HolmenkollstafettenStafett

Da stafettgullet «kom hem» til Gular

Holmenkollstafetten ble arrangert for 87.gang på lørdag – og igjen var det en herlig stemning da omtrent hele hovedstaden stod i løpingens tegn i Vårens vakreste eventyr. Og etter at arrangørlaget IK Tjalve vant begge klassene i fjor og har tatt hat-trick på herrenes stafett, var det i år bergensklubben Gular som stakk av med den gjeveste lagseieren i norsk fri-idrett. Tjalve fulgte 50 sekunder bak med Strindheim på tredjeplass, mens det nesten ble pallplass også for et annet bergenslag, IL Gneist, som kun var 8 små sekunder fra en overraskende pallplass.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
GULL TIL GULAR: Dette er vel omtrent det eneste partiet Gular ikke ledet. Med et par hundre meter igjen av 2.etappe, ligger nemlig Ull/Kisa i tet med 10-15 meter. Men Vidar Dahle avsluttet meget sterkt, hentet inn Terje Snarby og vekslet likt etter også å ha fått pinnen samtidig. Dødt løp på de to første etappene altså, men deretter var Gular i førersetet i resten av stafetten. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

– Utrulig kjekt å vinne Holmenkollstafetten saman med mine gode venner i Gular i dag! skrev Marius Vedvik på sin Facebookside.

Han hadde all grunn til å være fornøyd, etter at han for andre år på rad satt etapperekord på den tiende og lengste etappen. De 2840 meterne inn mot Frognerparken ble gjort unna på utrolig raske 7.18.

Gularlaget har også et helt spesielt samhold, der 12 mann fra laget bor under samme tak i det såkalte «Gularhuset» i Sandviken. Slikt blir det både godt treningsmiljø og lagånd av.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Mens Tjalve sørget for hjemmeseier i kvinnenes våreventyr

På kvinnesiden ble det motsatt, med Tjalve foran Gular. Arrangørklubben vant en klar seier med over 2 minuttter, mens det var tettere mellom Gular, IL BUL og Strindheim på de neste plassene.

SK Vidar, som dominerte totalt og hadde enerett på seieren i en årrekke, endte helt nede på sjette plass. Klubben har slitt litt med intern uro og mange utøvere sluttet før sesongen, så det var kanskje ikke så overraskende at resultatene da ble noe under pari fra den kanten.

Festen er i gang og startes som alltid med Kvinner Elite inne på Bislett. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Flere glimt fra eliteklassene

Gular ved Lena Indrebø var offensiv fra start og leder an etter 300m, men får det tungt og veksler som nummer 8. Landslagsløper Hedda Hynne i blått (7) løper Strindheim opp i ledelsen med klart beste etappetid på 3.25. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Tjalve er litt på etterskudd, men Agnes Erlingsdottir i hvit trøye veksler til slutt som nummer 6.
Unge Ragnhild Bergsholm fra Ås IL i grønt, som først gjorde seg bemerket i Follotrimmen for noen år siden, gjorde en flott debut med 16.beste tid på 1.etappe. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
PISKES FREM: Inn i Norabakken er det Anniken Ruud som kommer først, med en god ledelse. Hun manes til dyst av en Strindheim-leder og holder laget i tet helt til veksling med 4.beste etappetid. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Tjalve hadde bergenseren Karoline Finne på 2.etappe, men hun jages av Gulars Ingrid Kristiansen i bunnen av Norabakken. Og det navnet forplikter jo i løpssammenheng. Kristiansen får bestetid på etappen foran Finne, mens Strindheim fortsatt ledet ved passeringen. Kristiansand Løpeklubbs Ingrid Ukkelberg til høyre. Laget endte til slutt på 12.plass. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Mari Drabløs fra Tyrving jager nærmest. Hun får tredje beste etappetid, mens Tyrving ender som nummer 8 til slutt. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Ull/Kisas Caroline Foss Høistad i fint driv. Laget endte på 7.plass. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Steinkjers Kristina Jekthammer jages av Ren-Engs Hilde Moan Bjørshol. Ren-Eng tar til slutt en sterk 5.plass, mens Strindheim ender som nummer 16 i mål. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Noen er mer opptatt av handleposene sine, enn å heie frem Norges beste løpere i Vårens vakreste eventyr. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Først her kommer løperen fra Norges desidert beste kvinnelag i dette århundret, SK Vidar. Lisa De Ruiter (2) fikk pinnen som nr 11 og vekslet som nummer 12. I mål hadde imidlertid laget krabbet opp til 6.plass, mens Namdal Løpeklubb (her ved Marianne Osen), blir nummer 15. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
STERKE LANGRENNSLØPERE: Tuva Toftdahl Staver løp Heming IL opp fra 13. til 11.plass på etappen, en plassering laget også fikk i mål. På laget løp også Astrid Uhrenholdt Jacobsen (3.beste etappetid på «Lille Besserud»), Fanny Horn Birkeland (18.beste tid på langetappen) og Karianne Jevne (3.beste etappetid på 11.etappe). (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Raumnes & Årnes Marte Håkenstad-Bråten med ultraløper Mari Mauland, som imponerer med 6.beste etappetid for Spirit Stavanger FIK på hjul. Lagene endte stafetten som nummer 10 og 14. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
SKIDUELL: Lyn Skis Guro Tveito passeres av Brandbu IFs Marie Renée Gangsø, som løper sterkt til delt 6.bestetid på etappen. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Ingvild Wollebekk fra Ås IL, som til slutt blir nummer 17. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

Resultater Kvinner Elite

Mens kvinnene for lengst er i gang, gjør elitegutta seg klare. Hans Kristian Fløystad fra Tjalve rager litt over konkurrentene her, og litt senere løp han aller raskest på 4.etappe, den såkalte «berg og dal», med tiden 5.15. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Litt lenger fremme gjør 3.etappe-gutta seg klare til veksling. Nå er det like før! (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Så kommer teten, med motorsykkelen aller først. Ull/Kisa har en solid ledelse, men ved veksling har Gulars mann hentet inn lederen og de veksler likt. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Terje Snarby er fortsatt lett i steget, og selv om han ble innhentet på slutten, hadde han delt bestetid på etappen med 3.15. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Strindheims Mats Bjørgum biter tennene sammen og gir alt. Med en sterk 3.plass tangerte Strindheim sin beste plassering i Holmenkollstafetten, etter fin stigning med 6., 5. og 4.plass i de foregående årene. Kan de fortsette denne trenden til neste år? (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
De tre siste års vinnere, Tjalve, er på hæla alt her. Lagets mann Eivind Trym Vikshåland (601) leverer pinnen 15 sekunder bak rivalene fra Gular, som aldri så seg tilbake. Bergenslaget vinner den 87.Holmenkollstafetten på 50.08, med Tjalve 50 sekunder bak. Ulrik Hovig løp en sterk etappe som 4.best for SK Vidar, som endte på 8.plass, mens Herkules (nr 16) og Varegg (nr12) jager like bak. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
TETT: Vollan IK og Tyrving i frisk duell, med IL BUL like bak. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
NY FRISK DUELL: Jølster, Ren-Eng og Skjalg side om side med vekslingsfeltet i sikte. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
DAGENS MEST FARGERIKE ANTREKK: Kristiansand Løpeklubbs Arian Loshamn var godt synlig i terrenget! Laget tar etter hvert en sterk 5.plass i mål. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
LYN SKI var også godt synlige, og stilte selvsagt med en rekke sterke langrennsløpere. I tillegg til Anders Mølmen Høst som her løper 2.etappen, løp bl.a. Johan Tjelle, Jonas Frorud, Simen Hegstad Krüger og Joar Thele på laget som til slutt endte på 14.plass. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)
Siste innspurt til veksling etter at den harde Norabakken er unnagjort. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

 

Resultater Menn Elite 

Alle resultater

Les også om Team Sportsmandens lag som gjorde en fantastisk innsats i den desidert største klassen.

Her kan du gjenoppleve fjorårets stafett da Tjalve vant dobbelt og brøt Vidardamenes seiersrekke

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -