HalvmaratonLøpingMaratonRomerike

Skikkelig vinter i Jessheim Vintermaraton

Her er firkløveret som gikk helt til topps!

Det var friske og vinterlige forhold da tradisjonsrike og populære Jessheim Vintermaraton ble arrangert i dag. Kuldegrader, snø og en sur vind møtte løperne. Det hjalp altså lite at arrangøren i år la løpet en uke tidligere enn før, for å gjøre det mindre vinterlig. I stedet ble det mer vintervær enn på mange år. Men det er jo en grunn til at det heter nettopp vintermaraton da.

032
Vintermaraton på vinterføre. Starten er gått på maratondistansen. (Foto: Sportsmanden)

Gerhard Sletten og Hanna Sæverås Breivold vant maratondistansen, mens Kristian Monsen og Dorte Foss vant halvmaraton.

Her er firkløveret som gikk helt til topps;

042
MARATON MENN: Rutinerte Gerhard Sletten vant maratondistansen på 2.46.22, foran Morten Karlsen fra Sk Kraft og Vegard Østli. Også Stein Henrik Olaussen, Helge Hafsås og Eivind Gjøstdal løp på under 3 timer på Jessheim. (Foto: Sportsmanden)
974
MARATON KVINNER: Hanna Sæverås Breivold, oppegårding som løper for NTNUI, vant på 3.16.21, foran årets vinner av Norseman Xtreme Triathlon Kari Flottorp Lingsom fra Røa IL og Elisabeth Hildenes fra Nordfjordeid. Vi må nesten også nevne at Anine Hegre fra Team Sportsmanden debuterte på maraton med en flott 7.plass totalt på 3.55.01. (Foto: Sportsmanden)
411
HALVMARATON MENN: Konkurranseglade Kristian Monsen fra arrangørklubben Ull/Kisa, forrige ukes «runner-up» i Lørenskog Halvmaraton, tok steget helt til topps på Jessheim. Monsen, som er en av Norges beste vinter-triatleter og således er vant til litt kalde forhold, forsvarte dermed seieren fra i fjor og vant på 1.15.34. Det er drøye 3 minutter langsommere enn hans egen vinnertid fra i fjor, da det imidlertid var bare veier og langt mindre vinterlig. Eirik Gundersen og Simen Næss Berge fulgte på de andre pallplassene. Henning Mortensen (nr 5) og Lasse Sørlund (nr 9) sørget for øvrig for at Team Sportsmanden hadde to mann inne på topp 10-listen. (Foto: Sportsmanden)
510
HALVMARATON KVINNER: Dorte Foss er nok minst like konkurranseglad som Kristian Monsen. Veteranen fra Raufoss IL har en rekke klasseseire i K45-49, men gikk nå helt til topps med 1.33.40, foran Anne Lise Skårerverket fra Fenstad og Linn Hege Olstad fra Geilo IL. (Foto: Sportsmanden)