Show og kaos i det første Winter Run i Oslo

God stemning tross utrolige barnesykdommer…

Winter Run hadde det meste, på godt og vondt. Sportsmandens utskremte medarbeider og deltaker Roar Tomter var selv med i tetgruppen, men melder om de utroligste mangler og så dårlig merking av løypen at løperne flere steder rett og slett snudde, eller andre ganger diskuterte seg i mellom hvor de skulle løpe, da både løypevakter og merking tidvis var helt fraværende! Men det berettes også om et spektakulært lysshow og en flott avslutning som gjør at vår løpende reporter nok gir Winter Run en ny sjanse til neste år. Da er forhåpentligvis flere av barnesykdommene luket bort. Les hele referatet her.

10922785_10155195766415319_3681777531826110751_n
Spektakulært lysshow lyste opp himmelen i det første Winter Run i Oslo. Foto: Eline Hyggen

 Winter Run på godt og vondt

Av Roar Tomter –

Annonse (Klikk på bildet for info)

For første gang ble WinterRun arrangert i Oslo. Arrangementet har vært en stor suksess i Gøteborg og Stockholm (Helsingfors arrangerer også), med sin noe spesielle ramme med løp på vinterdekke i mørket, opplyst av fakler underveis.

Løpet var opprinnelig satt opp med start kl. 1700, men ble flyttet til kl 1800. For alle forhåndspåmeldte ble dette opplyst pr e-post. For oss som etteranmeldte oss ble det en lang ettermiddag i Oslo, informasjonen var nemlig ikke oppdatert på nettsidene deres. Vi var flere etteranmeldte som fikk en lang oppvarming, for å si det på en pen måte.

Løypen som skulle løpes virket veldig flott. To runder a 5km på Rådhusplassen, Aker Brygge, Tjuvholmen og en lang runde inne på Akershus festning. Sportsmandens utsendte prøveløp store deler av løypen før start, og ble litt engstelig på grunn av de meget glatte partiene over Rådhusplassen og inne på festingsområdet. Arrangøren anbefalte bruk av pigger nettopp på grunn av av disse partiene, resten av løypen rundt Aker Brygge og Tjuvholmen var stort sett helt bare.

20150207_165901
GLATT! Det var holkeføre og meget glatt enkelte steder i Winter Run. Her fra startområdet. Foto: Roar Tomter

– Helt uvirkelig

Da vi endelig sto klare på startstreken, hadde arrangøren laget et flott lysshow, som undertegnede ikke kunne nyte da det var full konsentrasjon for å unngå fall på den meget glatte startsiden. Det som skjedde etterpå var helt uvirkelig. Løypevaktene sto ikke klare på Tjuvholmen, dermed ble det mye feilløping. Videre vil jeg si at det manglet løypevakter flere sentrale steder, noe som gjorde sitt til at vi som løp sammen måtte diskutere oss fram til hvilken vei vi skulle løpe. Merking av løypa var totalt fraværende. Tilbakeveien til Rådhusplassen gikk greit, men så ble vondt verre. Akershus festning ble et rent kaos, første del var godt opplyst. Men inne på selve festningen var vi mer eller mindre overlatt til oss selv. De fem i teten snudde like godt og løp tilbake etter en stund!!! Vi andre fortsatte fordi vi hadde med oss en som visste hvilken tunnel vi skulle løpe gjennom. Ut av festningen gikk det nedover og på glatt underlag var det her klart en fordel med pigger.

20150207_173305
Grrrrr! – Det som så skjedde etterpå var helt uvirkelig! sa Roar Tomter, til venstre, som hadde mye å utsette på den tekniske gjennomføringen av Winter Run. Janicke Ekelberg (t.h.) ser ut til å snerre med, mens de to andre SkiLøperne, Stig Lima og Mona Mikaelsen, er mest lattermilde. (Foto: Eline Hyggen)

Runde nummer to ble litt bedre, løypevaktene på Tjuvholmen hadde våknet. Nå ble vi anvist riktig vei, og jeg løp en helt annen runde denne gangen (antagelig den opprinnelige). Etter alt dette klusset begynte det faktisk å bli litt morsomt det hele, så det passet derfor bra at Nesodden-fergen la til kai og løypetrasèen ble overfylt med mennesker. Litt lett slalåmbrøyting måtte til, så var det bare å fortsette.

Annonse (Klikk på bildet for info)

For egen del kom jeg litt treigt ut fra start på grunn av underlaget. Stig Lima fra SkiLøperne hadde valgt pigger og spolet i fra meg. Jeg tok igjen det tapte over Aker Brygge og fikk kontakt med tetgruppen på ca 7 mann. Plutselig løp hele gruppen feil, og da vi snudde og løp tilbake var det en ny tetgruppe som ikke gjorde samme feilen som oss. Stig var da på dette tidspunktet leder av Winter Run Oslo 2015. Gjengen i front samlet seg igjen, men på vei opp til festningen slapp jeg dem. Rett og slett på grunn av dårlig feste, frykten for å havne på legevakten snek seg inn i bakhodet. Det ble litt bedre forhold inne på festningen, og jeg hadde nå ganske god kontakt med de foran. Plustselig så snur de seks som er i ledergruppen og løper tilbake mot oss som kommer bak, ifølge dem fordi det ikke var noe sted å løpe videre der! Vi i gruppen rett bak løper opp en trapp og gjennom en liten tunnel, og følger mao den riktige løypen.

Glade SkiLøpere hadde en fin kveld, tross problemene underveis. Her fra venstre Mona Mikaelsen, Marit Haraldsen, Janicke Ekelberg, Stig Lima, Mette Synnerstrøm og reporter Roar Tomter. (Foto: Eline Hyggen)
Glade SkiLøpere hadde en fin kveld, tross problemene underveis. Her fra venstre Mona Mikaelsen, Marit Haraldsen, Janicke Ekelberg, Stig Lima, Mette Synnerstrøm og reporter Roar Tomter. (Foto: Eline Hyggen)

Ned fra festningen er det på med bremsene for min del, gutta med pigger kommer susende bakfra og igjen er jeg passert av Stig. Ut på sisterunden blir det fartsøkning der hvor forholdene var gode og rolig der hvor det var nødvendig. Hadde følge med tre andre på dette tidspunktet og brukte ikke mye krefter. Lot rett og slett de andre bestemme hvor vi skulle løpe. Heldigvis gikk det bedre rundt på Tjuvholmen for andre gang. Deretter ny fartsøkning tilbake mot Rådhusplassen, tenkte det var best å ha et lite forsprang på mine medløpere før de glatte partiene. Denne gangen gikk det greit rundt omkring inne på festningen, men jeg bommet på veien ut og ble passert av de tre bak meg. Tok igjen disse ganske fort, da jeg la inn en ny intervall på en ganske rett og fin strekning.

Til slutt kom vi ned til Rådhusplassen og avsluttet der med en runde på ca 300 meter. Jeg hadde følge inn her, men vedkommende ble litt satt ut av denne runden og jeg avgjorde heldigvis duellen uten å måtte gamble på det glatte underlaget. Tiden ble 37,16 på 9,3 km. Det mest interessante er alle de ulike distansene vi fikk på våre klokker. De jeg snakket med hadde løpt alt fra 8,7 til 10,5 km! Det var tydelig at vi ikke har fulgt helt den samme trasèen underveis…

Etter løpet ble det en hyggelig after run med SkiLøperne. Alle løperne var samlet inne på Vapiano for mat, drikke og premieutdeling. Vi ble enige om at dette var et hyggelig løp med en stor dose barnesykdommer. Premiene etter løpet var høydepunktet, SkiLøperne Mix One vant klassen, og alle fikk gavekort på nye Icebug sko. Knut Olav Asbjørnsen meldte forfall, undertegnede fikk dermed gleden av å steppe inn som reserve, og takker så mye for premien. Janicke Ekelberg vant i tillegg beste lyskostyme, samt premie for 3.plass blant kvinnene. Selv må jeg innrømme at jeg underveis tenkte at dette løpet gidder jeg ikke å være med på igjen, men arrangørens flotte avslutning rettet opp mye og gjorde sitt til at jeg stiller neste år også. En fin og uformell start på løpeåret, og god trening til viktigere løp som står for døren.

IMG_8153
Lysshowet var også på løperne, fra topp til tå…
10965596_10152610409825811_1266778540_n
Fornøyde: Gunnar Jonsson og Agnes G. Benediktsdóttir etter fullført løp. Foto: SkiLøperne

 

Les også om da SkiLøperne selv nylig arrangerte sitt eget SkiLøpet Winter Edition.

Resultater:

Her er resultatene for alle de 227 som løp Winter Run. Resultatlisten må tas med forbehold, da det fremgår av reportasjen at distansen varierte temmelig mye og svært mange løp feil. En litt overrasket reporter reporter Roar Tomter kommenterer sin egen 6.plass slik:

– Hvis jeg ble nr 6, så var jeg raskest av de som løp riktig vei på festningen…

[wp_excel_cms name=»WinterRun-4″]

 

sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

One thought on “Show og kaos i det første Winter Run i Oslo

  • 11/02/2015 kl 22:00
    Permalink

    Hei! Flott at opplevelsen ble bra til slutt. Bra tid!

    Hilsen den litt irriterte bergenseren som måtte melde pass på grunn av endringen i tidsskjema.

Kommentarfeltet er stengt