LangrennOppegårdTurrennVasaloppet

Langrennsglimt fra Vasaloppet, Holmenkollmarsjen og Norgescupen på Veldre

Flotte forhold i Holmenkollmarsjen – i Romeriksåsen!

Tradisjonsrike Holmenkollmarsjen måtte i år flytte til Romeriksåsen, grunnet den elendige snøvinteren i Oslo. Det var imidlertid fine forhold i rennet og god stemning ved starten, som gikk fra Brovoll mellom Roa og Maura. (Forsidebildet: Arrangøren / Christian Haukeli) 

Eivind Bjørhei fra Oppegård IL imponerte med en sterk 37.plass totalt og 9.plass i klasse M30-34 år med tiden 2.06.12. 

–Jeg skulle gjerne gått et par minutter fortere, men kroppen er ikke helt vant til sånt hardkjør i år, så jeg manglet litt trøkk siste delen, forteller Eivind, som roser reserveløsningen til arrangøren. 

–Det var veldig fine forhold og føre, med panserspor og en morsom løype. Dog litt lett for «O2-snappere» som meg. Honnør til Skiforeningen for arbeid med løype og gjennomføringen!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Myrvollgutten Eivind Bjørhei gikk fort i Holmenkollmarsjen. (Fotot: Privat) 

Bjørhei tviler på at det blir start i Birken i år. For selv om han gjorde en sterk innsats i Holmenkollmarsjen, føler han ikke at skigrunnlaget er godt nok.

–Det blir nok heller koseturer på ski og hardøkter med løpeskoene fremover. Bare å forberede seg til Follotrimmen, forteller karen som er fra Myrvoll, og som nylig har flyttet tilbake til hjemkommunen.

På resultatlistene finner vi også flere andre lokale løpere; Egil Johan Havre (2.36.05), Charles Granquist (2.37.07), Øyvind Utby (2.38.02), Aslak Bodahl (2.47.53), Frank Oord (2.54.13), Kristian Hasle (2.56.13), Georg Solberg (2.58.29), Kim Andre Morton (2.58.31), Eigil Samset (3.03.12), Jakob Høgalmen Stavang (3.10.14) og Per-Ivar Olsen Wigforss (3.22.23).

Holmenkollmarsjen ble vunnet av ikke ukjente Simen Østensen fra Fossum IF og av Sofia Johansson fra Team Raske Gutter(!). 

Tøffe forhold i Vasaloppet etter kraftig snøfall

Vasaloppet ble spesielt tøft i år, da det lavet ned med snø natten før og delvis under rennet. Dermed var det mye løssnø i sporene, skjønt det var vel bare ett scooterspor i store deler av løypen også.

MEKTIG SKUE: Vasaloppet like etter starten. (Foto: Arrangøren)

Så vidt vi kan se ble Henrik Brøvig fra Oppegård IL beste lokale løper. Etter 5 timer og 20 minutter kunne han stake seg inn i mål i Mora etter sine 90 kilometer til 338.plass, etter et godt disponert løp der han hele tiden gikk seg oppover på resultatlistene. Tiden sier også mye om forholdene. Vinnertiden til råsterke Petter Eliassen på 4:25:14 var også langt bak løyperekorden på 3:38:41. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
STERK: Henrik Brøvig med sterk innsats under krevende forhold i Vasaloppet. Her under langt enklere forhold fra Follotrimmen, der han i år må vente seg tøff konkurranse fra Eivind Bjørhei.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

For Thomas Gifstad holdt det ikke helt denne gangen, etter at sesongen stort sett har blitt spolert av skader og sykdom. Rustad-løperen gjorde et ærlig forsøk og var faktisk med blant de 50 fremste på de tre første mellomstasjonene. Han passerte ved Risberg på 47.plass etter nærmere en time og tre kvarter, fortsatt i hovedfeltet sammen med vinneren Eliassen. Men det ble for tungt i de løse forholdene og Thomas valgte å kaste inn håndkleet ved Oxberg etter 72 kilometer. Da var han falt ned til 99.plass og lå nesten 10 minutter bak teten.

KJEMPET: Det er ikke noe i veien med fighting spiriten til Thomas Gifstad. På forhånd sa han at det nok ble «enten-eller», og med litt for tynt grunnlag og litt for tøffe forhold, så holdt det ikke helt denne gangen.
Foto: Visma Ski Classic sin Facebookside

På pallen i Norgescupen i Veldre Sag

Anikken Gjerde Alnæs, som forrige helg vant 20 km i Hafjell Skimarathon suverent, gjorde det meget bra i helgens Norgescup på Veldre Sag ved Brumunddal. På fredagens 10 km klassisk ble det 13.plass i det tøffe selskapet for Rustad-løperen som bor i Oppegård, drøye minuttet bak vinneren, den tidligere landslagsløperen Kathrine Harsem fra IL Varden Meråker. 

På lørdagens sprint i fristil gikk det enda bedre for Anikken. Etter fjerde beste tid i prologen, vant hun både kvartfinalen og semifinalen sin. I finalen ble det igjen seier til Harsem, foran Silje Øyre Slind, mens Alnæs sikret seg både den siste plassen på pallen, og fikk en plass på Norges lag til verdenscup-sprinten på Konnerud som ekstra belønning.

PÅ PALLEN: Anikken Gjerde Alnæs hadde en ny god helg med pallen på sprinten i Norgescupen i Veldre Sag. Her fra sin suverene seier i Hafjell Skimarathon forrige helg.
Foto: Frode Monsen

– – –

Sportsmanden i lokalpressen:

Sportsmanden skriver en ukentlig side om lokal kondisjonsidrett i papiravisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Artikkelen over kommer på trykk i uke 10 – 5.mars 2020.  

(Fra 1.1.2020 har Oppegård kommune og Ski kommune slått seg sammen til Nordre Follo kommune, men Oppegård Avis fortsetter som lokalavis som før.)

Alle reportasjene til Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -