HalvmaratonMaratonMaratonkarusellenVestlandet

Maratonkarusellen 2022 vel i havn med ny løyperekord i Hans-Jacobs Minneløp

Det var kaldt og fint og et supert løpsvær da det siste av de seks løpene i Maratonkarusellen ble arrangert lørdag 3.desember. Dette løpet har tatt navn etter legenden Hans-Jacob Bernsten, som gikk bort høsten 2017. Hans-Jacobs Minneløp går over samme lest som de øvrige løpene i Maratonkarusellen, med maraton og halvmaraton på programmet, sydd sammen i et veldrevet, profesjonelt og sosialt arrangement. Når det også var sol, vindstille og såvidt under null grader, med bare veier, var det gode forhold på en kald og nydelig dag i Fana.

Og dagen ble historisk, da Tor-Aanen Kallekleiv fra Bergen Triathlon Club klarte målet sitt om å sette ny løyperekord.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
GODT DRIV: Tor-Aanen Kallekleiv ser sterk ut der han kommer inn på Fana stadion halvveis i løpet, både her og på forsidebildet.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

Med tiden 2.28.50 slo han den tidligere rekorden til Tage Augustson med et snaut minutt. Rekordskjemaet var nøye planlagt, med hare på den siste halvdelen av løpet! I de store internasjonale maratonløpene ser vi jo alltid harer fra start, som naturligvis må slippe underveis, og der er det ikke lov å få inn harer underveis i løpet. Men Kalleklev hadde alt på det tørre og hadde avklart opplegget med arrangøren på forhånd. Og det var en solid hare han hadde skaffet seg også, i vinneren av Jessheim Vintermaraton, Martin Karlsen. Med hele familien som heiagjeng sikret dermed Kallekleiv seg en solid julegratiale, da det var utlovet en bonus på hele 10.000 kroner for ny løyperekord. Marginen til den gamle rekorden ble et lønnsomt minutt med andre ord, og trolig vanket det en liten sum på den sterke haren også, som hjalp Kallekleiv å holde trykket oppe på hele sisterunden til Kalandsvannet og tilbake til stadion.

Litt lenger bak hadde Jan Tore Tellefsen og Håvard Berland en ganske tett duell om de to andre pallplassene, med førstnevnte hele tiden et lite stykke foran i løypen. Tellefsen beholdt forspranget til klubbkameraten fra BFG Bergen Løpeklubb helt til mål på 2.39.25, mot Berlands 2.39.44 som sluttid.

Nr 2: Jan Tore Tellefsen runder halvveis som nummer to, og beholdt plassen helt til mål…
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen
…selv om Håvard Berland ikke var langt unna, med øyekontakt til Tellefsen stort sett hele veien.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen
Trygve Andresen fra Varegg Fleridrett blir nummer 5 på 2.47.21.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen

Få deltakere, men mange smil på kvinnenes maraton

Maratonvinner på kvinnesiden ble Marita Bertelsen fra Asics Frontrunner, som vant på 3,21,39, foran Gro Anita Aartun Imsland fra Vindafjord IF på 3.41.22 og Liv B. Jegteberg Lystad fra SK Vidar med 4.01.11.

Kun syv damer løp maraton, men til gjengjeld fullførte Liv Lystad årets 31. maraton! Og like bak, på fjerdeplass på tiden 4.01.53 kom Isabel Aarnes, som løp sitt maraton nummer 24 i 2022. De to spreke damene har altså alene løpt 55 maraton bare i år, i tillegg til en del ultraløp!

LØPEGLEDE 1: Det går an å løpe fort og smile samtidig. Marita Bertelsen på vei mot seier i Hans-Jacobs Minneløp.
Foto: Kondis / Arne Dag Myking
LØPEGLEDE 2: Gro Anita Aartun Imsland var nest beste kvinne på maraton, med 3.41.21. Her har hun følge av Øystein Dybdahl, som vant klasse M60-64 år på 3.36.28 og av Geir Jensen (t.h.) , som blir nummer 2 i M55-59 år på 3.42.08
Foto: Maratonkarusellen / Jan Ringheim
LØPEGLEDE 3: –Jeg blir så glad når jeg løper, sier fargerike Liv Jegteberg Lystad. Og løper, det gjør hun ofte, og aller helst maraton. Dette var nummer 31 i rekken, bare i år!
Foto: Maratonkarusellen / Jan Ringheim
LØEGLEDE 4: Isabel Aarnes dukker også opp overalt der det løpes maraton. Hun har som sitt store mål å klare 100 av dem før hun fyller 40 år i januar 2024. Dette var årets 24.maraton, men hun må løpe enda flere til neste år for å klare målet.
Foto: Maratonkarusellen / Jan Ringheim
KALDT. Det var fine forhold, men relativt kjølig med et par minusgrader, frostrim og selv om et var sol, ligger store deler av løypen i skyggen på denne tiden av året. Så litt kaldt var det nok, spesielt for de mange flinke funksjonærene.
Foto: Sportsmanden / Frode Monsen
PALLEN MARATON MENN: Tor-Aanen Kallekleiv med rekordsjekken, flankert av Jan Tore Tellefsen og Håvard Berland.
Foto: Kondis / Arne Dag Myking
TOPP 2 MARATON KVINNER: Marita Bertelsen (t.h.) og Gro Anita Aartun Imsland.
Foto: Kondis / Arne Dag Myking

God deltakelse på halvmaraton

Raskeste mann og kvinne på halvmaraton var Christopher Bergsagel Wiggen fra IL Gular på 1.13.07 og Pia Kloster på 1.24.20.

På de andre pallplassene hos gutta fulgte Andreas Ytredal Akse fra Hyllestad IL med 1.16.28 og Håvard Nakken Follesø fra Equinor BIL med 1.17.08.

Kvinnenes seierspall ble fylt opp av Malene Hjorteland fra BFG Bergen Løpeklubb med 1.27.16 og Anaïs George-Molland fra IL Gular med 1.28.18.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
PALLEN HALVMARATON MENN: Vinner Christopher Bergsagel Wiggen i midten, flankert av Andreas Ytredal Akse og Håvard Nakken Follesø
Foto: Kondis / Arne Dag Myking
PALLEN HALVMARATON KVINNER: Pia Kloster, med toer Malene Hjorteland (t.v.) og Anaïs George-Molland på hver sin side.
Foto: Kondis / Arne Dag Myking
Leni Økland ble nr 4 på halvmaraton med 1.30.04, mens Gisle Raknes ble nr. 3 i klasse M50-54 år på 1.29.28.
Foto: Kondis / Arne Dag Myking
Solveig Vannes fra HSI løp jevnt som en klokke til seier i K45-49 år på 1.38.40. Sportsmandens redaktør Frode Monsen fikk god drahjelp underveis, men takket for hjelpen med å stikke litt fra på slutten til 1.38.04, noe som holdt til seier i klasse M60-64 år.
Foto. Maratonkarusellen / Jan Ringheim

Totalt 42 stilte til start på maraton og 141 på halvmaraton i det som for de fleste var en fin sesongavslutning. Sportsmanden var også på plass, for tredje gang i år, med tre halvmaraton som resultat. Det er alltid like hyggelig å komme tilbake til gamle trakter og å utveksle erfaringer i kantinen etter løpet over en kaffekopp og vafler, som er gratis for deltakerne.

Tusen takk for i år og for enda et flott arrangement!

RESULTATER Hans-Jacobs Minneløp, 6.løp i Marationkarusellen 2022

Les om mannen som har gitt navn til Hans-Jacobs Minneløp:

Maraton-ringen er sluttet for Jernmannen Hans-Jacob Berntsen, som løp sitt 300. og siste maraton
Hans-Jacob Berntsen prydet medaljene i minneløpet med hans eget navn.
Foto: Kondis / Arne Dag Myking

Tidligere reportasjer fra Maratonkarusellen på Sportsmanden

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -