FollotrimmenLøping

Brøvig og Niklasson vant Follotrimmens 3.løp

Ny løype og nye vinnere på Finstad i Ski

Nytt av året er at det tredje løpet i Follotrimmen gikk i Finstadmarka fra Finstad skole, og ikke som alltid ellers i Hebekkskogen fra Hebekk skole noen kilometer lenger nord, på andre siden av Nordbyveien.

Som i fjorårets sesong, så er det også nå nye vinnere i hvert løp. Denne gangen var det Henrik Brøvig fra Swix og Alva Niklasson fra Oppegård IL som var raskest og vant på henholdsvis 25.44 og 29.41.

Henrik Brøvig fant riktig vei denne gangen og ble belønnet med seier, mens det nå var Ståle Fenstad som var uheldig. Her er Brøvig i Norwegian Outlet-løpet på søndag, der hele tetgruppen løp feil.

Forrige løps vinner Ståle Fenstad løp feil da han ledet, og ville trolig ha vunnet uten feilløpingen. Dermed ble det i stedet Henrik Brøvig som knep seieren med tiden 25.44, bare to sekunder foran den unge langrennsløperen Herman A. Andersen fra Ås IL, dagens store overraskelse.

Deretter fulgte David Bleich (25.53), Ståle Fenstad (26.00), Thomas Gifstad (26.03) og Roger Thompson (26.35). For de to sistnevnte var dette en fin og siste gjennomkjøring før Holmenkollstafetten for Team Sportsmanden på lørdag, der de løper henholdsvis «Lille-Besserud» og Besserud-etappen.

Klassevise resultater Follotrimmen Finstad, 10.mai 2017

2 thoughts on “Brøvig og Niklasson vant Follotrimmens 3.løp

• Helge Fossheim

Mens unge Niklasson vant en klar seier i kvinneklassen, der Emilie Kongsten var nærmest på 31.45, satt seieren adskillig lengre inne hos gutta. Skriver dere
    ————————————————————

Eh-den som var nærmest Niklasson, var Ellinor Fossheim Solberg som fyller 10 år(!) i neste måned (bilde nr 20 i «ØB-bilder fra løpet»). Reglene i Bedriftsidretten er slik at barn under 12 år ikke får løpe på tid, men en bestefar med egen klokke kan klikke av tiden for sitt barnebarn! Følg med Ellinor – hun er datter av Håvard Solberg (og min datter Mari). Ell. er veldig flink på skiskøyting også….. Ville bare nevne dette.

Hilsen bestefar Helge Fossheim – medlem av Follotrim -utvalget

• Veldig artig Helge at du har et barnebarn som er så rask og bare 10 år. Imponerende. Thomas Gifstad som ble nr 2 i klasse 20 -24 og løp på 26.03 er barnebarnet til Torbjørn. Han ble nr 24 totalt i Vasaloppet i år. Artig at idrettsgener går i arv.