Bruker EM-nei som motivasjon mot nye mål

Oppdatering om bloggerne – 4: Marthe Katrine Myhre

I vår statusoppdatering for bloggerne, er vi kommet til maratonløper Marthe Katrine Myhre. Hun klarte ikke sesongens store mål, å kvalifisere seg til det nært forestående EM i Zürich, men du verden så nære hun var. Og det er vel lite tvil om at den tøffe kvalifiseringsgrensen på 2.38 er innenfor rekekvidde for den doble norgesmesteren på maraton fra 2011 og 2012. Og Marthe er klart bedre nå enn da hun vant NM-gullene sine. Hun har hatt sin beste sesong på løpebanen i sin første sesong som “fullblods” løper.

SAMSUNG CSC
Marthe Myhre i fin stil i Birkebeinerløpet i juni. Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

I innlegget En god frihelg på bloggen sin, oppsummerer hun litt fra første del av sesongen:

– Konkurransene har stort sett gått veldig bra. Har løpt alle rundt 2-3 minutter raskere enn i fjor og årene før det. POSITIVT! Samtidig føler jeg at i hver eneste konkurranse har jeg hatt mer inne. Akkurat som det startet med i min første halvmaraton i februar. Der følte jeg at jeg “lett” kunne løpt 2 minutter raskere. Det samme med min maraton i Sevilla. Der vet jeg at jeg hadde løpt inn på 2.37-tallet hadde ikke magen slått seg vrang… (Myhre ble nr 3 på ny pers på 2.40.00, red.anm). Slik har det vel egentlig fortsatt. Uansett er framgang noe som er bra. Bare så synd at med mine 2 maraton i år har jeg egentlig vært noen minutter bedre enn det slutt-tiden tilsier. Fryktelig irriterende da tiden jeg måtte ha løpt på for å løpe i EM er 2.38. Noe jeg har vært godt nok til, men som resultatlista ikke viser.

Myhre har imidlertid ikke hørt ett ord fra Forbundet, siden hun jo ikke har klart A-kravet. Men Sverige stiller med hele fire damer på maraton som alle har dårligere tid enn Marthe i år, og ingen har løpt fortere enn 2.41. En av de svenske jentene som har fått klarsignal til EM-maraton ble knust av Myhre med 5 minutter i Hamburg Marathon i mai! Også Danmark sender antatt svakere jenter til EM.

Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

Men Marthe fortviler ikke mer enn at hun bruker dette positivt som motivasjonsfaktor og ser nå fremover mot nye mål og nye utfordringer:

– Dette gjør meg bare ekstra motivert og fryktelig gira i dagens treningsarbeid. Det er lett å presse seg det lille ekstra, det er lett å løpe så du nesten havner i grøftekanten på hardøktene. I en maraton til høsten skal jeg vise at framgangen også kan vises på resultatlistene. Målet er 2.35-2.36 og det skal jeg jammen meg kjempe hardt for, skriver hun.

Og hun utdyper i sitt siste innlegg, kalt Er det mulig å få varmesjokk?

– Planene framover blir mer rettet mot maraton. Jeg starter oppkjøringa mot høstmaraton den 1.august og gleder meg veldig til å gå inn i min egen boble, der alt blir rettet mot en spesiell dag og dato.

Hvilket løp det blir er imidlertid ikke helt avklart.

– Det blir antakelig Frankfurt Marathon, forteller Marthe.

Halvmaraton2014-kvinner-1-Marthe-Myhre-4-493x600
Marthe Myhre retter blikket fremover mot nye mål. Her på vei til løyperekord på halvmaraton på Beitostølen tidligere i år. (Foto: Trond T. Hansen, Sportsmanden)

 

Løp Kraftprovet

Marthe løp også Kraftprovet i Sverige forrige fredag, et løp som ble sterkt preget av tropevarmen som har herjet de siste ukene:

– Et flott løp rett og slett, både med tanke på arrangementet, men også rammene rundt. Det er fantastisk fint i området. Løpet gikk sånn passe. Et godt beskrivende ord er veldig varmt, skriver Marthe. Til Sportsmanden legger hun til:

– Kraftprovet var nok litt dårligere for min del i år. I fjor var det mitt desidert beste løp følelsesmessig. I år kom jeg til start med mye trening i kroppen.

I fjor tok Myhre en sterk 3.plass. Også da var det varmt og tøft, men utrolig flott!

Så selv om det ikke ble EM-tur på Marthe Myhre, får vi nok høre mer fra henne utover høsten.

SAMSUNG CSC
Marthe Katrine Myhre bruker manglende EM-uttak fra NFIF som motivasjonsfaktor. (Foto: Frode Monsen, Sportsmanden)

Ingen norske kvinnelige maratonløpere er tatt ut til EM i Zürich. Foreløpig laguttak kan sees på friidrett.no.

– – –

Alt fra bloggerne på Sportsmanden kan du finne samlet i egen kategori og meny øverst på hovedsiden.

 

sportsmanden.no 

 

 

0Shares
Annonse (Klikk på bildet for info/påmelding)

2 thoughts on “Bruker EM-nei som motivasjon mot nye mål

Kommentarfeltet er stengt