KarusellerStomperudkarusellen

Unggutt og veteran vant Stomperudkarusellens andre løp i terrenget i Sørum

Stomperudkarusellens andre løp var det nesten 9 kilometer lange terrengløpet i den såkalte Aasgaardsrunden. Som i første løp, var det såpass god deltakelse at man ikke rakk å registrere oppmøte for alle deltakerne før starten. Men alle fikk registrert tid og arrangementet ble som vanlig trygt og godt loset i havn av Sørum IL.

Raskeste mann rundt løypen i Sørum var 16 år gamle Tobias Øwre-Johnsen fra Lørenskog. Tobias er en lovende langrennsløper som sikkert trives godt i terrenget også. I karusellens første løp, den raske asfaltrunden på 5 km, var det kun den noe eldre og mer meritterte langrennsløperen Amund Hoel som var noen små sekunder foran Øwre-Johnsen i mål. Hoel dukket ikke opp i gårsdagens løp, og dermed ble det en forholdsvis klar seier på tiden 33:00. På andreplass fulgte Daniel Ekløf, fra Lørenskog han også, på 33:28, mens den lokale superveteranen Håkon Helge Hjemly (klasse M50-54 år) avgjorde en hard kamp om den siste pallplassen mellom tre løpere med tiden 33:50. Dette til tross for at Hjemly har slitt med en hofteskade og var meget spent før start.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -


Raskeste kvinne var veteranen Silje Christiansen fra Driv IL i Enebakk. Silje er hyppig deltaker i Stomperudkarusellen med flere seiere, men hun ventet ikke å vinne denne gangen.

– Det gikk over all forventning, fortalte hun etter å ha løpt i mål på gode 35:17. Denne gangen åpnet Christiansen mer behersket enn i første løp, da hun startet altfor hardt og måtte se seieren glippe på slutten. Den lokale politikvinnen Thea Haug, en annen tidligere vinner her, ble en god nummer to på 35:55, mens vinner av første løp Johanna Hagen fra Haga IF kom på tredjeplass med 37:18 og Tone Fløttum fra Fet Friidrettsklubben på fjerdeplass på 38:04.

Silje Christiansen intervjues etter seieren.
En fornøyd vinner av klasse M70-74 år, Jahn bakke fra Romerike Runners Team.
Jahn Bakke fra Romerike Runners Team har all grunn til å være fornøyd etter en soleklar seier i klasse M70-74 år på sterke 43:04.
Romerike Runners Team stilte som vanlig opp med en fyldig tropp. Her utveksler noen av dem erfaringer etter løpet.
Stomperudkarusellen har også to barneløp. Her fra starten av 300 meter baneløp for gutter og jenter opptil 10 år. I tillegg er det en 1500 meter som starter inne på banen før den tar en runde utenfor gjerdene for de litt eldre jentene og guttene.

Resultater Stomperudkarusellen, 2.løp, 7.5.2024, 9 km terrengløp

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Alle tidligere reportasjer fra Stomperudkarusellen

Bildene er tatt av Frode Monsen, som selv løp. Dermed er det ingen actionbilder av de beste, men kun fra løpere litt lenger nede på resultatlisten… Her er et knippe av dem i innspurten inne på løpebanen på Lørenfallet. Klikk på bildene i galleriet for større versjon.

.
Følg også Sportsmanden på Facebook, samt sportsmanden.no og sportsmand1 på Instagram

Sportsmanden.noSpre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.