Brøvig og Niklasson vant Follotrimmens 3.løp

Ny løype og nye vinnere på Finstad i Ski

Nytt av året er at det tredje løpet i Follotrimmen gikk i Finstadmarka fra Finstad skole, og ikke som alltid ellers i Hebekkskogen fra Hebekk skole noen kilometer lenger nord, på andre siden av Nordbyveien.

Som i fjorårets sesong, så er det også nå nye vinnere i hvert løp. Denne gangen var det Henrik Brøvig fra Swix og Alva Niklasson fra Oppegård IL som var raskest og vant på henholdsvis 25.44 og 29.41.

Henrik Brøvig fant riktig vei denne gangen og ble belønnet med seier, mens det nå var Ståle Fenstad som var uheldig. Her er Brøvig i Norwegian Outlet-løpet på søndag, der hele tetgruppen løp feil.

Mens unge Niklasson vant en klar seier i kvinneklassen, der Emilie Kongsten var nærmest på 31.45, satt seieren adskillig lengre inne hos gutta.

Forrige løps vinner Ståle Fenstad løp feil da han ledet, og ville trolig ha vunnet uten feilløpingen. Dermed ble det i stedet Henrik Brøvig som knep seieren med tiden 25.44, bare to sekunder foran den unge langrennsløperen Herman A. Andersen fra Ås IL, dagens store overraskelse.

Deretter fulgte David Bleich (25.53), Ståle Fenstad (26.00), Thomas Gifstad (26.03) og Roger Thompson (26.35). For de to sistnevnte var dette en fin og siste gjennomkjøring før Holmenkollstafetten for Team Sportsmanden på lørdag, der de løper henholdsvis «Lille-Besserud» og Besserud-etappen.

Klassevise resultater Follotrimmen Finstad, 10.mai 2017

Sportsmanden.no 

Kommentarer stengt.