AmbassadørerTeam Sportsmanden

Einar Hagemann

Bli kjent med Sportsmandens ambassadører

Først ut er Einar Hagemann er en skikkelig friskus på 44 år fra Svelvik.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Einar er medlem i Team Sportsmanden – og er nå også en av våre flotte ambassadører.

Einar er ultraløper og er også blitt kjent for sine mange spektakulære stunt, der han både tester egne grenser og motiverer seg selv litt ekstra i disse tider.

Han er samboer og har tre barn på 2, 5 og 18 år.

Einar presenterer seg selv slik:

-Jeg har vært aktiv hele livet. Jeg begynte å sparke fotball som 5 åring. Holdt på med det til jeg var 18 år. Jeg hadde en liten periode der jeg drev med friidrett, da særlig 60 meter. Ble Drammensmester på 60 meter i 3. klasse på barneskolen. Korte distanser var moro. Lengre distanser over 3 km var helt utenkelig! Min første 3 km var i militæret. Da måtte vi løpe litt lengre. Jeg hatet faktisk alt som hadde med sykkel og løping som vanlig trening. (Skulle ikke tro det nå.. ?) 

Fra korte distanser til ultraløp….

Jeg gikk på idrettslinje i Horten i 3 år. Så ble det militæret, etterfulgt av folkehøyskole på Ringebu (1996/97) med idrett og alpint som hovedfag. Der ble det 7 dager i uken med moro i Kvitfjell, Hafjell, Skeikampen og Juvass sommerskisenter. Ble ganske god på alpint og etterhvert twintip ski. Fikk tatt skiinstruktørkurs i løpet av videregående.

Etter folkehøyskole ble det en lengre tid uten så mye trening. Hele 8 år. Begynte å trene når jeg sluttet å røyke i 2004 (etter 15 år som storrøyker). I 2006 hadde jeg hatt en lengre periode med vondt i ryggen. Dette skjedde 4-5 ganger i året. Da fikk jeg beskjed om at jeg måtte begynne å trene. Jeg begynte å løpe, men gikk så klart for hardt ut. Så fikk jeg løpekne. Da tenkte jeg at jeg skulle prøve terrengsykling. Dette var skikkelig gøy! Var med på min første konkurranse i 2006 i Drammensrittet. I 2012 hadde jeg min første konkurranse på landeveissykkel. Dette var moro når jeg fikk mulighet til å ble med på lagsykling. Da gikk det fort, noe jeg likte. Men det krevde veldig mye trening i antall timer. Mitt beste minne derfra var når vi syklet Lillehammer – Oslo (180 km) på 4t 15min. Da gikk det unna!

Jeg flyttet i 2013 tilbake til min familie i Svelvik. Der var det ikke samme gode sykkelmiljø som på Råholt og jeg måtte jeg finne på noe annet. Det ble løping. Begynte med 10km og økte ganske raskt til maraton. Så ved en tilfeldighet kom jeg over en artikkel om Vestfold Ultra Challenge, 50 miles / 80 km. Etter det var jeg bitt av løpegleden.

Maraton, ultraløp og triatlon

Det har nå blitt utallige løp. Aner faktisk ikke hvor mange maraton og ultraløp jeg har løpt. Da Julie kom til verden måtte jeg begynne å løpe med vogn. Hun var i vogna og fullførte sin første løpetur allerede 2 uker gammel. Det har blitt mange flotte løp med TeamJulie. Maraton, halvmaraton, skogsmaraton og ultraløp. 63,3 km som lengste. For 2 år siden tok Tobias over i vogna og det nye teamet ble så klart TeamTobias. Han har allerede flere ultraløp å skryte av.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

TeamJulie in action!

I fjor kom jeg med på Norseman. Dette har vært en drøm i 8 år. Det ble med hvit trøye, men fullførte min første Ironman og triatlon med stil. Løp forbi 43 stykker på de første 23 km av løpedelen, men manglet 5 plasser til svart trøye.

Har jo noen perser som jeg alltid har hatt lyst til å forbedre. Men nå har jeg lagt det litt på vent. 

Mine perser:

10 km: 41.20
Halvmaraton: 1.27.25
Maraton: 3.19 (med Julie i vogn 3.21)
50 km 3.58.00. 

Jeg trener 5-7 ganger i uka. Dette blir så klart justert utifra familien hjemme. Har vært noe skadeproblematikk i det siste, så det har vært litt mindre nå. Jeg mistet litt motivasjonen til trening og løp etter Norseman. Det var liksom ikke noe som toppet det for min del. Jeg hadde meldt meg på Oslotrippelen i fjor, men ga meg etter maraton. Jeg hadde ikke lyst til å konkurrere mer. Hadde ikke noe motivasjon lengre.

Spesielle stunt

I år skulle jeg være med på Rockman swimrun sammen med Marie Veslestaul. Dette ble det så klart ikke noe av pga krisen i samfunnet. Det ble da satt til 2021. Men da var det jo heller ikke noe å finne på i år. Da fant jeg ut at jeg kunne jo starte mine egne løp. Der jeg kunne løpe på kjente norske plasser (alene). I år har det blitt noen morsomme løp og flere blir det.

Vikersundbakken 20 ganger, bobbanen på Lillehammer 50 km, Hardangerbrua 100 km. Og onsdag 30 september blir det Heddal stavkirke. Der skal jeg løpe rundt og rundt kirkeområdet. Der løper jeg til jeg ikke gidder mer. Minimum 50 km og 80 runder. Bare å bli med på noen runder, for de som vil. 

På en av de 20 turene opp Vikersundbakken….

Jeg har også startet en egen side på Facebook; «Hagemann Eventer». Der legger jeg ut løp jeg er på og løp jeg arrangerer. Har allerede hatt et litt uformelt primtalløp kalt «Hagemanns primtallløp» . 1 november blir det et nytt primtalløp. Bare å melde seg på. Medaljer er bestilt. Det blir også «Hagemanns bruløp» snart. Bare å finne seg en bru og løpe frem og tilbake i 50 km, 100 km, 150 km eller 200 km. 

Hvorfor vil du bli ambassadør for Team Sportsmanden?

Team Sportsmanden er et team jeg liker. Alle blir satt pris på og det er et team for alle, i alle aldre og fasonger. Alle blir sett i denne klubben. Det er derfor en stor ære å kunne være ambassadør for Team Sportsmanden. Og kunne bære den flotte lyseblå og hvite drakten med stolthet.

Einar sammen med en annen flott ambassadør for Team Sportsmanden, Nils Hjelle.

– – –

Tusen takk for at du vil være ambassadør, Einar!

Følg Einar også på Instagram: @strollerman76

Les også om tidligere reportasje på Sportsmanden:

Einar Hagemann sine elleville ultrastunt

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -