InternasjonaltSykling

Nordhaug ikke overrasket

Lars Petter Nordhaug var ikke overrasket over at han ble beste nordmann på landeveisrittet i VM, og sier han forventet at løypen skulle passe ham bedre enn landslagskollegaene hans.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Av Petter Jørgensen – 

Nordhaug endte til slutt på en imponerende 12. plass på landeveisrittet i sykkel-VM i Toscana, med Edvald Boasson Hagen på 20. plass. Thor Hushovd måtte bryte rittet.

–  Jeg visste selv at jeg ville være bra i en type løype som dette. Med all respekt for Thor og Edvald, jeg var ikke overrasket over at ble best av de norske her, sa Nordhaug til TV2.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
NM2013_Carl-Erik-Qvist_Nordhaug-feltet
Lars Petter Nordhaug viste igjen sterk kjøring i landeveisrittet i VM. Her fra NM tidligere i år. (Foto: Carl Erik Qvist, KCK)

Selve rittet ble nesten en parodi på et landeveisritt da himmelen åpnet seg over rytterne, noe som førte til såpeglatte veier, mye knall og fall, samt en hel haug av ryttere som brøt.

Landslagskaptein Hushovd var blant de uheldige som måtte stige av sykkelen og bryte rittet. 35-åringen fikk problemer med giret og måtte bytte sykkel etter drøye åtte runder. Dermed falt han av feltet og grunnet de ekstreme sykkelforholdene fikk han problemer med å hente igjen feltet.

Hushovds trener, Atle Kålsvoll, var naturlig nok en skuffet mann på vegne av «oksen fra Grimstad».

–   Det er ikke bare tøft å komme opp, en slik oppkjøring koster mange krefter om man klarer det også. Han måtte nok hatt et lag til å hjelpe ham dersom han skulle ha klart det, sa han.

Boasson Hagen var også en smule skuffet over egen innsats etter at han ikke kom seg over den siste kneika med fronten av feltet. Tross skuffelsen klarte han å glede seg på vegne av lagkameraten.

–   Jeg ble imponert av Lars Petter. Han kjørte meget sterkt og så sprek ut hele dagen. Jeg klarte akkurat ikke å bli med over i den siste bakken på den siste runden. Vi skal være glade for at Lars Petter gjorde det så bra, sa Sky-rytteren til TV2.

Portugisiske Rui Costa stakk av med VM-gullet på landeveisrittet i Toscana.

Du kan sjekke ut alt av sportsspill og få odds-tips på bet365 sine hjemmesider. Du finner også alt av sykkelritt der, samt fotball, motorsport og tennis med mer.

 
Hjemmeside med resultater

 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -