BirkenSjusjøenSykling

– Dere må bare henge på!

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant Birken for 9.gang!

Superveteranen Gunn-Rita Dahle Flesjå viste nok en gang at alder ikke er noe hinder når motivasjonen og drivkraften er god nok. 43-åringen kom nesten rett fra 10.plass i OL i Rio til Birkebeinerrittet, som hun ikke har syklet på 7 år. Og hun viste tidlig hvem som er sjef i kvinnelig terrengsykling på langdistanser, da hun rykket fra de øvrige elitekvinnene i det første terrengpartiet.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
BIRKEN-DRONNINGEN TILBAKE: Gunn-Rita Dahle Flesjå viste igjen alle kvinnene og de aller fleste av gutta ryggen da hun tok sin 9.seier i Birkebeinerrittet. Her er hun ved Kuåsen ikke langt før løypens høyeste punkt. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
BIRKEN-DRONNINGEN TILBAKE: Gunn-Rita Dahle Flesjå viste igjen alle kvinnene og de aller fleste av gutta ryggen da hun tok sin 9.seier i Birkebeinerrittet. Her er hun ved Kuåsen ikke langt før løypens høyeste punkt.
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Etterpå ble det et sololøp, men med masse pes av gutta underveis.

– Jeg har sikkert snakket med flere hundre mennesker underveis. Jeg sier til alle at de bare må henge på hjul, men det var ikke så mange som gadd, altså! sa vinneren til Birken.no.

Det var ikke så mange som klarte det, er nok en langt mer dekkende beskrivelse.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
Hard kamp om de to siste pallplassene i Kvinner Elite, der svenske Jennie Stenerhag (t.h.) tilslutt knep seg sekundet foran nederlandske Hielke Elferink, selv om forholdet her var motsatt. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden

Den svenske mesteren Jennie Stenerhag tok en ny andreplass, og klarte altså ikke å få revansjen fra i fjor da hun var nære på å vinne. Denne gangen var det imidlertid hun som avgjorde en tvekamp, da hun nedkjempet Hielke Elferink i spurten.

Gunn-Ritas vinnertid i den litt endrete traseen var 3.11.18, og hun var drøye to minutter foran Stenerhag som fikk 3.13.26, med Elferink sekundet bak.

SAMSUNG CSC
Anne Nevin fra Stiftstaden Sykkelklubb med Jeanette Persson fra CK Nittedal / Team Milslukern på hjul. De endte på sjette- og femteplass. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Camilla Hott fra Råholt CK får litt næring. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Veteranen Liv-Janne Øvrebust (t.h.) vinner klasse 45-49 år og blir nummer 13 i Kvinner Elite. Syklisten foran tror vi er Stine Hasund Eid fra Kloppa Offroad og Team Milslukern, som endte to plasser foran på 11.plass. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Mange stod og tråkket opp bakkene mot Kroksjøen. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
SAMSUNG CSC
Flere elitekvinner med gule startnumre tråkker på. Foto: Frode Monsen / Sportsmanden
Full fart i utforbakkene. (Foto: Hanne Wibe / Sportsmanden)
Full fart i utforbakkene. (Foto: Hanne Wibe / Sportsmanden)

Live resultater

Topp 25 Elite Kvinner

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -