HytteplanmilaTeam Sportsmanden

Team Sportsmanden med rekord i Hytteplanmila

Hele 40 påmeldte – 37 stilte til start

Christoffer Ladstein (forsidebildet) – en av flere lokale løpere fra Oppegård i Hytteplanmila – var også en av svært mange fra Team Sportsmanden som stilte til start i Hole. Rekordmange 40 stykker var påmeldt og 37 stilte til start i løpets 15-års jubileum.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Aller best av teamets løpere var Per-Christian Lysaker Torgersrud, som med knallsterke 31.35 vant klasse M40-44 år. Likevel var ikke den særdeles godt trente karen fra Moelv helt fornøyd, da han kun var ett sekund bak sin ferske pers fra Norgesløpet.

– Det er det nivået jeg ligger på, men jeg skulle gjerne løpt litt raskere. Dette var kanskje siste sjansen, forklarte han, begrunnet med at formen nå er veldig god, men at det vil bli mer jobbing og mindre tid til trening fremover for den travle 40-åringen.

JEVN OG STERK: Per-Christian Torgersrud – i sort drakt – ligger på et jevnt og svært høyt nivå – og har de siste ukene løpt sine to raskeste 10km gateløp noensinne – med ett sekunds forskjell.
Foto: Hans Edgard Rakeie

Nest best i teamet var Pål Jostein Petersen Onsrud, som i likhet med tvillingsøster Linn Beate perset i Hytteplanmila. Jostein brukte 33.27, mens Linn endelig kom seg under den magiske 40-minutters grensen med 39.54 og var strålende fornøyd etterpå.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Ny personlig rekord ble det også på Håkon Urdal, som har vært i superform i hele høst med maratoners i Berlin på 2.34, før han seks dager senere vant Skåbu Fjellmaraton. Fortsatt var det litt energi igjen i kroppen og 33.34 er jo en strålende tid på tampen av en travel høstsesong.

Kun 10 sekunder bak Håkon kom Roger Thompson, som med 33.44 var den fjerde fra Team Sportsmanden som løp på under 34 minutter i Hole.

SUPERLØP: Roger Thompson med nok et kjempeløp i Hytteplanmila, først i rekken her med nummer 205.
Foto: Hans Edgard Rakeie

Og Runar Sannerud – som for tre uker siden gjorde sitt livs beste maraton i Berlin da han løp på 2.39 – fulgte fint opp med 34.32.

Henning Mortensen hadde også en super løpsopplevelse med en solid gjennomføring med negativ splitt med hele 25 sekunder, da han stormet inn på 35.01.

– Altså; den følelsen av å ha masse krefter igjen på siste halvdel og plukke haugevis med rygger og kunne gi skikkelig gass den siste kilometeren var helt fantastisk! Et nesten perfekt løp og da spiller ikke tiden så stor rolle, sa Henning etterpå.

STERK: Runar Sannerud bestemte seg for å stille et par dager før løpet, og klarte målet om å komme under 35 minutter.
Foto: Hans Edgard Rakeie

Flere perset og kom på pallen i aldersklassene

Det ble altså klasseseier til Per-Christian Torgersrud i M40, mens Kjell Arne Olsen (M55-59 år) og Kristin Isachsen (K60-64 år) fulgte opp med 2.plasser i sine respektives aldersklasser. Sistnevntes samboer Vidar Ellefsen var heller ikke stort dårligere med sin 3.plass i M60-64 år.

Å komme på seierspallen i Hytteplanmila er gjerne langt vanskeligere enn å få medalje i veteran-NM. Sånn sett er nesten Hytteplanmila å betrakte som et uoffisielt norgesmesterskap på 10km gateløp.

Ta for eksempel nevnte klasse M55-59 år, der Kjell Arne Olsen med 36.00 kun ble slått av Norges suverent beste veteranløper de siste 4-5 årene, Kristen Aaby – fenomenet fra Sigdal som løp på 33.08 – mens Svein Egil Linnerud fra Gjøvik tok tredjeplassen, åtte sekunder bak Olsen med 36.08.

SUPERPALLEN I M55-59 ÅR: –Årets nest viktigste idrettsmål for meg i dag, en ære å få stå på pallen i Hytteplanmila med disse to flotte løperne; Kristen Aaby og Svein Egil Linnerud. 36.00 ble tiden og det ga 2. plass i klassen. Happy, skrev Team Sportsmandens Kjell Arne Olsen under dette bildet på sin Facebookside etterpå.

Og da Kristin Isachsen løp inn til andreplass på ny flott pers med 44.31, ble det satt verdensrekord av Synøve Brox, som vant klasse K60-64 år på utrolig sterke 38.27.

GRATULERER! Kristin Isachsen og Synøve Brox gratulerer hverandre med henholdsvis verdensrekord og personlig rekord!
Foto: Vidar Ellefsen

Ny og overraskende pers ble det også på Christoffer Ladstein, som etter åtte uker med sykdom og på en nylig startet antibiotoikakur, hadde lave skuldre og små forventninger før start. Han stilte seg opp fremst i 42.30-puljen og hadde som mål å holde de to velkjente fartsholderne bak seg til mål. Men Christoffer rykket raskt fra teten av gruppen og holdt jevn fart hele veien til en sensasjonell pers med halvminuttet, på tiden 40.11.

STARTEN FOR PULJE 42:30. Mange fra Team Sportsmanden i de fremre rekker her, og aller fremst og mest offensiv er Christoffer Ladstein. Frode Monsen er like bak, mens det er Åse Klinkenberg og Jon Arne Skrove – begge med på Team Sportsmanden sine lag i Etappe Bornholm de to siste årene – som sørger for marsjfarten med hvert sitt flagg på ryggen.
Foto: Arrangøren
FIGHTING FACE: –Ekte «fighting face» ca. 8 km ut i Hytteplanmila – skjønte da at det gikk mot ny PB på 10km – godt over 30 sek (40:11), noe en sier seg særdeles fornøyd med etter 8 ukers sykdom, kun rolig trening og 3. dag på antibiotikakur, var noe av det Christoffer selv skrev på sin Facebookside etterpå.
Foto: Hans Edgard Rakeie

Les også hovedreportasjen:

Jakob Ingebrigtsen med norsk rekord og fantastisk debut på 10 km!

Men tilbake til Team Sportsmanden. Dette er jo et lag for alle, og ikke minst for mosjonister fra de såkalte bakre rekker. Like fullt må vi nesten nevne at 17 av de 37 deltakerne løp på under 40 minutter!

Fire løp på over 50 minutter og to brukte over timen på sine 10 km. Men alle kom seg trygt til mål og hadde en god opplevelse. Det er det viktigste.

Gratulerer alle sammen!

BLID! Ruby Semb smiler bredt til fotografen.
Foto: Arrangøren / Arild Brådalen
DEBUTERTE: Helena Teigen (3076) hadde en flott debut for Team Sportsmanden med sitt første Hytteplanmila på like over timen.
Foto: Arrangøren / Arild Brådalen
TEAM BENONI: Andreas Benoni og faren Asle løp begge for Team Sportsmanden, i tillegg til at begge brødene til Andreas også løp, så «Team Benoni» stilte med hele fire løpere i Hytteplanmila. Andreas var best i familien med 39.08.
Foto: Hans Edgard Rakeie
SOLID: Charles Granquist er i form året rundt, og løp på 38.24 i Hytteplanmila.
Foto: Hans Edgard Rakeie
HOI, HOI: Arve Mjelde stilte til start sammen med fru Rønnaug, begge for Team Sportsmanden. –Jeg meldte meg på 2 dager før løpet og var glad for det, stolt over å kunne få lov til å løpe for det beste Teamet! skrev Arve etterpå!
Foto: Hans Edgard Rakeie
Og her er fru Rønnaug Mjelde, fremst i rekken, i sitt første løp for Team Sportsmanden.
Foto: Arrangøren / Arild Brådalen
–Hytteplanmila.. Løper med brillene i hånda.. Det regnet ?️?️ Fotografen er Hans Edgard Rakeie trur jeg.. 2-3km igjen.. Trur pulsen er ca 88 % av maks her, skrev Peder under dette bildet på sin FB-side.
Teamleder og artikkelforfatter Frode Monsen oppsummerte egen innsats slik etter løpet:
–Hytteplanmila gikk over all forventning. Følte det nesten litt uforsvarlig å starte, men ville gjøre et forsøk. 3.59 på første km var langt raskere enn planlagt, men dermed var loddet kastet. Målet underveis ble sub 42, og med 41.51 ble det overraskende sesongbeste av mine fem 10km. At det gikk et lite minutt saktere enn i fjor var helt underordnet i gråværet i dag. Ekstra moro også med 40 fra Team Sportsmanden og den utrolig imponerende norgesrekorden til Jakob Ingebrigtsen på første forsøk! @hytteplanmila leverte igjen! 
Foto: Hans Edgard Rakeie

GALLERI:
Et knippe bilder tatt av Merete Bolin før løpet, av i rekkefølge Jan Billy Aas (som løp sin konkurranse nummer 99 i år! – Lasse Sørlund – som er på vei tilbake etter et trøblete år med sykdom – Magnus Midtgård, Christoffer Ladstein og Halvor Steinsholt.

Alle resultater finner du her

TEAM SPORTSMANDEN I HYTTEPLANMILA: Komplett liste over deltakerne fra Team Sportsmanden i Hytteplanmila 2019.
Klikk på listen for større bilde.

PS: Det var enda flere medlemmer fra Team Sportsmanden i sving i Hytteplanmila, som Marthe Katrine Myhre (36.14 og 12.plass av kvinnene) og Anne Helen Evensen (48.14), samt søsknene Emil (35.01) og Ingrid Elise Kullerud (44.34). Ingen av disse hadde imidlertid registrert Team Sportsmanden som team og kom derfor ikke med på listen ovenfor ved søk i resultatene. Faren Pål Asbjørn Kullerud, som dokumenterte knallform med 2.plass på 5 km i Furumomila helgen før på 16.40 (for øvrig 20 sekunder foran Kristen Aaby på tredjeplass), var en av flere som var påmeldt, men som dessverre måtte kaste inn håndkleet og stå over på grunn av skade eller sykdom.

I LOKALPRESSEN: Fra ukens utgave av ukeavisen Oppegård Avis,


Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -