Oslo MaratonTreningUltraløpVeldedighet

Han løp maraton, halvmaraton og 10 km i Oslo Maraton

Rune Solheim støttet Aktiv mot kreft med et krafttak på 73 km!

Rune Solheim er ikke helt  som andre løpere. Han synes ikke det var nok å løpe maraton, så da sjansen bød seg, løp han likegodt alle tre distansene under Oslo Maraton; helmaraton, halvmaraton og 10 km. Hensikten var å skaffe innteker til Aktiv mot kreft.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Rune-Solheim-Frognerkilen_2
FARGERIK: Rune Solheim er en fargerik kar, på flere måter. Her jubler han underveis i maratonløpet, selv om både halvmaraton og 10 km fortsatt gjenstår. Foto: Bjørn Hytjanstorp

Sportsmanden har tatt en prat med Rune Solheim «dagen derpå». Og det var en meget glad 37-åring vi snakket med, etter at prosjektet ble loset trygt i havn under festen i Oslos gater i går.

Etappe 1 – Maraton

Tid: 3.06.07. Nr 133 totalt av 1.798 menn som fullførte maratondistansen.

– Det gikk greit. Jeg hadde lyst på sub 3 timer, men turde ikke risikere å gå på en smell og  ikke fullføre, forteller Rune til Sportsmanden.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hensikten med å løpe alle tre distansene var nemlig å profilere Aktiv mot kreft og å samle inn mest mulig penger til organisasjonen (Du kan fortsatt bidra! – se lenger nede).

Etappe 2 – Halvmaraton

Tid: 1.35.03. Nr 838 av 5210 menn som fullførte distansen. 

Etter en liten pause etter maratonløpet, der det var om å gjøre å holde seg litt i bevegelse for ikke å stivne helt til, var det på an igjen med halvmaraton. Og som følge av at maratonløpet måtte utsettes med 20 minutter, ble pausen tilsvarende kortere, da de andre løpene gikk i henhold til tidsskjema. Men det var egentlig bare en fordel, syntes Solheim, som på forhånd var mest skeptisk til pausene, og ikke den totale distansen på 73 km som skulle tilbakelegges.

– Halvmaratonløpet var det som var tyngst. Jeg kunne ikke bare «spa på», visste ikke om føttene fungerte, forteller lærdølen, som imidlertid kom i siget også her og fullførte på meget anstendige 1.35.03.

Ferdig med andre intervall 3.07 på fyrste og 1.35 på andre.
VED GODT MOT: «Ferdig med andre intervall. 3.07 på fyrste og 1.35 på andre,» skrev Rune selv på Facebook.

Ideen til å løpe alle distansene kom forrige fredag, inspirert av Jimmy Vika, som gjorde det samme stuntet til inntekt for Right to play. Også Vika fullførte prosjektet sitt, men han fikk det nok litt tøffere enn Solheim, som selv mente at den avsluttende 10 kilometeren var hans beste distanse.

Etappe 3 – 10 for Grete 

Tid: 43.10 . Nr 260 av 2162 menn som fullførte 10 kilometeren. 

Etter en rolig åpning og god tid på første drikkestasjon, fikk Solheim skikkelig opp dampen.

– Jeg kunne spa på litt etter 3-4 km, da jeg visste at jeg kom i mål uansett.

Han passerte da Jimmy Vika, som fortalte at han slet, men som tappert kom seg til mål også han etter «etappetidene» 3.33.45 – 1.48.47 og 52.25. Fantastisk godt gjort av begge to!

– Beina var fine på 10 km, og de er ikkje så gale i dag heller, kunne Solheim fortelle.

Da var det langt verre for bare 14 dager siden, etter Vestfold Maraton, der han for øvrig ble nummer to totalt etter Eirik Johannessen, etter å ha ledet helt til det gjenstod bare tre kilometer. Da kom den berømte sprekken, noe Solheim ikke har for vane.

Mål-11-Rune-Solheim
PERS: I fjor ble det pers i Oslo Maraton på 2.44.57. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden.no

Sprakk gjorde han definitivt ikke i Oslo på lørdag, ei heller i Bislett 24-timers i fjor høst, der han nok overrasket mange med sin 10.plass, kun slått av fire utlendiger og fem landsmenn som alle er landslagsløpere som nok trener adskillig mer enn friskusen fra Sogn. For treningsmengden til Rune Solheim er ikke mer enn de fleste kan klare.

Tren smart!

– Jeg har et snitt på 45 km per uke de siste to årene, og kanskje noe mer i år, forteller Rune.

Litt av drivkraften til småbarnspappaen, som er daglig leder og personlig trener ved Mykjemeir i Asker, er å se hvor langt han kan komme uten å måtte ofre alt. Mye av løsningen ligger i å trene smart, mener han.

Og så mye tid til konkurranser, blir det heller ikke. Dette var bare hans tredje halvmaraton og 10 km har han kun løpt en gang tidligere (på 35.30). Men i november stiller Solheim til start for tredje gang i Bislett 24-timers. Da er målet å forbedre de 212 kilometerne, eller fem maratondistansene, som han tilbakela i fjor høst. Nå er målet 5,5 maratondistanser, eller 232 km, på ett døgn!

Klarer han det, er det ikke mange foran sogningen på resultatlisten. Bjørn Tore Kronen Taranger vant i fjor og ble norgesmester med 247 km tilbakelagt, mens Peter Tubaas tok bronse i det innlagte NM med 235 km.

– Jeg har ikke så fokus på plassering. Målet er å klare å ha kontroll over egen kropp og over egen trening, bedyrer Solheim.

Det hadde han til fulle i Oslo Maraton i går, sogar tre ganger etter hverandre!

WELL DONE! "Rune Solheim er nå vel i mål etter å ha gjennomført alle 3 distanser i dag-74,4 km!! Vi bøyer oss i hatten! Tusen takk for all oppmerksomheten ditt engasjement har gitt og alle pengene som har kommet inn gjennom innsamlingen som ble opprettet!" Dette skrev Aktiv mot kreft på Facebook, hvorpå Rune Solheim supplerte: "Takk til Aktiv Mot Kreft for god backing i dag! For ein herleg løpsfest i Oslo sine gater!!"
WELL DONE! «Rune Solheim er nå vel i mål etter å ha gjennomført alle 3 distanser i dag-74,4 km!! Vi bøyer oss i hatten! Tusen takk for all oppmerksomheten ditt engasjement har gitt og alle pengene som har kommet inn gjennom innsamlingen som ble opprettet!» Dette skrev Aktiv mot kreft på Facebook, hvorpå Rune Solheim supplerte: «Takk til Aktiv Mot Kreft for god backing i dag! For ein herleg løpsfest i Oslo sine gater!!»

Rune Solheim presiserer imidlertid at det viktigste ikke er å skape blest om egen prestasjon, men om Aktiv mot kreft, og å samle inn penger til organisasjonen.

Og selv om dette kom i stand så sent som fire dager før Oslo Maraton, har Solheim i skrivande stund samlet inn hele 23.600 kroner til Aktiv mot kreft. Og hvis du som leser dette ønsker å bidra, så er det enda ikke for seint! Aksjonen er nemlig åpen til 16. oktober. Du kan gi en stor eller liten donasjon til Aktiv mot kreft via linken her, eller du kan enkelt gi 100 kroner ved å sende sms til 2160, merket STØTT AKTIV

10689639_10152695480140336_3778131065036023066_n
Du kan fortsatt støtte aksjonen!

Les også:

Debutanten Laila Mehus vant Oslo Maraton

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

3 thoughts on “Han løp maraton, halvmaraton og 10 km i Oslo Maraton

Kommentarfeltet er stengt