FolloInternasjonaltMaratonOppegård

Debuterte på maraton med drømmetid!

Kolbotn-gutten Jørgen Frost Bø slo til med et superløp da han debuterte på den klassiske distansen i Amsterdam Marathon forrige søndag.

Jørgen var kjempefornøyd med å klare målet om å løpe under drømmegrensen på 2.30. Han fikk notert den sterke tiden 2.29.38, noe som holdt til 54.plass av totalt over 13.400 menn, som beste nordmann i det populære maratonløpet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Jørgen Frost Bø var en meget talentfull løper, men han la opp som aktiv for 4 år siden, bare 21 år gammel. Sin beste sesong hadde han nok i 2015, da han egentlig allerede hadde trappet ned. Det toppet seg med NM-bronse på 5000m i Haugesund, da Henrik Ingebrigtsen vant:

Mer om det her: Talentet som trappet ned – og ble bedre!

Nå trener han kun 3-4 ganger i uka, 30-40 km, ved siden av studier og jobbing, men kombinerer også med litt sykling og langrenn når det passer.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

25-åringen studerer på siste året i industriell økonomi ved NTNU i Trondheim, men har allerede fått seg jobb i Oslo fra sommeren 2020, så da vil han kanskje dukke opp på flere lokale løp igjen neste år. 

Tvillingbroren Sebastian debuterte også med bravur på maraton i Amsterdam med gode 3.03,37.

– Han var veldig fornøyd. Løp for å klare under 3.30, men løp fortere og fortere gjennom løpet, sier faren Audun Bø, som også forteller at Sebastian har flyttet tilbake til Kolbotn denne sommeren etter 4 år ved University of Edinburgh og nå jobber som ekstralærer i Oppegård Kommune for barne- og ungdomsskoler.

Sprek trio klare for Amsterdam Marathon: Fra venstre Sebastian Frost Bø, Eirik Richenberg og Jørgen Frost Bø.
Foto: Elias Ottosen

Kameraten Eirik Richenberg løp også meget bra og kom under 3-timers grensen med 2.56.20. Eirik er som tvillingene Frost Bø født i 1994. Han er fra Lillehammer, men moren er oppvokst på Sofiemyr. Han var også en lovende løper med mange premier og medaljer fra diverse NM som ungdoms- og juniorløper, men de senere årene har han gått mer over til sykling.

Fjerdemann av kameratgjengen på tur til Amsterdam var Elias Ottosen. Også han er tidligere mellomdistanseløper med NM-medaljer i bagasjen. Han skulle også løpt, men ble dessverre syk og ble i stedet fotograf og hjelpemann for de øvrige i teamet.

Audun Bø er for øvrig selv en habil mosjonist som for noen år siden var en av bærebjelkene i veteranlaget til Oppegård IL i Holmenkollstafetten. 

– Jeg deltar ikke i konkurranser lengre, men har egentlig lyst å løpe en maraton. Har bare løpt halvmaraton noen ganger. Vi får se, det krever jo en del løping for å bli en hyggelig opplevelse, avslutter Audun, helt sikkert inspirert av sønnenes debut på distansen.

Og det var flere lokale løpere fra Oppegård og Ski på startstreken. Også Jeanette Gundersen fra Trollåsen hadde tatt turen til Amsterdam. Hun var veldig glad for å klare målet sitt om å fullføre på under fem timer, etter å ha kommet i mål på 4.55.54.

Den følelsen å komme til mål på Olympiastadion! Ja, man føler seg som en verdensmester da, skrev hun på Instagram etterpå.

Pers og sterkt løp også av Mads Berge

Team Sportsmandens Mads Berge, kråksting som nå bor og jobber i Telemark, hadde også Amsterdam Marathon som høstens store mål.

Og han innfridde med bravur! Den relativt ferske maratonløperen slo til med sterke 2.39.17 etter et svært så veldisponert løp der han passerte halvveis på 1.19.57, omtrent akkurat på målskjema til 2.40. Andre halvdel gikk altså 40 sekunder raskere.

– Tusen takk for det! Veldig moro å få det til, sa Mads selv da vi gratulerte han med løpet og ny personlig rekord.

Resultater Amsterdam Marathon 2019

GOD SESONG: Mads Berge perset også på 10 km under Oslo Maraton, da han løp på 34.08.
Foto: Frode Monsen

Høsten er gjerne maratontid, med mye å velge i av internasjonale løp. Denne helgen er for eksempel Berges teamkollega Nils Hjelle en av mange som stiller i Frankfurt Marathon – trolig det utenlandske maratonløpet etter Berlin med flest nordmenn på persejakt i den flate løypen – mens Christoffer Ladstein, som overrasket seg selv med solid pers i Hytteplanmila etter åtte uker med sykdom – i skrivende stund er på vei til Slovenia og Ljubljana Marathon.

Les også om Nils Hjelle og «persegjengen»
fra raske Frankfurt Marathon i 2016!

Men man trenger ikke reise utenlands for å løpe i helgen. På hjemlige trakter går tradisjonsrike Lørenskog Halvmaraton på lørdag, som også er kretsmesterskap for både Oslo og Akershus og første løp i Vinterkarusellen på Romerike.

Sportsmanden ønsker alle lesere en god og aktiv helg!

– – –

Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. En forkortet versjon av denne artikkelen kommer på trykk i uke 44.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -