HytteplanmilaLøpingRingerike

Hytteplanmila er snart fulltegnet!

Det går mot rekorder i Norges kanskje raskeste 10-km

Lørdag er det på ny duket løpsfest i Hole i Buskerud, da Hytteplanmila arrangeres for 11.gang. Nok en gang blir det deltakerrekord – og det ser også ut til å kunne bli rekordraske forhold. Tommy Støa, en av de ansvarlige og ivrige ildsjelene som står bak suksesshistorien Hytteplanmila, har plukket ut følgende favoritter til Sportsmanden før lørdagens løp.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -
SAMSUNG CSC
FAVORITT: Karoline Bjerkeli Grøvdal vinner her 10 for Grete under Oslo Maraton for noen uker siden på 32.40. Lørdag skal hun forsøke å løpe enda fortere.
(FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Kvinner – med Karoline som favoritt:

Favoritt: Karoline Bjerkeli Grøvdal
Outsider 1: Sara Sig Møller, Danmark, som i år både har sølv fra DM og har løpt 5000m på 15:47 – den sjette beste tiden noensinne i Danmark.
Outsider 2: Linn Nilson, Sverige, Hun ble i mars i fjor kåret til månedens friidrettsutøver i Sverige og vant i fjor høst også USK-loppet overlegent, kan Støa opplyse.
Likevel spørs det om noen av dem kan nekte vår løperstjerne Karoline Grøvdal en ny seier i Hytteplanmila, der hun selv både er «regjerende mester» og har løyperekorden.

Karoline er nemlig ute etter å slå sin egen rekord på 31.46 fra 2012. Klarer hun det, og samtidig vinner løpet, vanker det premiepenger på hele 17.000 kroner. Vinneren får nemlig 7.000, i tilegg til at løyperekord for kvinnene honoreres med 10.000 kroner. Det kan bli en lønnsom formiddag for Romsdals løperdronning. Men det skal løpes først, og det skal løpes fort, i hvert fall hvis hennes egen sterke løyperekord skal slås.

Herrer – med sterke svensker på startstreken:

Favoritt: Damte Taye, fra den svenske klubben Ullevi SK. Han har kapasitet til å løpe ned mot 28:30 og sette ny løyperekord, forteller Støa. Taye ble nummer 4 i tøffe Lidingöloppet for noen uker siden, da for øvrig Eirik Gramstad tok sjetteplassen og SK Vidar vant lagkonkurransen.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

Outsider 1: Yared Adbmasu – Hälle IF, som blant annet vant det 10 km lange Lerumsloppet i april på 31:38 og samtidig slettet den 10 år gamle løyperekorden i det løpet.
Outsider 3: Radarparet fra Tjalve, Senay Fissehatsion, nr 2 på Hytteplanmila i fjor med 29:19 og
Okubamichael Fissehatsion, som vant Furumomila forrige helg 29:55.

For egen regning tar vi også med Sindre Buraas blant outsiderne, som det nå bekreftes at stiller til start.

– Sindre stiller, men favoritten er nok Damte Taye fra Ullevi SK. Han er god for tid på under 28:30 på 10.000. Jeg tipper vinnertid på 28:32. Og Karoline løper for rekord, forteller Tommy Støa til Sportsmanden.

SAMSUNG CSC
OUTSIDER: Sindre Buraas stiller, bekrefter arrangøren. Det blir spennende å se om han kan hamle opp med svært sterke svenske løpere i Hytteplanmila.
(FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Har du lyst til å løpe det som av mange betegnes som Norges raskeste 10 km, og du ikke allerede har meldt deg på, så er det mulig å gjøre det elektronisk helt frem til midnatt i kveld (15.okt). Satser du på å etteranmelde deg på løpsdagen, så gambler du litt. Løpet er nemlig nesten fulltegnet.

– Tja… det er 2063 påmeldt nå totalt. 56 plasser ledig med tid og 96 ledige på trim uten tid, fortalte Støa  i formiddag. Taket er satt til 2015 for hovedløpet på tid, som starter kl 13.30, i tillegg til at det er 200 plasser for trim uten tid, som starter kl 12.00.

_NI89369_zpsacb650c0
Roar Tomter i lyseblått liker seg i Hytteplanmila. Han håper på årsbeste og å se 36-tallet på lørdag. (FOTO: Arrangøren / Arild Brådalen)

Les Sportsmanden sine tidligere reportasjer fra Hytteplanmila: 

Hytteplanmila feiret 10-års jubileum med stil (2014)

Karoline og Sindre imponerte i Hytteplanmila (2013)

50-års-fest og klasserekord i Hytteplanmila (2013)

En løpsrapport med glimt i øyet (2013)

Veteransluggere i tøff naboduell i Hytteplanmila (2012)

 

IMG_1926
Tommy Støa ønsker velkommen til rekordenes Hytteplanmila. (FOTO: Frode Monsen)

 

Sportsmanden.no 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -