smenes og Kristine Meinert Rød på hjul. Foto: Stian Andersen / arrangøren

Løyperekorden til Erling Christiansen på 39.38 for tre år siden var imidlertid ikke truet denne gangen heller.

På de neste plassene fulgte Thomas Oma, Atle Smenes og beste lokale løper på herresiden, Petter Ellefsen fra Sofiemyr, som noterte 46.06.

Det tidligere stortalentet Julie Vollum Bø, som representerte Oppegård IL i ungdomsårene, ble nest beste kvinne og nummer seks totalt med tiden 46.10. Mens Kine Rye-Holmboe fra Oppegård IL tok den tredje pallplassen i kvinnenes konkurranse, på 49.08. Gledelig lokal dominans i kvinneklassen altså.

–Spekteret fra idrettsutøvere til mosjonister er det som gjør dette løpet unikt! Takk til alle som var med i skogen vår i dag – og en ekstra takk til alle våre frivillige ambassadører og løypevakter som nok en gang rodde det hele i havn – dere er fantastiske, skrev Kristin Granum Rosebø på Facebooksiden til arrangøren Trening UTE.

FULL FART: Hanne Sørmo Sorte (t.h.) fra Oppegård og Anett Egsæter fra Siggerud i fin stil. Foto: Stian Andersen / arrangøren

Reaksjonene etterpå var da også mange og positive.

–Supert løp, bra merking og mange flotte engasjerende løypevakter, skrev Mona Johannessen på løpets Facebookside etter sitt løp, som fjerde beste kvinne.

Inga Bjelland Nyvoll fra Tårnåsen var også glad for det lokale arrangementet:

–Takk for et supert løp, veldig morsomt å delta!

Totalt 50 menn og 36 damer stilte til start i årets løp, samt en god del som valgte å ta det om en tur uten tidtaking.

–Overraskende mange av «turgåerne» løp ganske fort – like fort som jeg løper den løypa, sier primus motor Kristin Rosebø med et smil.

(Flere bilder under annonsen)

Resultater Grønliåsen Rundt 8.8.2021

LØPEGLEDE: Tore Nyblom fra Trollåsen koser seg. Stian Andersen / arrangøren
Kristian Kaltenborn fra Oppegård IL i fin stil. Foto: Stian Andersen / arrangøren
Hans Martin Enger fra Sofiemyr og Miljøpartiet De Grønne trives i grønne omgivelser. Foto: Stian Andersen / arrangøren
De to siste funksjonærene; Christoffer og Kristoffer – som hadde fått det ærefulle oppdraget å bemanne drikkestasjonen.
Vinneren Stefano Zanotto får både blomster og jubel av Kristin Granum Rosebø.
TRIPPELVINNER: Vi avslutter med Kristine Meinert Rød, som får blomster for sin tredje strake seier i Grønliåsen Rundt.