MaratonMaratonkarusellenVestlandet

Maraton-ringen er sluttet for Jernmannen

Hans-Jacob Berntsen løp sitt 300. og siste maraton på lørdag

Legendariske Hans-Jacob Berntsen avrundet en fantastisk maratonkarriere med sitt 300. og siste maratonløp i Maratonkarusellen i Fana på lørdag. En karriere som for øvrig omfatter veldig mye mer enn maratonløpene!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– 300 er en fin avslutning. Nå er det nok, hvem skal jeg bevise noe for? Jeg er fornøyd, sa Hans-Jacob til Aftenposten.no etter å ha kommet i mål på 7.14.53, som den desidert siste sammen med sin trofaste ledsager på løp, Britt-Elin Birkeland.

1526598_10205559262168059_3093069421562357884_n
Det vanket fortjente blomster og mange gratulasjoner til Jernmannen Hans-Jacob Berntsen etter at han kom i mål på sitt 300. og siste maratonløp. Her er den omgjengelige mannen som aldri smiler på bilder like etter fullført løp, selvsagt med startnummer 300. Foto: Marit Ryland

– Den største prestasjonen min på 55 år, er at jeg aldri har brutt, sa Berntsen også.

For selv etter en dramatisk og høyst uventet hjertestans for noen år siden og med innoperert hjertestarter, har det aldri vært snakk om å bryte et løp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Berntsen er en legende, særlig i Bergen der han har vært den viktigste personen i å etablere et fantastisk maratonmiljø i byen, men også i hele løps-Norge.

Hans-Jacob Berntsen har Kongens Fortjenestemedalje etter et helt liv innen idretten, der han har deltatt i flere idrettsgrener og blant annet kan skilte med å være Norgesmester i kappgang 10 ganger, har gått den berømte Nijmegen-marsjen i Nederland 30 ganger, 7-fjellsturen i Bergen hele 50 ganger, løpt Oslo Maraton 30 ganger, tatt den beintøffe Jernmannstatuetten 10 ganger, syklet Trondheim-Oslo 5 ganger og Bergen-Voss 16 ganger og gått det 90 km lange Grenaderløpet på ski 20 ganger – for å nevne noe!

Merittlisten til 72-åringen er nemlig lang. Veldig lang. Få som han kan vel kalle seg en ekte sportsmand! Men nå er det altså slutt, i hvert fall hva gjelder maratonløp. Men det er sikkert ikke det siste vi hører fra Jernmannen Hans-Jacob Berntsen av den grunn.

Gratulerer med jubileet!

PS! Kun 3 mann, Inge Asbjørn Haugen, Bjørn Gjerde og Bård Rødde har løpt flere maratonløp enn Hans-Jacob Berntsen, som innehar 4.plassen i  «den ekslusive «100-klubben», som vi omtalte for noen uker siden. 

Reportasje, resultater og mer fra årets siste løp i Maratonkarusellen her.

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

One thought on “Maraton-ringen er sluttet for Jernmannen

Kommentarfeltet er stengt