Helse i hvert steg

Andreas Benoni ny skribent på Sportsmanden

Sportsmanden ønsker å få litt bredere dekning av områdene løpetrening, skader, skadeforebygging og hvordan bli raskt bra når man først sliter med ulike løpeskader, et tema som berører og interesserer mange, men som ikke har vært spesielt mye omtalt her på Sportsmanden. Vi er derfor glade for å få Andreas Benoni som ny skribent og ekspert nettopp på disse områdene.

Andreas Benoni er 29 år og har flerårig utdannelse innen idrett, både fra Bodø og fra NIH. Han jobber på Løplabbet i Ski og som PT på Stamina Trening i Ski og praktiserer også som løpecoach. Andreas har nylig startet bloggen Helse i hvert steg.

HELSE I HVERT STEG! Andreas Benoni løp meget bra på 13.etappe i Holmenkollstafetten i år. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

 

Andreas Benoni sin treningsfilosofi

Bevegelse, utfoldelse og å kjenne at kroppen fungerer er kjernen i min treningsfilosofi. Jeg er lidenskapelig opptatt av trening, helse, løping, løpeteknikk og skadeforebygging.

Mitt mål er å hjelpe mennesker til å få en sterkere, smidigere og mer velfungerende kropp som vil gi overskudd, selvtillit og mestringsfølelse.

Jeg har tro på at trening med riktig progresjon og variasjon, for både kondisjons- og  styrketrening, forebygger skader og helseplager og gir deg bedre resultater med treningen.

 

FAR OG SØNN BENONI: Asle og Andreas er her begge klare til innsats i Holmenkollstafetten for Team Sportsmanden. Nå kan du også få gode råd om trening og skadeforebygging av yngstemann her på Sportsmanden.no, samt på Andreas Benoni sin egen blogg. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Andreas er vokst opp i en idrettsfamilie i Ås der særlig faren Asle, tidligere eliteutøver som blant annet har andreplass i Holmenkollstafetten for IK Tjalve, fortsatt er en over gjennomsnittet løpsinteressert kar både hva gjelder egen trening og med stor kunnskap. Asle er i en alder av 60 år en av landets beste i sin klasse på 200m og 400m – og eplet faller ikke så langt fra stammen.

Både far og sønn var med på Team Sportsmanden sitt lag i  Holmenkollstafetten i år, som stod for en liten bragd ved å bli nummer 11 i den desidert største klassen (Klasse A1 andre lag, mix). Mens lagets eldstemann Asle tok seg av siste-etappen i år som i fjor, debuterte Andreas med bravur på den 1080 meter lange 13.etappen med tiden 3.24 – som 17.beste etappetid av 1.428 lag.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Andreas deltar ikke i veldig mange løp selv, men noen har det da blitt. I høst løp han blant annet Hytteplanmila på gode 37.52.

– Hytteplanmila var pers på 10 km, ellers har jeg 1.23.15 på halvmaraton fra Berlin 2015 og jeg løp 800m og 1500m på henholdsvis 2.09 og 4.41 i år på bane, forteller Sportsmandens ferske skribent.

Andreas Benoni har altså mye å tilføre, nå også med faglige råd og artikler om trening på Sportsmanden.

Les mer om Andreas Benoni på bloggen hans her.

 

Sportsmanden.no

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)