Bjørns hjørneTerrengløpUltraløp

Nyhet: Bjørns hjørne med fotogodbiter

I «Bjørns hjørne» vil vi med jevne mellomrom publisere bilder tatt av fotograf Bjørn Hytjanstorp – en av Norges aller beste sportsfotografer med mosjonsløp som spesiale. Svært mange løpsmosjonister har sett Bjørn på et eller annet løp opp gjennom de siste tiårene – som på forsidebildet. I sitt særdeles rikholdige private bildearkiv har han imidlertid en rekke godbiter også fra andre idrettsgrener, så i «Bjørns hjørne» her på Sportsmanden skal han selv få utfolde seg i fri dressur med spennende tilbakeblikk, historiske perler, humoristiske bilder eller fotografiske godbiter av ymse slag – ledsaget av kommentarer eller en spesiell historie knyttet til bildet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Det som kanskje ikke like mange vet, er at Bjørn Hytjanstorp også var en av pionerene da ultraløpingen kom til Norge. Bjørn velger derfor som sitt første innlegg i «Bjørns hjørne» å begynne med noe som kan regnes for å være den spede starten på terrengultra i Norge:

Kristins Runde – forløperen til Romeriksåsen på langs

Bjørns hjørne - test av Kristins Runde fra 2006
«Kristins Runde» var et ultraløp som gikk over over fem av Nordmarkas topper som er over 700 meter. Totalt var løpet 81 km – i ganske så krevende terreng. Løpet ble arrangert seks ganger i årene 2008 til 2013, og før Kristins Runde ble arrangert for første gang var det selvsagt noen som løp denne runden på trening. Som denne gjengen 8. juli 2006. Fra venstre; Sharon Broadwell (med ryggen til), Bjørn Hytjanstorp, Bernt Bratsberg, Per Jørgen Walstrøm og Olav Engen. Fotograf, med min gamle Nokia-telefon, var Sten Solfjeld.
Det er ingen tvil om at dagens «Romeriksåsen på langs» er en etterlevning, eller en snillere variant, av «Kristins Runde». Jeg vet nemlig at Olav Engen jobbet med å lage et terrengultra som var tøft, men ikke fullt så tøft som Kristins Runde. Det løpet var nemlig såpass tøft at man slet med å få mange deltagere. Men nå har man jo helt klart funnet et bra konsept. Bildene er altså i så måte ganske interessante. Det var jammen ikke mange terrengultra i Norge på den tiden, om noen i det hele tatt. Det er ganske nøyaktig 12 år siden disse bildene ble tatt, og det har jo skjedd ganske mye etter det! På dette bildet sees fra venstre: Bernt Bratsberg, Sharon Broadwell, Olav Engen, Sten Solfjeld og Bjørn Hytjanstorp.

 

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -