JuniorLangrennRomerike

Petter Stakston med første NM-stikk i G18

NM-gull også til yngstebror Northug på Nes

Petter Stakston fra Lillehammer har startet sesongen meget godt i den sterke klasse M18 år. Han tok gull i Ungdoms-OL i forrige måned både på 10 km klassisk og i klassisk sprint, samt bronse i fristil. I helgen ble det nærmest dacapo for den sterke Søre Ål-løperen da han vant gull i årets første NM-øvelse på Nes på Romerike, som var sprint i fristil, i tillegg til seier og tredjeplass i Norgescuprennene over 10 km. Frogners Ivar André Ryttervold tok sprint-sølvet i NM, mens Simen Thune Rolfsen fra Fossum knep bronsemedaljen. NM på distanserennene går senere i vinter.

034
Seierspallen NM-sprinten på Nes i menn 18 år: Stakston troner øverst, med Ryttervold og Rolfsen på sølv og bronseplass. Foto: Arnstein Andreassen

– Ivar Andre Ryttervold (bildet) tok en strålende sølvmedalje i dagens Norgesmesterskap i sprint på Nes i M18 klassen. Det ble en tett finale der Petter Stakston holdt teten helt til mål og vant. Ivar var på gulljakt og prøvde å spurte godt på slutten, men kom 0,35 sekunder bak. Simen Thune Rolfsen fulgte på tredjeplass rett bak Ivar. Amund Hoel (Frogner IL) vant prologen og var utrolig nærme i sin semifinale til å gå videre til finalen, men var dessverre et par tideler unna. Herman Martens Meyer falt i sin kvartfinale og kom seg dessverre ikke videre, forteller trener Arnstein Andreassen i Frogner IL til Sportsmanden.

Dermed ble seiersrekken i NM-sprintene til Frognerduoen Ivar Ryttervold og Hermann Martens Meyer brutt, etter at de to har dominert og vunnet sprinten tre år på rad i gutteklassene. Ryttervold vant i fjor, mens det både i 2013 og 2012 måtte målfoto til for å skille de to klassekameratene!

var Andre Ryttervold tok en strålende sølvmedalje i dagens Norgesmesterskap i sprint på Nes i M18 klassen. Det ble en tett finale der Petter Stakston holdt teten helt til mål og vant. Ivar var på gulljakt og prøvde å spurte godt på slutten, men ble 0,35 s bak. Simen T Rolfsen fulgte på en 3.plass rett bak Ivar. Amund Hoel vant prologen og var utrolig nærme i sin semifinale til å gå videre til finalen, men var dessverre et par tideler unna. Herman M Meyer falt i sin kvartfinale og kom seg dessverre ikke videre.
– Det var kjempebra dette her. Mye kan skje i sprint og i finalen forsøkte vi å gå forbi hverandre fra alle mulige vinkler. Jeg kunne jo røket allerede i semifinalen, der lå jeg skikkelig dårlig an en stund, sier Ivar Ryttervold til lokalavisen rb.no. Foto: Arnstein Andreassen

021
Petter Stakston var helgens store løper. Han vant NM-sprinten lørdag og fredagens 10 km fristil, og går her i mål til 3.plass på søndagens avsluttende 10 km klassisk på Nes. (Foto: Arnstein Andreassen)

024
SEIER: Sigurd Rønning tar ut det siste og spurter inn til seier på 10 km klassisk. Foto: Arnstein Andreassen

029
De to beste på 10 km fristil, Herman Martens Meyer (nr 2, t.v.) og vinneren Petter Stakston, diskuterer løpet seg imellom etterpå. Foto: Arnstein Andreassen

Hjemmeseier til Nes-jentene i eldre junior

Lotta Udnæs Weng vant sprinten på hjemmebane i K19-20 år, foran klubbvenninen Amalie Haakonsen Ous, med Julie Myhre, Byåsen IL på bronseplass. Lottas tvillingsøster Tiril deltok ikke denne gangen.

– Det var veldig morsomt å vinne på hjemmebane. Det var et kort oppløp, og da jeg klarte å komme først inn på det, følte jeg at jeg hadde god kontroll. Jeg ser på meg selv som en allrounder. Men jeg er blitt bedre i sprint, fortalte Lotta Udnes Weng til RB.no etter sin første sprintseier i NM.

Dobbelt Toten i K18

Kristine Alm Karsrud fra Raufoss IL og Toten Langrenn ble norgesmester i sprint i K18, foran Marte Mæhlum Johansen fra NTG-L/Østre Toten Skilag på sølvplass, mens Marthe Klausen, Konnerud IL tok  bronsen.

Even Northug vant NM-gull

I mennenes klasse eldre junior (M19-20 år) vant ikke helt ukjente Even Northug fra Strindheim IL sprint-gull, foran Aksel Rosenvinge, Oseberg Skilag og Joachim Aurland, Kjellmyra IL. Kanskje et godt tegn før de to eldre brødrene Petter og Tomas skal i VM-ilden på sprinten i Falun allerede på torsdag?