BirkenLangrenn

– Det var helt feil å avlyse!

Aukland-brødrene mener Birken ble avlyst for tidlig

Brødrene Anders og Jørgen Aukland og Simen Østensen var noen av de som valgte å gå over fjellet, selv om Birkebeinerrennet ble avlyst i morges. I en liten intern konkurranse, var det Simen Østensen som spurtet først over mål på Lillehammer, et par meter foran fjorårsvinner Anders Aukland.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

De var alle skuffet over avlysningen og mente at den ble tatt for tidlig.

– Det var nok ikke riktig (å avlyse). Vi har hatt en fin tur over fjellet. De tok nok avgjørelsen litt tidlig. Det var nok mye vind i natt og tidlig i morges, men på starttidspunktet var det fine forhold. Det var helt forsvarlig å gå over i dag, sa Anders Aukland til NRK.

Birken2014_Auklandgutta_Østensen
Fra venstre Jørgen Aukland, Simen Østensen og Anders Aukland etter innkomst i strålende sol på Lillehammer. De var klokkeklare på at avlysningen ble tatt for tidlig og var feil. (Tv-bilde)

Broder Jørgen var kanskje ikke overraskende av samme oppfatning.

- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

– Klart det blåser litt over Dølfjellet og Raufjellet, men det var helt forsvarlig for alle å stille til start. Vi går tross alt med sekk med 3,5 kg med klær, så i dag var det helt feil å avlyse, var den krystallklare meldingen fra yngstemann Aukland.

Se også: Birkebeinerrennet avlyst pga sterk vind

Den ivrige Birken-entusiasten Rolf Bakken fra Elverum la ut disse bildene fra Skramstad klokken 08 og 09 i morges, etter at rennet var avlyst, med følgende tekster:

Birken2014_mot-Skramstad-RolfBakken
– Hundrevis av løpere på treningstur fra Rena til Skramstadsætra en lørdag morgen i midten av mars. Som sist gang Birken ble avlyst i 2007 var det sikkert en del som tok turen over fjellet på eget ansvar. (Foto: Rolf Bakken)
Birken2014_mot-Skramstad2-RolfBakken
Det så fristende ut å fortsette, men… (Foto: Rolf Bakken)

Rapport fra fredagens StafettBirken m.m kommer nok på bloggen BakkeRolfen.

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!
- - - - - Annonse (klikk på bildet) ⬇️ - - - - -

2 thoughts on “– Det var helt feil å avlyse!

Kommentarfeltet er stengt