HalvmaratonOppegårdRomerike

NM-medalje og sterk lokal innsats på halvmaraton

Norgesløpet på Jessheim var i år også norgesmesterskap på halvmaraton både for seniorer og veteraner. Kristine Meinert Rød og Jon Sæverås Breivold hevdet seg begge med glans!

Kristine Meinert Rød fra Oppegård IL (forsidebildet) kunne reise hjem med en bronsemedalje i klasse K18-19 år, etter et sterkt løp på 1.22.09. Mange eliteløpere stilte naturlig nok til start og raskest var Skjalgjenta Vienna Søyland Dahle, som avgjorde spurten mot Hanne Mjøen Maridal og vant på 1.14.16.  Kristine sin tid holdt til 15.plass av totalt 76 jenter på startstreken.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
GULL OG SØLV: Vienna Søyland Dahle (t.v.) avgjorde duellen mot Hanne Mjøen Maridal. I midten Ola Korbøl fra Mosvik IL, som slo kvinnevinneren med ett sekund og ble nummer 59 i det sterke selskapet.
(FOTO: Bjørn Hytjanstorp / arrangøren)


Den tidligere syklisten Jon Sæverås Breivold fra Greverud imponerte nok en gang i sin nye «karriere». For noen uker siden vant han likegodt Ironman Tallinn på imponerende tid i sin debut på triatlon, og søndag slo Breivold til med nok en kjempesterk personlig rekord på halvmaraton, nå på 1.08.13! Dermed kunne 25-åringen reise hjem med en 11.plass fra NM i bagasjen, i konkurranse med flere løpere i Norgeseliten. Norgesmester ble meritterte Marius Vedvik fra IL Gular å 1.04.41. 

RASK: Jon Sæverås Breivold flyr avgårde til nok en ny pers, nå på 1.08.13.
På forsidebildet er Kristine Meinert Rød i fint driv.
(FOTO: Bjørn Hytjanstorp / arrangøren)


Veteranen Steinar Lien var selvsagt også på plass på Jessheim. Steinar er nok den i Oppegård som har flest halvmaratonløp på samvittigheten. Denne gangen ble det 1.35.22 og 17.plass i klasse M55-59 år som resultat. 

Det var over 500 påmeldte både på halvmaraton og på den tradisjonsrike 10 kilometeren i Norgesløpet, i tillegg til at nesten 300 hadde valgt 5 km i Ida Eides minneløp. Smittevernet ble ivaretatt med at det var puljestarter ut fra antatt sluttid.

Joachim Nybakke med god 10 km

På 10 km noterte Joachim Nybakke fra Oppegård IL seg for pene 38.52 til 11.plass i klasse M40-44 år. Henrik Gotheim (40.26), Amund Nybakke (42.48) og Rogeir Gotheim (43.26) – alle fra Oppegård – fulgte ikke langt bak, og Jon Petter Ekroll Johansen fra Kolbotn IL kom i mål på tiden 46.54. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

.

Joachim Nybakke i bra driv på sin 10 km i Norgesløpet.
(FOTO: Bjørn Hytjanstorp / arrangøren)

Ida Eides Minneløp

På 5 km var far og datter Høntorp igjen i aksjon. Karl-Olaf snek seg under 18 minutter med to sekunders margin til 37.plass av totalt 134 startende, mens Hedda ble nummer 11 av 91 kvinner på 19.24, bare to sekunder bak Mari Eide, den tidligere landslagsløperen som så sensasjonelt tok en følelsesladet VM-bronse i sprint i ski-VM i 2019, bare et halvt år etter at søsteren Ida så tragisk døde i dette løpet som nå er oppkalt etter henne. På 5 km var det ikke klassevise resultatlister. 

Resultater Norgesløpet 2020

Hedda Høntorp i Ida Eides Minneløp.
(FOTO: Bjørn Hytjanstorp / arrangøren)
Karl-Olaf Høntorp løp igjen 5 km på under 18 minutter.
(FOTO: Bjørn Hytjanstorp / arrangøren)

Christoffer imponerte i Skåbu Fjellmaraton

Skåbu Fjellmaraton ble lørdag arrangert for femte gang i det som sies å være Nord-Europas høyestliggende fjellgrend, i Jotunheimens forgård. Her stod både ultraløp, maraton, halvmaraton og 7,5 km terrengløp på det rikholdige programmet. 

Christoffer Ladstein fra Sofiemyr skulle egentlig løpe det flotte Jotunheimvegen Ultra på 57 km, men småskader gjorde at han endret distanse til halvmaraton. Men skader til tross, her gikk det virkelig unna. Med 1.36.19 i den tøffe løypen som avsluttes med knallharde Kamfossbakken opp, med 250 meter stigning på 2,5 km, ble det tredjeplass i klasse M40-49 år i et av sine aller beste løp. 

Christoffer Ladstein leverte et av sine aller beste løp på halvmaraton i Skåbu.
Foto: Arrangøren

Marit Jørgensen fra Kolbotn Sykkelklubb valgte den 7,5 kilometer lange og kuperte terrengløypen og kom i mål på 46.29 til sjetteplass i klasse K30-39 år. 

Også denne spaltens skribent var som vanlig på plass i Skåbu. I år ble det et sliteløp i en kupert maratonløype med rundt tusen høydemeter, som etter 4 timer og 28 minutter endte med 5.plass i klasse M50-59 år. 

Redaktør Frode Monsen (t.h.) var som vanlig på plass i Skåbu og kan puste ut etter maratonløpet, sammen med Henning Engen Andersen og Morten Vestvik fra Team Sportsmanden, som begge løp Jotunheimvegen Ultra.
Foto: Inger Johanne Klokset

Resultater Skåbu Fjellmaraton 2020

Se stor reportasje fra Skåbu Fjellmaraton her.

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -