Etape BornholmEtappeløpTeam Sportsmanden

Musse, Anna Holm, Anders Gløersen og Team Sportsmanden preget Etape Bornholm

Nok en løpefest er over på den danske solskinnsøyen

Etape Bornholm er over for i år. Nok en gang var det rigget for løpsfest – og festlig ble det! Som vanlig var det også mange norske som preget Nordens største etappeløp, både individuelt og i lagkonkurransen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Underlaget og terrenget i Etape Bornholm varierer fra dag til dag. Her fra strandløpet andre dag – elsket og hatet.
Foto: Hege Kullerud/Team Sportsmanden

5 x 2.plass til Anders Gløersen

Langrennsløper Anders Gløersen debuterte i Etape Bornholm med bravur. Rustadløperen stilte denne gangen i spissen for Team Ida Eides Minnefond sammen med samboer Mari Eide, som tok VMs mest gledelige og overraskende medalje i Seefeld i vinter etter at søsteren Ida så tragisk døde etter Norgesløpet i fjor sommer.

Gløersen imponerte med fem sterke løp. Kun den tidligere verdensstjernen Mustafa «Musse» Mohamed (40) var sterkere enn Rustad-ekspressen, som synes det var stas å løpe Etape Bornholm.

Etape Bornholm består av fem løp på fem dager, til sammen nøyaktig en maratondistanse, som Gløersen brukte 2.19.10 på – en meget bra maratontid!

– Det var tungt på slutten, fortalte Anders på indre bane på Rønne stadion etter den siste avsluttende 10 kilometeren, men han var meget godt fornøyd med etappeløpet for egen del.

Nærmest Musse var Anders i det kuperte skogsløpet tredje dag, da han kun var to sekunder bak Mohamed i mål etter en krevende etappe som passet den sterke langrennsløperen meget bra, og som nok minner litt om «hjemmebanen» Nøklevann rundt, løpet Gløersen har vunnet flere ganger.

I dag skal jeg løpe kontrollert og ikke ta ut alt, røpet imidlertid Musse til Sportsmanden da vi slo av en liten prat med den sympatiske supersvensken før onsdagens start. Mohamed er født i Somalia og har fjerdeplass i VM på 3000m hinder som sin aller beste plassering.

Han trener fortsatt nesten like mye, fortalte han, og mente selv at han var rundt halvminuttet dårligere på en 10 km nå, enn da han var en av verdens aller beste løpere.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Han (Musse) stiller i en annen liga, sa Gløersen senere til TV-kanalen.

FORGRUNNSFIGURER: Mustafa «Musse» Mohamed, barbeint og med sine karakteristiske solbriller, med de to beste norske løperne Anders Gløersen (t.h.) og Øystein Mørk.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

I VM-sammenheng blir imidlertid Mohamed slått av Anders Gløersen, som etter hvert fikk oppmerksomhet på TV2 Bornholm – kanalen sender fra Etape Bornholm hver dag og flere ganger i reprise også – og Gløersen kunne fortelle om karrierens høydepunkt med individuelt bronse og stafettgull fra ski-VM i Falun i 2015.

Musse vant alle fem løpene på Bornholm på sammenlagttiden 2.16.01. På en knallsterk femteplass kom nest beste nordmann, Team Sportsmandens Øystein Mørk, som aldri slutter å imponere. Mørk vant klasse M45-49 år med over 13 minutter til sammenlagttiden 2.24.58.

Even Bentzen Løvås fra Halden IL ble tredje beste norske løper med en sterk 7.plass, mens Pål Asbjørn Kullerud og Gjermund Sørstad – begge fra Team Sportsmanden – tok sterke plasseringer med henholdsvis 13. og 16.plass. Thomas Finshus fra Stegaberg IL og Mads Berge fra Team Ida Eides Minnefond var også inne på topp 25-listen med hhv. 21. og 22.plass.

Populære Anna Holm med storeslem

På kvinnesiden ble det populær seier alle dager til Bornholms egen Anna Holm – datteren til maratonlegenden Henrik Jørgensen, dansk rekordholder som dessverre døde plutselig i januar i år på sin daglige løpetur på øyen, bare 57 år gammel. Seiersklemmen Anna fikk av moren i det hun passerte målstreken etter det femte og siste løpet var nok litt ekstra følelsesladet.

Jessica Gunnarsson fra SK Vidar ble beste norske kvinne på en sterk 4.plass sammenlagt. Mari Brox fra Sømna IL fulgte opp med 7.plass, mens Mari Eide og Cecilie Kappelslåen fra Team Ida Eides Minnefond ble nummer 15 og 17.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
IMPONERTE: Anna Holm (t.h.), Bornholms egen løperstjerne, vant samtlige etapper, mens Jessica Gunnarsson tok en sterk 4.plass totalt og vant klasse K40-44 år.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Svein Sølvberg vant klassen for 14.gang

Av klassevise resultater er Mørk sin suverene seier allerede nevnt. Nesten like suveren var Svein Arne Sølvberg i klasse M70-74 år. Superveteranen fra Oppegård IL tok sin 14. klasseseier sammenlagt på 15 deltagelser i Etape Bornholm, og kan nå skilte med smått utrolige 73 klasseseire på enkelt-etappene!

Alle mannlige klassevinnere samlet på ett brett. Svein Sølvberg er nummer to fra venstre.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Anders Gløersen og Jessica Gunnarsson ble også klassevinnere i M30-34 år og i K40-44 år, og av andre sterke prestasjoner nevnes Emil Kullerud i klasse menn under 19 år, Jan Billy Aas i M35-39 år, Vidar Ellefsen i M60-64 år og Kristin Isachsen i K60-64 år. Firkløveret fra Team Sportsmanden tok alle andreplasser sammenlagt i sine respektive aldersklasser, Emil Kullerud sogar etter tre etappeseire.

Faren Pål Asbjørn Kullerud var ikke stort dårligere med tredjeplass i M40-44-år, med Gjermund Sørstad på plassen bak.

SPREKT PAR: Kristin Isachsen og Vidar Ellefsen deltok i Etape Bornholm for første gang, og begge kunne feire andreplasser etterpå – både sammenlagt og i alle de fem etappene!
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Team Sportsmanden igjen til topps i lagkonkurransen

Team Sportsmanden kronet dagen med nok en seier i lagkonkurransen, for fjerde år på rad!

Det til tross for at reglene i år var forenklet og det nå kun er en klasse for alle lag. Team Ida Eides Minnefond var ikke så langt bak etter de to første etappene, men etter at Tor Omar Heyerdahl Nyquist dessverre måtte kaste inn håndkleet med et kjedelig kjøttsår under den ene foten, ble det en klar seier til Team Sportsmanden.

I lagkonkurransen må man være seks løpere på laget, men kun de fire beste teller med. På Team Sportsmandens vinnerlag var det resultatene til Øystein Mørk, Gjermund Sørstad, Pål Asbjørn Kullerud og Emil Kullerud som ble tellende, mens de to superveteranene som startet «ballet» for fem år siden med forløperen Team Multipower Sportsmanden – Tore Bjerkrheim og Frode Monsen, kompletterte laget og fikk også sin tredje og fjerde tur på podiet etterpå.

BLIDE FJES! Team Sportsmandens lag 1 kunne smile bredt etter nok en gang å avslutte årets arrangement med seier i lagkonkurransen. Fra venstre Øystein Mørk, Gjermund Sørstad, Frode Monsen, Emil Kullerud, Pål Asbjørn Kullerud og Tore Bjerkrheim.
FOTO (og forsidebildet): Hanne Wibe / Team Sportsmanden
Team Sportsmanden lag 2 – Sterkt og jevnt lag som ble nummer 8 av hele 37 lag i lagkonkurransen. Fra venstre Vidar Ellefsen, Kristin Isachsen, Jan Billy Aas (som kunne fortelle seerne på TV 2 Bornholm at han har hatt over 20 konkurranser bare i juli!), Halvor Steinsholt (som kom rett fra 57 km i Blefjells Beste til Bornholm, og som dagen etterpå løp – og vant! – Svaneke Øl-maraton (halvmaraton), Åse Klinkenberg og Jon Arne Skrove.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Spreke ungdommer og stor stemning

Totalt var nesten 2000 løpere påmeldt hele etappen, mens det i tillegg er halvmaraton over 3 etapper for ungdommen og barneløp på programmet.

I guttene sin ungdomsklasse ble det dobbeltseier til Benjamin Olsen og Sindre Fredriksen. Og Ingrid Elise Kullerud ble nummer to sammenlagt i jenter 12-14 år etter å ha vunnet de to første av de tre etappene. Alle tre representerer Sarpsborg IL. I yngste klasse, gutter 10-11 år, ble det seier til Håkon Heltzer Sørstad, sønnen til Gjermund Sørstad. Far og sønn ladet for øvrig opp til årets Etape Bornholm med en sykkeltur på hele 70 mil over flere dager som til slutt endte på Lindesnes!

Ingrid Elise Kullerud på vei til sin andre etappeseier i onsdagens løp i Almindingen.
FOTO: Helge Kullerud
Team Sørstad, sprek familie som alle deltok i Etape Bornholm: Gjermund Sørstad og Margrethe Heltzer Anderssen med sønnene Vemund og Haakon Heltzer Sørstad.
FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden

Lokalbefolkningen stiller også opp med masse tilskuere og kjempestemning hver dag.

Takk til arrangøren ved formand i Viking Atletik, Claus Clausen, i spissen for flere hundre entusiastiske frivillige som hvert år skaper løpsfest på vakre Bornholm, som i år også stort sett lå badet i sol hver eneste dag.

Alle resultater

Se alle tidligere reportasjer fra Etape Bornholm på Sportsmanden her

Du kan se hundrevis av bilder fra Etape Bornholm fra arrangøren her.

Sportsmanden.no
Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -