LangrennOppegårdTurrenn

God innsats i Trysil-Knut rennet

Den sterke løperen og langrennsløperen Henrik Brøvig fra Oppegård IL deltok i helgens Trysil-Knut rennet over 40 km. Henrik gikk på 1.45.41 og ble nummer 13 i klasse M31-35 år og nummer 78 totalt av rekordmange 349 deltakere. Tre svensker gjorde for øvrig opp om seieren i Trysil, alle innen ett sekund med ukjente Axel Bergsten som vinner på 1.30.24 i den 59.utgaven av rennet. 

På forsidebildet går Brøvig over mål i Trysil-Knut rennet. Foto: Arrangøren / Målfoto EQ Timing

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hans Fredrik Johansen, som representerer det lokale teamet med det spenstige navnet  Tårnåsen Elghufslaug, gjorde det også meget bra. Han var ikke langt bak Brøvig i mål på med 1.48.46, til 14.plass i klasse M46-50 år og 104.plass totalt. 

Hans Fredrik Johansen etter målgang i Marcialonga i fjor. I år valgte han Trysil-Knut rennet som gikk samme helgen.
Foto: Privat

På resultatlistene finner vi også Erling Normann og Petter Tidemand-Fossum fra Kolbotn. De går begge i klasse M61-65 år der de kom i mål på henholdsvis 9.plass på 2.07.41 og 12.plass på 2.16.30.

Vasaloppet er som vanlig sesongens store målet for Henrik Brøvig, som er sterk i stakingen som kreves i de ni milene fra Sälen til Mora. Brøvig har gått Vasaloppet fire ganger, og for to år siden tok han en sterk 198.plass og klarte akkurat målet om en plass blant de 200 beste i det knallharde selskapet. I fjor var Henrik syk og fikk ikke startet. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Mareritt-sesong for Thomas Gifstad

Oppegårds beste langløper de siste årene, Thomas Gifstad, har også den svenske klassikeren som vinterens store mål. Etter sin sensasjonelle 10.plass i 2018, bare et par sekunder bak vinneren, måtte han bryte fjorårets løp. Gifstad har fullført Vasaloppet tre ganger og har også en 24.plass fra 2017 på merittlisten, og hadde håpet på igjen å knive med de aller beste i årets løp. 

Men uheldige Gifstad har hatt en svært trøblete sesong til nå, preget av både sykdom og skader, som startet allerede i sommer da han brakk hånden og slet med «runners knee».

– Thomas fortsetter dessverre sin marerittsesong. I julen ble det omgangssyke. Så en kraftig forkjølelse som nå er gått over i bihulebetennelse, fortalte faren Tron Gifstad for et par uker siden.

Og ikke nok med det. For etter at han akkurat var blitt frisk igjen, pådro Thomas seg en lei strekk i øvre del av ryggen som gjorde at han også måtte stå over helgens Marcialonga. 

– De tror strekken skyldes at han lå tre uker i sengen og gikk ned mange kilo. 

Vi får håpe på en bra siste halvdel av sesongen, men det begynner nok å haste dersom toppformen skal komme til Vasaloppet 1.mars. 

Problemene fortsetter for Thomas Gifstad.
Foto: Johnny Tørklep

– – –

Sportsmanden i Oppegård Avis:

Sportsmanden skriver en ukentlig side om lokal kondisjonsidrett i papiravisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Artikkelen over stod på trykk i uke 5 – 30.1.2020. 
(Fra 1.1.2020 har Oppegård kommune og Ski kommune slått seg sammen til Nordre Follo kommune, men Oppegård Avis fortsetter som lokalavis omtrent som før.)

Alle reportasjene til Sportsmanden i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -