Løping

Perseparet slo til igjen…

… Og litt annet småplukk fra helgens løp –

Halden Byløp

Dette løpet ser nå ut til å ha «funnet seg selv» etter å ha hatt ulike varianter de siste årene. Nå arrangeres en rask og flat rundløype i sentrum av byen, som løpes en eller to ganger. På den korte distansen over 5 km, ble det seier til de to raske samboerne Ulrik Lolland og Sigrun Gjølberg fra Rygge IL (forsidebildet). Og ikke nok med det, de slo begge igjen til med nye personlige rekorder, slik de også gjorde i Sportsmandens Jubileums 5-er i desember, og i Fredrikstadløpets 5 km for noen uker siden. Nå blir dessverre de sistnevnte tidene ikke godkjent som personlige rekorder etter målefadesen i Fredrikstad. Men denne gangen skal løypen være kontrollmålt og de nye personlige rekordene – og vinnertidene på 5 km i Halden Byløp – lyder på 15.08 og 17.42.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Seier og ny pers igjen for Sigrun Gjølberg fra Rygge IL. Her under Fredrikstadløpets 5 km. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

På 10 km ble det to populære hjemmeseire til Halden IL. Den 18 år gamle Trym Tønnesen, sønn av løpsleder Gjermund Tønnesen, var aller raskest på den sterke tiden 32.23 etter passering halvveis på 16.08, som ville holdt til 2.plass på 5 km. Og klubbvenninnen Tessa Trenay fulgte opp med klar seier i kvinneklassen på 37.04 og forsvarte dermed seieren fra i fjor.

RESULTATER

«Den flyvende hollender» Tessa Frenay er i farta igjen med ny seier, som her i fjor da hun vant Fredrikstadløpet. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Siddisløpet

I Stavanger ble det populære Siddsiløpet arrangert i fint vær. Her ble det kjente vinnere i Ørjan Grønnevig, som vant det 8,2 km lange løpet for fjerde gang på 24.38 – og til vinneren av Sentrumsløpet forrige helg, Vienna Søyland Dahle, som med 28.04 tok en klar seier for femte år på rad!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

RESULTATER

Larviksløpet

I Larviksløpet over 7,75 km ble det seier til mor og sønn Halle Haugen. Simen, som imponerte med 4.plass i Sentrumsløpet, utklasset konkurrentene i hjembyen og vant på 22.56, mens mamma Gunhild fulgte opp med en nesten like overlegen seier på kvinnesiden med 27.59.

RESULTATER

Simen Halle Haugen er en av våre mest lovende løpere og i storform. Her fra Sentrumsløpet forrige helg. (Foto: Jacob Bolin Lund / Sportsmanden.no)

Røyse Ultra

Og i Hole ble det arrangert et meget spesielt løp, et såkalt ultra-intervall, der man løper 10 km hele 8 ganger i løpet av et døgn, med start hver tredje time. Her imponerte Gjermund Sørstad stort med ikke bare å vinne, men å fullføre alle de 8 løpene på under 40 minutter! Sammenlagttiden var også ny løyperekord, med 5.07.39. Løypen er identisk med raske Hytteplanmila, og tidene til Sørstad varierte fra 37-tallet til 39-tallet for den sterke ultraløperen fra Sturla IL som har vært svært skadeplaget et par år og som var overlykkelig etter sitt lille «comeback».

SÅ GLAD! Gjermund Sørstad var overrasket og overlykkelig etter sitt gledelige comeback på konkurransefronten. (Foto: Fra egen Facebookside)

Er nesten så jeg må klype meg selv litt i armen her. Seier i Røise ultra, ny løyperekord og alle løp på mellom 37 og 39 minutter. Det har buttet voldsomt med skader og andre ting i lengre tid så dette var utrolig gøy. Ingen kjenninger til noe annet enn kramper og tunge bein. Et fantastisk døgn. Dette viser hvor langt man kan komme med alternativ trening. Tusen takk til arrangørgjengen, som stod for et fantastisk arrangement med matservering og service som overgår det meste . Og gratulerer til de som gjennomførte dette -dere er alle helter, skrev Gjermund selv på sin Facebookside.

Dameklassen ble for tredje år på rad vunnet av hjemmehåpet Hilde Johansen, som løp alle sine milløp på under 50 minutter til sammenlagttid 6.30.47.

Pallen i Røyse Ultra: Fra venstre Marit Imset (nr.2), Hilde Johansen, Vivian S Lunde (nr.3), Magnus Thorud (nr.3), Gjermund Sørstad og Arne M Lindstad (nr.2). (Foto: Helge Reinholt, fra Sørstad sin Facebookside)

RESULTATER

Og i Bergen var det løpstest da over 10.000 løp Bergen City Marathon på lørdag – som vi har omtalt i egen sak:

Gråværet la ingen demper på løpsfesten da Bergen City Marathon satt nok en deltakerrekord


Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -