Hytteplanmila er snart fulltegnet!

Det går mot rekorder i Norges kanskje raskeste 10-km

Lørdag er det på ny duket løpsfest i Hole i Buskerud, da Hytteplanmila arrangeres for 11.gang. Nok en gang blir det deltakerrekord – og det ser også ut til å kunne bli rekordraske forhold. Tommy Støa, en av de ansvarlige og ivrige ildsjelene som står bak suksesshistorien Hytteplanmila, har plukket ut følgende favoritter til Sportsmanden før lørdagens løp.

SAMSUNG CSC
FAVORITT: Karoline Bjerkeli Grøvdal vinner her 10 for Grete under Oslo Maraton for noen uker siden på 32.40. Lørdag skal hun forsøke å løpe enda fortere.
(FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Kvinner – med Karoline som favoritt:

Favoritt: Karoline Bjerkeli Grøvdal
Outsider 1: Sara Sig Møller, Danmark, som i år både har sølv fra DM og har løpt 5000m på 15:47 – den sjette beste tiden noensinne i Danmark.
Outsider 2: Linn Nilson, Sverige, Hun ble i mars i fjor kåret til månedens friidrettsutøver i Sverige og vant i fjor høst også USK-loppet overlegent, kan Støa opplyse.
Likevel spørs det om noen av dem kan nekte vår løperstjerne Karoline Grøvdal en ny seier i Hytteplanmila, der hun selv både er «regjerende mester» og har løyperekorden.

Annonse (Klikk på bildet for info)

Karoline er nemlig ute etter å slå sin egen rekord på 31.46 fra 2012. Klarer hun det, og samtidig vinner løpet, vanker det premiepenger på hele 17.000 kroner. Vinneren får nemlig 7.000, i tilegg til at løyperekord for kvinnene honoreres med 10.000 kroner. Det kan bli en lønnsom formiddag for Romsdals løperdronning. Men det skal løpes først, og det skal løpes fort, i hvert fall hvis hennes egen sterke løyperekord skal slås.

Herrer – med sterke svensker på startstreken:

Favoritt: Damte Taye, fra den svenske klubben Ullevi SK. Han har kapasitet til å løpe ned mot 28:30 og sette ny løyperekord, forteller Støa. Taye ble nummer 4 i tøffe Lidingöloppet for noen uker siden, da for øvrig Eirik Gramstad tok sjetteplassen og SK Vidar vant lagkonkurransen.

Outsider 1: Yared Adbmasu – Hälle IF, som blant annet vant det 10 km lange Lerumsloppet i april på 31:38 og samtidig slettet den 10 år gamle løyperekorden i det løpet.
Outsider 3: Radarparet fra Tjalve, Senay Fissehatsion, nr 2 på Hytteplanmila i fjor med 29:19 og
Okubamichael Fissehatsion, som vant Furumomila forrige helg 29:55.

For egen regning tar vi også med Sindre Buraas blant outsiderne, som det nå bekreftes at stiller til start.

– Sindre stiller, men favoritten er nok Damte Taye fra Ullevi SK. Han er god for tid på under 28:30 på 10.000. Jeg tipper vinnertid på 28:32. Og Karoline løper for rekord, forteller Tommy Støa til Sportsmanden.

Annonse (Klikk på bildet for info)
SAMSUNG CSC
OUTSIDER: Sindre Buraas stiller, bekrefter arrangøren. Det blir spennende å se om han kan hamle opp med svært sterke svenske løpere i Hytteplanmila.
(FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Har du lyst til å løpe det som av mange betegnes som Norges raskeste 10 km, og du ikke allerede har meldt deg på, så er det mulig å gjøre det elektronisk helt frem til midnatt i kveld (15.okt). Satser du på å etteranmelde deg på løpsdagen, så gambler du litt. Løpet er nemlig nesten fulltegnet.

– Tja… det er 2063 påmeldt nå totalt. 56 plasser ledig med tid og 96 ledige på trim uten tid, fortalte Støa  i formiddag. Taket er satt til 2015 for hovedløpet på tid, som starter kl 13.30, i tillegg til at det er 200 plasser for trim uten tid, som starter kl 12.00.

_NI89369_zpsacb650c0
Roar Tomter i lyseblått liker seg i Hytteplanmila. Han håper på årsbeste og å se 36-tallet på lørdag. (FOTO: Arrangøren / Arild Brådalen)

Les Sportsmanden sine tidligere reportasjer fra Hytteplanmila: 

Hytteplanmila feiret 10-års jubileum med stil (2014)

Karoline og Sindre imponerte i Hytteplanmila (2013)

50-års-fest og klasserekord i Hytteplanmila (2013)

En løpsrapport med glimt i øyet (2013)

Veteransluggere i tøff naboduell i Hytteplanmila (2012)

 

IMG_1926
Tommy Støa ønsker velkommen til rekordenes Hytteplanmila. (FOTO: Frode Monsen)

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!