InternasjonaltLøping

Kristen Aaby med verdensrekord i Leeds

Tiden 32.30 er uoffisiell verdensrekord for 56-åringer

Superveteranen Kristen Aaby, som de siste årene har vært Norges beste veteranløper, slo til med et kjempeløp på 10km i England i dag, da han fikk notert fenomenale 32.30 på løpet med det klingende navnet Age UK Leeds Abbey Dash i formiddag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
På trenings- og inspeksjonstur til Elland Road dagen før dagen. Ivar Midtskogen, Ronny Losoa og Kristen Aaby. (Foto: Ronny Losoa sin Facebookside)

Veteranen fra Sigdal, som «varmet opp» til løpet i Leeds med 32.58 i Hytteplanmila for 14 dager siden, forbedret seg altså med ytterligere halvminuttet i England.

Treningskamerat Ronny Losoa var like bak på 32.46. Losoa har slitt med en skade som fortsatt hemmet han en del.

-Leeds Abbey dash 10km ble første hardøkt med joggesko på 5 uker. Åpnet kontrollert, men etter 15,50 siste 5 klokket jeg inn på 32,46. Foten holdt under løpet så håper den er like bra imorgen tidlig. 
Ellers må man nevne Kristen Aaby, som løp på 32,32 og satte ny verdensrekord for 56-åringer!!!! Utrolig imponert og inspirerende, skriver Losoa under dette bildet på Facebook.  (32.32 var bruttotid – nettotiden ble 32.30, red.anm.)

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
Sprekt firkløver klare til start i Leeds. Fra venstre Ivar Midtskogen, Ronny Losoa, Kristen Aaby og Lydia Smith. (Foto: Ronny Losoa, Facebook)


Ronny Losoa har også hatt en kjempesesong og perset tre ganger tidligere i år. Og i likhet med Losoa, har også Kristen Aaby slitt litt med skader i sommer og høst. Superduoen var begge påmeldt for Team Sportsmanden i Drammensmaraton, men kun Losoa stilte til start. 

De to siste i reisefølget til England, Ivar Midtskogen (M5+-54 år) løp på 37.17, mens Lydia Smith (K35-39) fikk 46.50.

LEGENDER: Kristen Aaby ved statuen av Billy Bremner, kapteinen på Super-Leeds, laget som herjet i engelsk fotball på 70-tallet. (Foto: Ronny Losoa)


Resultater

Sportsmanden.no

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -