ArrangementLøpskarusellen

Invitasjon til Sportsmandens Løpskarusell 2019

Sportsmanden gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til «virtuell» løpskarusell i 2019 med tre distanser og sammenlagt. Løp der du bor i din egen løype og ta tiden selv!

Bli med på Sportsmandens Løpskarusell 2019! Løp der du bor eller oppholder deg, du bestemmer selv tid og sted og du tar selv tiden og dokumenterer løpet, så sant du forholder deg til et par enkle og fastsatte kriterier. Du konkurrerer både mot deg selv og mot mange andre likesinnede. Enkelt, motiverende og moro! 

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Distanser: Løpskarusellen består av 5km, 10km og halvmaraton – og sammenlagt, ut fra bestetider per distanse. Men du kan utmerket godt bare delta på en distanse om du bare ønsker det. 

Det kåres vinnere per distanse og en sammenlagtvinner med beste totaltid – samt at det kåres en vinner basert på aldersjusterte tider som blir Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde. Om du ikke tenker å være med på hele Løpskarusellen, kan du bli med på enkeltløp, eller delta i Vårkarusellen, Sommerkarusellen eller Høstkarusellen hver for seg – så her noe for enhver smak.

Sesongkaruseller og sammenlagt

Du kan altså selv løpe ditt eget favorittstrekk der du bor eller måtte befinne deg. Du tar selv tiden og loggfører tid og distanse med gps. Løpene kan gjennomføres når som helst i perioden fra 1.mars til 30.november. Du kan løpe en eller flere distanser og så mange ganger du vil, dersom du vil prøve å forbedre deg i løpet av perioden eller komme med på de ulike resultatlistene.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Finn din egen løype og løp der du bor eller befinner deg.

Vi legger opp til jevnlige sekunderinger og egne resultatlister for henholdsvis Vårkarusellen, Sommerkarusellen og Høstkarusellen.
(Endret: Vi opprettholder likevel fjorårets datoer for vår- og sommerkarusellen) 

Sportsmandens Vårkarusell – fra 1.mars – 31.mai
Sportsmandens Sommerkarusell – fra 1.juni – 31.august
Sportsmandens Høstkarusell – fra 1.september – 30.november

Reportasjer og resultatservice

Det blir egne resultatlister for alle tre sesongkarusellene for 5km, 10km, halvmaraton og sammenlagt – samt at det kåres totalvinnere per distanse og sammenlagt for hele Sportsmandens Løpskarusell 2019, i tillegg til resultater per aldersklasse.

Reportasjer og resultatlister kommer som nyhetssaker på Sportsmanden – og samles i egen arkfane i menyen kalt Løpskarusell.

I vår egen Facebookgruppe Sportsmandens Løpskarusell vil det også bli lagt ut innlegg fra enkeltøkter, status og sekunderingslister underveis i karusellene. Her kan alle deltakerne også legge ut egne bilder og heie på, motivere og inspirere hverandre underveis. Jo flere som deltar og er aktive her, desto mer moro og motiverende blir det for alle! 

I tillegg til å kåre en totalvinner av Sportsmandens Løpskarusell 2019 for menn og kvinner, gjøres tilsvarende for den som vinner med aldersjusterte tider. Disse kan smykke seg med tittelen Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde 2019!

Totalvinnerne kåres på bakgrunn av summen av sine bestetider på 5km, 10km og halvmaraton i løpet av hele karusellen.

Vinnerne av aldersjusterte sammenlagttider kåres til Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde for 2019!

Les om Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde for 2018
Her er de første vinnerne av kåringen Årets Sportskvinde – Silje Christiansen – og Årets Sportsmand – Vidar Ellefsen.
Detaljert informasjon om Sportsmandens løpskarusell 2019

Tid: Når som helst i perioden 1.mars – 30.november 2019
Sted: Hvor som helst / etter gitte kriterier
Distanser: 5km, 10km og halvmaraton – og sammenlagt som sum av bestetidene på enkeltdistansene

Påmelding her

Registrering av løpsresultat her

Både påmeldingsskjema og resultatskjema vil du også finne under menyen Løpskarusell på forsiden på Sportsmanden.no.

Innsending av resultat må inneholde link til gps-fil for dokumentasjon av tid og distanse for å bli registrert og godkjent (se også kriterier nedenfor).

Kriterier:

  • Løpet må dokumenteres med gps-fil (fra løps-apper som Strava og Endomondo eller fra Garmin, Polar, Suunto eller annen løpeklokke) ved innsending i skjema.
  • Loggført distanse på gps må være minimum 5,0 km – 10,0 km eller 21,098 km og netto fall i løypeprofilen må ikke være mer enn henholdsvis 10 meter, 20 meter eller 30 meter hvis det ikke er en rundløype eller frem-og-tilbake løype. Dette er litt mer enn tillatt som godkjente perser i løp, der grensen er 1 promille. Vi er ikke fullt så strenge, men vil ha mest mulig like forhold, selv om løypene og forholdene jo uansett ikke kan bli helt identiske i et sånt konsept.
  • Du må altså passere «målstreken», men det gjøres ingen tidsjustering for løpte meter utover de gjeldende distansene på 5 km, 10 km eller 21,1 km. Er du sen med å stoppe klokken, vil altså tiden ikke justeres, så det gjelder å være snar på stoppknappen, men ikke stoppe klokken før målstreken for full distanse er nådd! 
  • Du må starte klokken når du starter løpet, og stoppe tiden når «målstreken» er passert. En «innebygd» 5km som mellomtid fra f.eks kilometer nummer 3 til og med kilometer nummer 7 på en gps-registrering vil altså ikke godkjennes som en 5 km i Sportsmandens Løpskarusell.
  • Man kan ikke sende inn resultater fra andre offisielle løp som tellende løp i Sportsmandens Løpskarusell. 
Eksempel: Du tar selv tiden og dokumenterer. Husk at gjeldende distanse MÅ passeres før klokken stopper, og det gjøres ingen justering av registert tid.
Priser

Hele Sportsmandens Løpskarusell 2019: Kr 375,-
Løp så mange 5km, 10km og/eller halvmaraton du vil i hele perioden fra 1.mars – 30.november for kr 375,-

Sesongkaruseller: Kr 200,-
Vårkarusellen: Løp så mange 5km, 10km og/eller halvmaraton du vil i perioden 1.mars – 31.mai for kr 200,-
Sommerkarusellen: Løp så mange ganger du vil i perioden 1.juni – 31.august for kr 200,-
Høstkarusellen: Løp så mange ganger du vil i perioden 1.september – 30.november for kr 200,-

Enkeltløp: Kr 75,- (uavhengig av distanse)

Betaling: Vipps til nr 9916 9563 – eller overføre til konto 1204.54.99802

Inger Johanne Klokset var den kvinnen som hadde flest løp i Sportsmandens Løpskarusell i fjor. Hun er allerede påmeldt årets karusell.
Premier

Vinnerne av Sportsmandens Løpskarusell 2019 (sammenlagttider): Sportsmanden løpetrøye.
Årets Sportsmand og Årets sportskvinde: Løpetrøye.
Vinnerne av 5 km, 10 km og halvmaraton totalt: Sportsmanden buff.
Man kan ikke vinne mer enn en løpetrøye per pers.
Vi satser også på noen uttrekkspremier, som f.eks gratis deltagelse på andre løp – men først og fremst får blir det masse hyggelig omtale og inspirasjon for alle som deltar i Løpskarusellen, ikke bare for vinnerne. 

Eget ansvar: Alle deltakere løper på eget ansvar.
Du betaler selvsagt ingen lisens for å delta i Sportsmandens Løpskarusell. 

Her kan du se hvem som vant Sportsmandens Løpskarusell sammenlagt og på de tre distansene i 2018.

Og her kan du se hvordan det gikk i Sportsmandens virtuelle jubileums 5-er.

Du kan ha mye moro med Sportsmandens Løpskarusell. Bli med da vel!
Om arrangør og løpskarusellen

«Nye» Sportsmanden så dagens lys 12.12.12 og har blitt godt kjent for mosjonister og aktive på ulike nivåer og i alle aldre, som driver med løping og kondisjonsidrett. Sportsmanden ble etablert og drives ut fra idealisme og med et ønske om både å inspirere, motivere og påvirke litt flere til et litt mer fysisk aktivt liv, det være seg innenfor løping, sykling, triatlon, ski eller annet. Uten noen økonomiske eller kommersielle støttespillere og med minimalt av inntekter prøver Sportsmanden hver dag å fortsette med å spre idretts- og treningsglede over det ganske land. Startkontingenten fra Løpskarusellen vil gi et lite, men kjærkomment tilskudd til Sportsmandens videre drift. Så når du betaler kr 375 for hele karusellen, kr 200 for sesongkarusellene eller kr 75 for å delta på et enkeltløp, så er du samtidig med å støtter en god sak og bidrar til at Sportsmanden kan fortsette å produsere løpsreportasjer, bildeserier og spre idrettsglede til alle leserne og deltakerne.  

Så hvorfor ikke spre «det glade budskap» – utfordre og få med flere av dine løpsvenner til å delta i Sportsmandens Løpskarusell. Jo flere som deltar, desto mer moro blir det!  

Vel møtt til edel, enkel og uformell kappestrid i Sportsmandens Løpskarusell, når som helst og hvor som helst!

Sportsmanden.no 

– Takk for at du følger Sportsmanden, som drives av idealisme uten lønnskostnader, faste inntekter eller sponsorer, og uten noen form for offentlig støtte, Vil du gi et bidrag utover Sportsmandens Løpskarusell, kan du se hvordan du kan gjøre det her. Alle bidrag monner og verdsettes!

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -