HalvmaratonInnlandet

Sirkus Johaug og stor stas da varmen tok knekken på supertidene i Grue halvmaraton

Grue halvmaraton har på et par år etablert seg som et attraktivt løp på halvmaratondistansen, og i år også på 10 km. Arrangørene har vært flinke med å markedsføre løpet, så etter ganske begrenset interesse de første årene, var begge distansene for lengst fulltegnet før årets løp 1.mai.

Løypen er flat og rask, ja, så rask at arrangøren reklamerer med slagordet «verdens raskeste halvmaraton?». Riktignok med et spørsmålstegn bak. Så mange løpere har satset på toppform og gode tider i årets løp. Det ser imidlertid ut til at de fleste ble skuffet. Ikke på grunn av løypen eller rammen rundt løpet, som rapporteres å ha vært kjempefin med masse tilskuere og stor stemning. Men på grunn av været. Det plutselige væromslaget med tilnærmet sommertemperaturer, gjorde at mange har fortalt at det ble svært tøft litt ut i løpet. (Se eksempler nederst i artikkelen)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Vårt NYE produkt Pro360 Superfood Performance Beets er endelig her! 

(Annonsen: NYHET! Markedets kraftigste rødbete-drikk. En unik og velsmakende kombinasjon som gir deg bedre ytelse, vitalitet, restitusjon, mental skarphet og et sunt blodtrykk. Naturlige produkter, god på smak og helt trygg å bruke – produktet står på COLOGNE LIST. Klikk på bildet for mer info! )

Therese Johaug vant på sterk tid, men godt bak EM-kravet

Også kondisjonsfenomenet Therese Johaug fikk det forholdsvis tungt. Det var det reneste sirkuset rundt den tidligere langrennsstjernen, som «alle» nå venter at skal annonsere sitt comeback til neste års VM. Hun holder fortsatt folket «på pinebenken» der og heller ikke i seiersintervjuet etter Grue halvmaraton kunne hun gi et klart svar.

Løpet, derimot, gikk saktere enn håpet. Målet var ambisiøse 1.09.30 eller deromklring, noe som er minuttet under EM-kravet på 1.10.30, som var neste mål. Men også det ble for tøft, og vinnertiden ble til slutt 1.11.25. Svenske Johanna Larsson ble nummer to på 1.18.43, mens Julie Aspesletten ble nummer tre med 1.18.50, bare fire dager etter at hun ble nummer to i Sentrumsløpet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.
På mennenes halvmaraton ble det svensk trippelseier med Linus Rosdal aller først på 1.04.14. Helt fornøyd var heller ikke vinneren, siden han var 15 sekunder bak det svenske EM-kravet i mål. På andreplass kom Otto Kingstedt med 1.04.42, mens Jesper Lundberg tok tredjeplassen på 1.05.57. Eivind Øygard ble beste norske løper på fjerdeplass med tiden 1.06.09.

10 km ble vunnet i suveren stil på tiden 28.51 av Sondre Nordstad Moen – som viser svært lovende takter om dagen. Sterk seier også av Sigrid Jervell Våg på 33.40.

Svenske Linus Rosdal intervjues etter seieren på halvmaraton.
Mange fikk det uventet hardt

Klikk på bildene for større versjon.

VINNERE: Dorte Foss vant klasse K55-59 år på 48.12, mens Børre Olsen vant M60-64 år på 42:10.
Sportsmandens fotograf for anledningen, Ingulf Nordahl, fikk det også tøft. Ingulf hadde som målsetting å slå Sportsmandens redaktør sin tid på 43:04 fra Sentrumsløpet, men kom i mål et stykke bak på 44.41, til sjetteplass i M50-54 år. – Selv fikk jeg det tungt i litt uvant varme så tidlig og en ikke helt topp dag, men hvem bryr seg i grunn, sa han litt skuffet og litt spøkefullt etter løpet. Det kommer flere sjanser både for Ingulf og en rekke andre løpere som uttrykte overraskelse og skuffelse over sine egne resultater i «verdens letteste halvmaraton?».

.
Resultater Grue halvmaraton og 10 km

Foto: Ingulf Nordahl

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.