BirkenSjusjøenSykling

Alle gode ting var tre for Åsmund Løvik

Sjeldent fortjent seier i Birkebeinerrittet

Endelig ble det fullklaff! Alle gode ting er tre og sjelden er vel en seier mer fortjent enn for Åsmund Løvik fra Team Fixit.no i dagens Birkebeinerrittet. Han hadde seieren i lommen for to år siden da han på uforklarlig vis kjørte feil i den aller siste svingen like før mål for to år siden. Også i fjor var det nære på, da Løvik fikk en luke i Rosinbakkene som vinneren Carl Fredrik Hagen såvidt klarte å tette med et magedrag.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
20000402_013017 - Copy
Alle gode ting er tre for Åsmund Løvik, som her tar spurtprisen på Storåsen, med en stor gruppe jagende ulver minuttet bak. Karen til venstre er en mosjonist som får sin stund i rampelyset.

Men i dag var det ingen som klarte å tette luken Løvik opparbeidet seg i den samme beryktede bakken, selv om han ikke helt hadde troen.

– Jeg fikk en tung start. Jeg ble kjørt av flere ganger i terrengpartiet, men så fikk jeg en luke i Rosinbakken og da løsnet det litt. Fra Rosinbakkene og inn lå jeg alene, men jeg trodde ikke det skulle gå. Det var så mange som lå bak og jeg trodde de ville ta meg igjen, fortalte Løvik etterpå til Birken.no.

Men det holdt! Selv om forspranget som var oppe i halvannet minutt skrumpet til snaue minuttet på toppen av Storåsen, og med ytterligere halvminuttet til selve avslutningen startet ned den stupbratte ballettbakken. I mål var det bare 13 sekunders margin, men det var likevel mer enn nok for Løvik.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Svenske Emil Lindgren tok kraftig innpå i sitt spesialparti ned bakkene og sikret andreplassen, mens Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Offroadklubb kanskje litt overraskende tok den siste pallplassen, tre sekunder bak svensken. Løviks vinnertid var på 2.37.17.

Fjorårsvinner Carl Fredrik Hagen måtte dessverre bryte med store mageproblemer.

Resultater

Jages! Åsmund Løvik kommer i ensom majestet til Kroksjøen og Storåsen, men bak jager en stor gjeng med sultne ulver!

SAMSUNG CSC
Åsmund Løvik hadde ikke helt troen… eller?
SAMSUNG CSC
Forfølgerne kommer fossende, her teten av den store gruppen som jager mannen i teten, mens en mosjonist holder seg klokelig helt til høyre i løypen.
SAMSUNG CSC
Flere ulver som jager i flokk!
SAMSUNG CSC
Store grupper med elitesyklister ved vakre Kroksjøen.
SAMSUNG CSC
Utforteknikk!

Ved siste spurtpris på Storåsen, løypens høyeste punkt.

MÅLFOTO? Ikke helt, men Åsmund Løvik så ut som han smilte da han passerte Sportsmandens fotograf og tok spurtprisen på Storåsen.
MÅLFOTO? Ikke helt, men Åsmund Løvik så ut som han smilte da han passerte Sportsmandens fotograf og tok spurtprisen på Storåsen.
20000402_013125
Men den store gruppen bal syklet styggfort, og halvannet minutt var nå blitt til snaue minuttet. Ville Løvik klare det?
20000402_013243
Flere ryttere ved spurtprisen på Storåsen.
20000402_013544
Neste pulje i eliten.
20000402_013700
Storåsen i sikte – snart på toppen!
20000402_013956
Det dannet seg store grupper. Her er gruppe nummer fire eller fem i Eliten. Et flott skue.


Alle bilder: Frode Monsen og Hanne Wibe / Sportsmanden.no 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -