Sykling

Hushovd i Tour-form litt for sent

Thor Hushovd viste storform da han vant en særdeles populær seier i NM-fellesstarten på hjemmebane i Grimstad i går. «Jeg er i Tour de France-form!» sa Hushovd etterpå. Bare så synd at det toget akkurat var gått fra perrongen. Likevel var det nok utrolig godt for «oksen fra Grimstad» å få vise at han fortsatt kan. Og det til gagns! For måten Thor vant på i går var spesielt imponerende, da han stakk fra det sterke feltet med over 20 km igjen, og holdt unna helt til må. Selv om det var såvidt!

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
NM2013_Carl-Erik-Qvist_Hushovd
JAAA! Thor Hushovd har sjelden vært hverken så sliten eller så glad etter en seier. Her jubler han hemningsløst over mål i hjembyen Grimstad. Nå satser han på en knallgod høstsesong. «Jeg skal vise at jeg er en av de beste!», sa Hushovd etterpå.
Foto: Carl Erik Qvist, KCK

Med bare 8 sekunders ledelse på jagende ulver med Alexander Kristoff (sølv) og Edvald Boasson Hagen (bronse) i spissen og en liten kilometer igjen, var det mange som trodde at solobruddet skulle innhentes like før mål, men Hushovd gikk helt i kjelleren og klarte akkurat å holde unna.

«Jeg tror aldri jeg har gravd så dypt», sa en utmattet, men overlykkelig Hushovd til TV2 sin reporter etter løpet.

NM2013_Carl-Erik-Qvist_Hushovd3
Hvilken revansje! Thor Hushovd bet tennene sammen og holdt unna helt til mål.
Foto: Carl Erik Qvist, KSK

«Det er like før jeg begynner å grine,» sa en svært rørt Hushovd, som selv hadde lagt taktikken som ble fulgt til punkt og prikke sammen med det unge Plussbank-laget, som Hushovd roste til fulle etter seieren.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
NM2013_Carl-Erik-Qvist_Kristoff2
Alexander Kristoff viste styrke igjen og vant spurten bak Hushovd, men kom litt for seint til å ta hjem seieren.
Foto: Carl Erik Qvist, KSK
NM2013_Carl-Erik-Qvist_Boasson
Med Edvald Boasson Hagen på tredje, var seierspallen tapetsert av våre tre beste syklister de siste årene.
Foto: Carl Erik Qvist, KSK

Alexander Kristoff spurtet sterkt til 2.plass, og slo ergerlig i styret flere ganger da han skjønte at løpet var noen meter for kort til å innhente Hushovd. Men han gratulerte Hushovd med en fortjent seier, og ga samtidig et spark til Hushovd’s nåværende, og sine tidligere sjefer i BMC.

– Dette var en hilsen til BMC fra Thor. Han viser at han burde vært med (i Tour de France). Men BMC tok feil med meg også, så de har valgt feil før», sa frittalende Kristoff  til TV2.

Og han har helt rett. Ved å nedkjempe Kristoff, Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug i et knallhardt NM, viste Thor Hushovd at han absolutt hadde hatt noe i Touren å gjøre. Men dessverre viste han det en uke for sent.

NM2013_Carl-Erik-Qvist_svingen
Det gikk virkelig fort i svingene i Grimstad!
Foto: Carl Erik Qvist, KSK

Se mange flere bilder fra NM av Carl Erik Qvist på hjemmesiden til Kristiansands Cykleklubb.

RESULTATER

 

sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “Hushovd i Tour-form litt for sent

Kommentarfeltet er stengt