Team Sportsmanden

Meritterte nykommere i Team Sportsmanden

Team Sportsmanden har i år fått flere solide og spennende tilvekster. Av de fem nye innmeldingene siden årsskiftet er både en norgesmester og en norgesrekordholder!

Hverken Rita Nordsveen de Flon eller Silje Eklund kan kalles for nykommere i løpssammenheng. Men de to spreke damene, med tilhold på hver sin side av Mjøsa, har i vinter begge meldt seg inn i Team Sportsmanden. Det samme har det mannlige trekløveret Thor Erik Nyborg, Øyvind Trones og Jørn Thorsen gjort. Her er litt om alle fem.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Rita Nordsveen – i Norgestoppen i ultraløp i en årrekke

Rita er kjent for svært mange i løpsmiljøet. Hun har i mange år vært en av Norges aller beste ultraløpere. Senest for noen uker siden dokumenterte hun storform da hun vant Bislett 50 km på knallsterke 3.36.44, kun to og et halvt minutt bak sin egen norske rekord på distansen, eller norsk bestenotering som det heter i ultraløp, satt i samme løp i 2017 på 3.34.20!

Rita Nordsveen de Flon har litt av en merittliste som ultraløper. Hun har vært på ultralandslaget i flere år, og både i 2013 og 2014 ble hun kåret til Årets kvinnelige ultraløper i Norge. Hun er litt av en ekspert på 50 km, der hun har en 4.plass i VM i 2014 som sitt kanskje aller sterkeste resultat.

Les mer om Rita på Team Sportsmanden

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Stifter og teamleder Frode Monsen kan ønske Rita Nordsveen velkommen til Team Sportsmanden.
Her etter Eidsvoll Verk 6-timers i fjor, som Rita vant på nye pers.
Foto: Anders Tøsse
Silje Eklund – med NM-gull og bronse på maraton

Silje er fra Toten og representerer Skreia IL. Hun har de siste årene vært en av Norges aller beste kvinnelige maratonløpere. I 2021 ble hun norgesmester da hun vant Jølster Maraton i varmen på 2.49.28.

Selv om det ble NM-gull, var tiden et halv minutt bak løyperekorden. Dermed bestemte hun seg der og da for å dra tilbake året etter for også å ta løyperekorden. 

Som tenkt, så gjort, da hun i fjor igjen tok turen til Jølster og forsvarte seieren, på ny løyperekord 2.47.38. 

Men det kostet:

– Jeg var helt i kjelleren i dag og holdt på å bryte etter 30 km, fortalte hun til Sportsmanden etter seieren.

Noen måneder senere ble det bronse i fjorårets NM under Oslo Maraton. Silje Eklund var godt fornøyd med 2.50.28 og en ny medalje.

Les mer om Silje på Team Sportsmanden

Silje Eklund på vei mot bronse i fjorårets NM i Oslo Maraton, som tittelforsvarer etter seier i norgesmesterskapet i 2021.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Thor Erik Nyborg og Øyvind Trones – ivrige mosjonister

Nå er Team Sportsmanden i minst like stor grad mosjonistenes team. Disse tre har også meldt seg inn siden nyttår:

Thor Erik Nyborg – en relativt nyfrelst løper fra Spydeberg som i sin første ordentlige sesong «overprestere» i forhold til egne ambisjoner og løp halvmaraton på under 1.30.

Øyvind Trones – ivrig mosjonist fra Ålesund som løper alt fra kortere distanser til maraton.

Les mer om Thor Erik og Øyvind her.

Thor Erik Nyborg er spent før start på halvmaraton I Oslo i fjor, omkranset av gode treningsvenner i Team Sportsmanden; Agnes Benediktsdottir og Gunnar Jonsson.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
Øyvind Trones klar for Berlin Marathon i fjor, sammen med en spent gjeng fra Sportsmanden og Maxpulse.
Fra venstre Eve Vangsnes Bergli, Alexander Nybakk, Geir Olav Larsen, Arnt Sveen, Øyvind Trones, Rune Wiig og Frode Monsen.
Foto. Sportsmanden.no
Jørn Thorsen brøt drømmegrensen på maraton som 51-åring

Jørn Thorsen fra Kolbotn er det siste tilskuddet til teamet. Jørn er superveteranen som startet sent, men som i en alder av 51 år brøt drømmegrensen i Valencia Marathon i 2021 – og som håper på fortsatt fremgang.

Pussig nok meldte han seg inn i Team Sportsmanden etter å ha truffet på et annet teammedlem som stadig setter perser etter fylte 50 på en løpetur nylig. Øistein Røisland har også flere løp under 3 timer på rullebladet, og uten at de to den gang hverken kjente hverandre eller visste at de begge løp Valencia Marathon, endte det med kun ett sekund mellom dem i mål!

Les mer om dette og om Jørn Thorsen på Team Sportsmanden sin hjemmeside.

Jørn Thorsen klar for debut i kortreist løp i Follotrimmen i 2021.
Foto. Frode Monsen / Sportsmanden.no
Vil DU bli med i Team Sportsmanden?

Team Sportsmanden er ment å bidra til å skape entusiasme, glede og økt aktivitet for alle som er glade i mosjon og trening. Om du er aktiv, mosjonist eller nybegynner, ung eller gammel, gutt eller jente, mann eller kvinne, alle som har lyst kan bli med i Team Sportsmanden!

Mange føler kanskje ikke noen spesiell tilhørighet til et idrettslag, synes terskelen for å melde seg inn i et idrettslag er for høy eller forpliktelsene eller kostnadene er for store. Dere er hjertelig velkommen til å bli med i Team Sportsmanden. Eller du kan selvsagt være medlem i Team Sportsmanden ved siden av medlemsskap i den lokale klubben din. Team Sportsmanden har plass til alle og hensikten er nettopp å speile mangfoldet, med medlemmer fra hele landet, som reflekterer hele spekteret av det som mosjons- og idretts-Norge består av – et lavterskel-tilbud for alle!

Intensjonen er først og fremst at vi skal ha det gøy! I tillegg vil du som medlem blir med i vår lukkede Facebookgruppe, der du også får tilbud om teamtøy, rabatt på superskoene til Xtep, rabatter på enkelte mosjonsløp, samt av og til egne arrangementer, løps-weekend eller treningssamling for teamet. Og gjensidig inspirasjon.

Mye moro – ingen forpliktelser!  

Du kan lese mer og melder deg inn her

Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -