HytteplanmilaOppegård

Mange lokale løpere i Hytteplanmila

Løpsfest i eventyrland

Hytteplanmila hadde i sitt 15-års jubileum invitert både Team Ingebrigtsen og over 3000 mosjonister til løpsfest i fotefaret til eventyrfortelleren Jørgen Moe. Og et eventyr ble det, der fenomenet Jakob Ingebrigtsen stormet i mål på ny norsk rekord på 10 km gateløp på fantastiske 27.54, Europas beste tid på distansen i år! 

Som alltid er det mange som har dette som høstens store mål, da løypen innbyr til fart og gode tider. Også mange fra Oppegård hadde tatt turen til Hole. En som løp meget raskt, var Eivind Bjørhei fra Oppegård IL. Den sterke tiden 33.14 ville normalt ført han adskillig høyere på resultatlisten enn lørdagens 124.plass. Det sier litt om nivået i Hytteplanmila. 

– Takk for det! Ja, jeg er superfornøyd, sier Eivind selv da vi gratulerer med ny solid pers. 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
BEST I FAMILIEN – OG I OPPEGÅRD: Eivind Bjørhei hadde en stor dag i Hytteplanmila! Her flyr han av gårde etter 8 km.
Foto: Hans Edgard Rakeie

Og aller viktigst, nå er det ikke lenger tvil om hvem som har familierekorden!

– Målet for sesongen var sub 34, slik at det ikke lengre var tvil om familierekorden. Pappas tid har bare blitt bedre og bedre ettersom jeg har forbedret meg, så det var fullklaff på lørdag, forteller han med et smil. 

Martin Hansen fra Trollåsen, som nylig deltok i verdensmesterskapet i hinderløp (OCR) i England, løp også meget raskt. Tiden 34.35 ga en 22.plass i klasse M20-22 år.

Og det var flere lokale løpere som fikk notert gode tider. Den tidligere mellomdistanseløperen Marius Frøvig Schneider, som nå løper for BUL, viste at han holder formen godt ved like da han løp på 36.51. Mens Andreas Grasmo Johansen (37.00) og Simen Slåttøy (37.36) fra Kolbotn og Kenneth Pham og Thomas Oma (begge fra Sofiemyr og begge løp 37.47) også løp under 38 minutter i Hytteplanmila. 

STERKT LØP: Andreas Grasmo Johansen på vei til 37.00 i Hytteplanmila.
Foto: Hans Edgard Rakeie

Pallen på Kristine Meinert Rød

Det gjorde også Oppegård ILs Kristine Meinert Rød, som har hatt en strålende sesong. Med 37.38 fikk jenta fra Tårnåsen seg en tur på pallen med sin tredjeplass i klasse K18-19 år, som nummer 32 av kvinnene totalt i det særdeles sterke selskapet. Og Jannicke Skarbøe fra Kolbotn løp på 46.02 til 30.plass i klasse K35-39 år.

En annen som overrasket seg selv med sitt beste løp noensinne, var Plantasjens «gartnerhøvding» Christoffer Ladstein, som har slitt med sykdom i åtte uker og trodde selv at han var helt ute av form. Tre dager ut i en antibiotikakur smeller Christoffer i stedet til med sitt beste løp noensinne! Med ny personlig rekord med over halvminuttet til 40.11, er det ikke rart at han var jublende glad etterpå; 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
JADDA! Christoffer Ladstein skjønner at dette går veien mot en høyst overraskende pers!
Foto: Hans Edgard Rakeie

– Som opprinnelig ekte Sandnesgauk hjalp det nok på inspirasjonen at Jakob lå foran og surfet lett inn til ny norgesrekord på 10km gateløp på 27.54 i sin debut på distansen. Innbiller meg at jeg overrasket mer enn han ut fra de gitte forutsetninger, forteller den muntre karen fra Sofiemyr. 

Ekte Sandnesgauk som i likhet med de tre litt mer berømte brødrene ikke bare har det i beina,
men også har snakketøyet i orden!
Foto: Merete Bolin

Alle resultater finner du her

– – –

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i lokalavisen Oppegård Avis, som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. Dette er noe av det du kan lese i Oppegård Avis torsdag 24.oktober 2019.

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -