Carl Fredrik HagenOppegårdSykling

Carl Fredrik Hagen imponerte i proffdebuten!

Markerte seg i i sine første World Tour ritt i Australia

Oppegård sin ferske sykkelproff Carl Fredrik Hagen imponerte stort i det seks dager lange etapperittet Tour Down Under i Australia.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Forrige uke hadde vi et stort portrett av 27-åringen fra Tårnåsen som var klar for debuten i World Tour-sirkuset i det store og prestisjefylte etapperittet, som ble arrangert for 21.gang. Etter at Hagen og hans nye lagkamerater i det belgiske storlaget Lotto Soudal gjorde det meget bra i gaterittet som innledet sykkelfesten med seier til lagets kaptein Caleb Ewan, gikk det slag i slag i seks etapper i selve touren. Det ble en uke preget av både ekstremt høy temperatur og veldig høyt tempo i feltet.

Vår proffdebutant bestod i imidlertid sin eksamen som proffsyklist med glans. Hagen gjorde ikke bare jobben sin som hjelperytter og «vannbærer» for lagets stjerner, han var også med å markere seg i feltet allerede fra første tråkk som proffsyklist.

Så bra gjorde han det at Hagen på noen av etappene fikk en såkalt fri rolle i laget, der han kan spare litt krefter og kjøre for egne sjanser, uten å måtte være hjelperytter. Etter en tøff fjerde dag rapporterte Carl Fredrik følgende til Sportsmanden:

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Jeg får litt fri rolle på de kuperte etappene, men må hjelpe Caleb hundre prosent og det er hovedoppgaven min i morgen (på femte etappe, red.anm.). Det ble litt tøft i dag på den siste kilometeren. Likevel ga jeg alt!

Carl Fredrik Hagen (foran til høyre) har satt seg i respekt i sitt første etappeløp og sine første World Tour-ritt som proff. (FOTO: Team Lotto Soudal Cycling Team Fanpage)

Og femte dag var Calle delaktig i at kaptein Ewan endelig klarte å passere målstreken først til etterlengtet seier på den nest siste etappen. Trodde alle. Men juryen deplasserte lagets stjerne da det viste seg at han hadde vært litt ufin i innledningen til spurten, der han knivet om posisjonen med Jasper Philipsen, som ble tilkjent seieren. Surt for laget, som hadde en etappeseier til hjemmeyndlingen som ukens store mål.

På den siste og hardeste etappen satt Hagen igjen med i det stadig mindre hovedfeltet, helt til den 3 km lange og beryktede bakken Willunga Hill, som avsluttet årets tour med et skikkelig råkjør. Australske Richie Porte ble historisk da han tok etappeseieren for sjette året på rad, sør-afrikanske Daryl Impey likeså, etter at han som førstemann forsvarte seieren sammenlagt.

RIGGET SOM PROFF: Carl Fredrik var godt fornøyd meg egen innsats i en knallhard uke med Tour Down Under. (Foto og forsidebildet: HJC)

Carl Fredrik Hagen var også godt fornøyd med egen innsats og debut i World Tour:

– Det ble seks harde dager. Enten som hjelper for Caleb eller å prøve å henge på de beste. Jeg fikk aldri en lett dag, men fikk i hvert fall vist at jeg kan kjøre hardt og jobbe mye dag etter dag etter dag. Det er viktig å få vist tidlig.

– Jeg ga alt og prøvde å gjøre jobben jeg ble satt til så godt som overhodet mulig.

Da Hagen rullet over mål på toppen etter seks dagers blodslit var han under minuttet bak etappevinneren til 32.plass – og sammenlagt ble han nummer 36, som bestemann av de syv rytterne til Lotto Soudal. Hagen var også klart best av de fire norske som deltok, men presiserer selv at «sammenlagtplasseringen er ingenting å snakke om», siden det ikke var lagets mål for touren.

Uansett var dette imponerende kjøring og all ære til Carl Fredrik for en glimrende start som proff. Nå venter to endagersritt før kursen settes hjemover igjen etter søndagens løp.

– Da pakkes bagen og jeg gleder meg til å komme tilbake til Oppegård etter drøye 4 uker borte, avslutter Carl Fredrik.

Carl Fredrik Hagen og Lotto Soudal har nå forflyttet seg til Geelong, byen der Thor Hushovd vant VM i 2010, og skal sykle kriteriumsritt i Melbourne torsdag før World Tour-løpet Cadel Evans Great Occean Road Race på søndag. (Foto: C.F. Hagen)

Langrenn
Fremgang i OBIK-karusellen

Eivind Bjørhei tok også andre stikk i den lokale duellen mot Henrik Brøvig i OBIK skikarusell. Men forspranget dem i mellom minsket og var nå på et drøyt minutt i den 10 km lange løypen i Holmenkollen. Begge går i klasse M30-34 år og begge avanserte noe på resultatlistene fra karusellens første renn. Bjørhei ble nå nummer 6 i klassen med tiden 25.04 og var inne på topp 10-listen totalt, mens Brøvig kapret 16.plassen i klassen med 26.13 og ble nummer 33 totalt. Sjur Obrestad Gabrielsen vant rennet på 22.29.

Som i første renn fulgte også Øivind Bystrøm (29.57 til 17.plass i klasse M35-39 år) og Anders Grendahl (32.26 til 18.plass i klasse M55-59 år) – begge fra Sofiemyr – fint opp.

Eivind Bjørhei avanserte enda et par plasser og hadde kun ni løpere foran seg i det andre rennet i OBIK-skikarusell. (Foto: Privat)

– – – 

BAKGRUNN:
Sportsmanden skriver en ukentlig side om kondisjonsidrett i papirutgaven til Oppegård Avis, en lokalavis som distribueres til alle husstander i kommunen en gang i uken. I tillegg portretterer vi enkelte idrettsutøvere eller sportsprofiler med lokal forankring.

Artiklene i denne reportasjen kommer på trykk i Oppegård Avis torsdag 24.januar. 

Alle reportasjene våre i Oppegård Avis kan du lese her. 


Sportsmanden.no

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -