FunrunLøping

Magisk i Winterrun ved Akershus festning

Velkommen til Oslos største vinterfest der fakirer vil skape magisk atmosfære ved starten, og DJs og lysshow holder trykket oppe under hele arrangementet. Opplev en annen side av Oslo, med familie og venner, stod det å lese på hjemmesiden til Winterrun. Og det var akkurat slik det skulle bli, forteller Arvid Mathiesen, en av 1.127 som deltok enten på 5km eller 10km i gatene og rundt og inne på selve Akershus festning i Oslo lørdag ettermiddag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Arvid Mathiesen er klar til start sammen med mange andre glade løpere. (FOTO: Privat. Forsidebildet er fra arrangørens Facebookside)

Winterrun har etablert seg som et friskt pust på vinteren og for noen er det årets første, uhøytidelige konkurranse. Og som det gjerne kan være i februar, så var forholdene også denne gangen temmelig krevende med mye is på fortauer og i løpebanen. Mange var derfor klokelig utstyrt med sko med faste eller løse pigger.

-Om det ikke var spesielt glatt på første kilometer, så ble ble det straks vanskelig og svært glatt da løypa tok av fra Rådhusplassen og opp på Kontraskjæret. Heldigvis hadde jeg i siste liten valgt å løpe med brodder og det gikk derfor rimelig greit over Kontraskjæret og inn på festningen. Her gikk løypa på brostein og grus, med og uten is, og ikke visste jeg at det var så mange steder å løpe inne på festningen, men gøy var det, sier Arvid Mathiesen videre, den ene av Team Sportsmandens to representanter for anledningen.

Arvid, som pleier å skrive «rapporter fra de bakre rekker», må endre slagordet sitt denne gangen, da han fikk en fin 6.plass av 18 i klasse M50-59 år med tiden 30.29 på glattisen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Hele reportasjen til Arvid kommer på bloggen Turogtrening.

Krevende forhold: Det var vekselvis is og bare flekker nedenfor Akershus festning. (Foto: Lena Mathiesen)
FORNØYD: Fra de bakre til de fremre rekker for blide Arvid Mathiesen (Foto: Heidi Mathiesen)

Ikke visste jeg at det var så mange steder å løpe inne på festningen, men gøy var det!
(Arvid Mathiesen, Team Sportsmanden og Turogtrening)

Karoline Holsen Kyte ga alle gutta «tjeideng»

Raskest av samtlige på 5km var fjorårets stjerneskudd i motbakkeløp, Karoline Holsen Kyte fra Førde IL, som raste gjennom løypen på gode 18.29. Det var syv sekunder foran vinner av mennenes løp, polske Tomasz Danielkiewicz.

Starten går for 5km. (Foto: Arrangørens Facebookside)
VINNERNE: Karoline Holsen Kyte og Tomasz Danielkiewicz med seierstommel etterpå. (Foto: Arrangørens Facebookside)
Jenny Wissting fra Svorkmo NOI var nest raskeste kvinne på 5km med 22.14. (Foto: Arrangørens Facebookside)
SMIL: Emilie Krogh var en av mange blide løpere i Winterrun. (Foto: Arrangørens Facebookside)

Runar Sæther fortsatte der han slapp i fjor – med seier!

På 10km ble det en ny triumf for Runar Sæther fra Sk Rye og Sky Blazers. Sæther hadde en kjempesong i fjor som ble avsluttet med seire både i Vintermaraton, Ribbemaraton 3.juledag og i Kondis sitt nyttårsløp, og han startet den nye sesongen der han slapp i fjor. Vinnertiden ble gode 36.14. Sæther vant med 19 sekunder og avgjorde mot slutten, etter at han hadde følge med andremann Fredrik Torgersen fra Varegg Fleridrett halvveis.

-What better way to start the 2018 racing season in the same way I ended 2017 – with a win! The #winterrunoslo 10k was icy and challenging but also good fun and with a great atmosphere! @maratonsevilla is only 3 weeks away – can’t wait! skriver Runar Sæther, som har engelsk kone og har bodd i England, på sin Facebookside.

DUELL PÅ GLATTISEN: Runar Sæther drar med Fredrik Torgersen på hjul. (Foto: Arrangørens Facebookside)

På kvinnesiden ble det dobbelt svensk med Clara Holdt fra Örgryte først på 40.04.

Vinneren Runar Sæther løper i klasse M40-49. Det var den største klassen for gutta med hele 118 deltakere av totalt 719 som valgte 10km. Team Sportsmandens andre deltaker for dagen, Joar Markhus Rodal, gjorde sine saker meget bra med 5.plass i denne klassen på 42.30.

Øyvind Kvernen fra Drøbak feiret bursdagen sin blant fakler og lys i Oslo til 13.plass i klasse M40-49 år på 44.31. (Foto: Arrangørens Facebookside)
God stemning for Ruth Sandring, som ble nummer 11 i den aller største klassen. Hele 146 kvinner fra 40 til 49 år løp 10km i årets Winterrun. (Foto: Arrangørens Facebookside)

Alle resultater totalt og per klasse

Gjenopplev også reportasjene fra de to første årene med Winterrun:

Lysshow og moro i Winter Run og Show og kaos i det første Winter Run i Oslo.


Sportsmanden.no

Takk for at du leser Sportsmanden. For å kunne fortsette å produsere inspirerende reportasjer og bildeserier avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -