– Det var helt feil å avlyse!

Aukland-brødrene mener Birken ble avlyst for tidlig

Brødrene Anders og Jørgen Aukland og Simen Østensen var noen av de som valgte å gå over fjellet, selv om Birkebeinerrennet ble avlyst i morges. I en liten intern konkurranse, var det Simen Østensen som spurtet først over mål på Lillehammer, et par meter foran fjorårsvinner Anders Aukland.

De var alle skuffet over avlysningen og mente at den ble tatt for tidlig.

Annonse (Klikk på bildet for info)

– Det var nok ikke riktig (å avlyse). Vi har hatt en fin tur over fjellet. De tok nok avgjørelsen litt tidlig. Det var nok mye vind i natt og tidlig i morges, men på starttidspunktet var det fine forhold. Det var helt forsvarlig å gå over i dag, sa Anders Aukland til NRK.

Birken2014_Auklandgutta_Østensen
Fra venstre Jørgen Aukland, Simen Østensen og Anders Aukland etter innkomst i strålende sol på Lillehammer. De var klokkeklare på at avlysningen ble tatt for tidlig og var feil. (Tv-bilde)

Broder Jørgen var kanskje ikke overraskende av samme oppfatning.

– Klart det blåser litt over Dølfjellet og Raufjellet, men det var helt forsvarlig for alle å stille til start. Vi går tross alt med sekk med 3,5 kg med klær, så i dag var det helt feil å avlyse, var den krystallklare meldingen fra yngstemann Aukland.

Se også: Birkebeinerrennet avlyst pga sterk vind

Annonse (Klikk på bildet for info)

Den ivrige Birken-entusiasten Rolf Bakken fra Elverum la ut disse bildene fra Skramstad klokken 08 og 09 i morges, etter at rennet var avlyst, med følgende tekster:

Birken2014_mot-Skramstad-RolfBakken
– Hundrevis av løpere på treningstur fra Rena til Skramstadsætra en lørdag morgen i midten av mars. Som sist gang Birken ble avlyst i 2007 var det sikkert en del som tok turen over fjellet på eget ansvar. (Foto: Rolf Bakken)
Birken2014_mot-Skramstad2-RolfBakken
Det så fristende ut å fortsette, men… (Foto: Rolf Bakken)

Rapport fra fredagens StafettBirken m.m kommer nok på bloggen BakkeRolfen.

 

sportsmanden.no 

 

 

Spre idrettsglede og gjør Sportsmanden mer kjent med å dele innlegget!

2 thoughts on “– Det var helt feil å avlyse!

Kommentarfeltet er stengt