FornebuløpetLøpingStor-Oslo

Therese Johaug vant i konkurranse-comebacket

Vant 10km i Fornebuløpet på sterke 33.36

Therese Johaug gjorde et aldri så lite comeback i kveld, med sitt første løp med startnummer på brystet etter utestengelsen. Og det er ingen fare med grunnformen. Therese vant 10km i Fornebuløpet på 33.36, halvannet minutt foran langrennslandslagsvenninnen Ingvild Flugstad Østberg – som nettopp vant samme distanse i BDO-milen på Hamar, mens den sterke Tjalve-løperen Annie Bersagel ble treer på 35.36.

Seks mannfolk var raskere enn Johaug og aller fortest løp Audun Nordtveit fra Tjalve på 31.32.

På 5km ble det seier til Ulrik Lolland fra Rygge IL (forsidebildet), som tangerte sin ferske pers på 15.08 fra Halden Byløp. Ole-Petter Fjeld fra Tønsberg FIK og Eirik Gramstad fra SK Vidar tok de andre pallplassene, henholdsvis 6 og 11 sekunder bak Lolland.

Kvinnenes 5km ble vunnet av  Sigrid Jervell Våg fra BUL på 16.49, med Ida Bergsløkken og Heidi Pharo på andre- og tredjeplass.

Ulrik Lolland sjekker klokken – det står om sekunder for enda en pers….
Ole-Petter Fjeld er ikke mange sekundene bak.
Øyvind Sjursen fra Bøler IF tar 7.plassen på 16.17, fire sekunder foran fjorårets vinner av både 5km og FornebuTrippelen, Øystein Mørk, som sees bak.
Fjorårsvinner Øystein Mørk stiller for Team Sportsmanden i Etape Bornholm i sommer, der vi fortsatt har en ledig plass på laget.
Odd-Bjørn Hjelmeset tar 10.plassen på 16.24.
Jon Ilseng slo til med nok en pers og var strålende fornøyd med 16.40, selv om han denne gangen ble slått av Odd-Bjørn Hjelmeset i klassen.
Roger Thompson blir bestemann fra Team Sportsmanden på 16.58
Heidi Pharo heies inn til tredjeplass.
STERKE VETERANER: Tore Bjerkrheim hadde også i år tatt turen helt fra Nesbyen til Fornebu for å løpe en rask 5km. Og selv om Kristen Aaby glimret med sitt fravær, var det svært høyt nivå i klasse M55-59 år. Sluttiden 18.17 holdt bare til 5.plass i klassen og nest best av Team Sportsmandens løpere. Vant klassen gjorde Svein Egil Linnerud fra Gjøvik FIK på 17.31, sekundet foran både Dag Sjøberg fra Team Sportsmanden og Tor Fauske fra Løplabbet, som delte andreplassen. Også Johnny Stensrud fra Rygge IL løp under 18 minutter og hele 11 mann i den godt voksne klassen løp under 20 minutter!

Alle bilder: Arvid Mathiesen / Sportsmanden.no – som selv løp 10km, derfor kun bilder fra 5 km på Fornebu.